Трагедија сме во државава, пред 2 години начекав еден во овоштарникот качен на крушата си береше, прв тој тргна да ме удри али добро го зачекав, па квалитетно го очукав и за малку јас ќе го изедев подебелиот стап на суд. За среќа и јас имав 2 модрици добиени, па извадов лекарско дека и тој ме удрил мене, а типацот ем крив ем на суд ме даде дека сум го претепал. Копилето и денес си го тера истиот бизнис, само што на второто место каде што го фатија извадил пиштол и му се заканувал на сопственикот. Пиштолот му е на црно и за тоа гарантирам, но жалното е што повеќе се заканува на сите со зетот кој е командир во полицијата, па си замислиле дека го фатија господ за ј....
Ми одат по нерви овие правниците што ги креираат законите, жално е што пола од нив се идиоти кои не ги ни разбираат работите иако ги гласаат и пишуваат во закони, но што е тука е ова е нашата прекрасна Македонија, земја во која владее корупција, насилство и тиранија, но не смееш да се пожалиш ниту да гугниш оти ќе те изеде месечината. Ни крив ни должен дедово ќе биде осуден од некој судија кој не разбира од носот подалеку и тоа е тоа, приказната завршува тука, кадија тужи-кадија суди излегува работата. Поголем процент, а може да се каже речиси сите што се бават со крадење, превари и било каков криминал имаат врски во полиција, министерства и други влијателни кругови, па секој што ќе проба да им се противи ќе го јаде подебелиот стап, жално е што сите го знаеме ова и се наследува и продолжува од генерација на генерација и додека постои народ на овие простори ќе биде така.