Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.105
Поени од реакции
37.567
Момци, успеав да компетирам листа на letterboxd со сите филмови од Филмскиот каталог за тапчовци. Можете да ја видите тука: http://boxd.it/lSWG Вака секој од нас може да види до кај е со прогресот кон добивање на титулата НЕТАПЧО. :P Јас не да сум тапчо, тапчо и пол сум - само 37% од филмовите ми се изгледани. Но - на letterboxd не ми се означени како гледани ниту еден од филмовите кои сум ги гледал пред 10 и повеќе години, на пример, зошто не се ни сеќавам на нив за да можам да им дадам некаква оценка, па така бројот на изгледани, а воедно и процентот мој е поголем (ова за да си се утешам :P)

Шегата настрана - слаб сум и ќе се потрудам да изгледам што е можно повеќе. Каков е вашиот скор?

Кога сме кај Филмскиот каталог за тапчовци, многупати е дискутирано, и не сакам да се повторувам во поглед на субјективноста при креирањето на листата, но морам да потенцирам повторно на некои работи, а некои можеби и за прв пат да ги напоменам:
1. ЛИСТАТА НЕ Е КОМПЛЕТИРАНА - Фалат категориите Акција и Романтична Комедија
2. БИ МОЖЕЛА ДА БИДЕ ДОПОЛНЕТА СО НЕКОИ КАТЕГОРИИ - Недостасуваат Superhero филмови, Film Noir (иако повеќето се ставени во Класици), Silent Film, Документарци...
3. ЛИСТАТА Е ЗАСТАРЕНА - Скролајќи и пренесувајќи ги филмовите на letterboxd не можев да не забележам дека во меѓувреме се излезени едно чудо филмови кои можат да им парираат и да ги заменат некои од филмовите во скоро сите категории. Настрана од тоа што според моето субјективно гледиште некои и од постарите филмови се заборавени, а можеле да се спомнат барем во BONUS категоријата.

Па, се надевам ќе се најде јунак да го доврши проектот, а @wot , @џимеј ?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.604
Поени од реакции
13.302
До 100 филма сум стигнат ми се смачи упм, али интересен сајт. :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
1. ЛИСТАТА НЕ Е КОМПЛЕТИРАНА - Фалат категориите Акција @џимеј ?
Akcija moze samo da ja zacneme, i dvajcata go glasame John Wick. :D

Vidi, ne e neso problem da ja dovrsime, ke kazeme po 5 filma i gotovo, porano bese sostavena od 3ca moderatori i poraznovidna bese listata.

Mene ne mi e problem za 5min so dzimi ke ja dovrsime, ama koj kur faktori sme nie 2ca da zborime za site tuka.

Jas ja odlozuvav za da bidat nekako vmetnati i clenovite, ama idi organiziraj glasanje ako ne te mrzi..

Edino ako se nafati Io so nas, golem hejt jadev za animiranite.. strav mi e malku, you guys are kind of a bastards. :D

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293
Момци, успеав да компетирам листа на letterboxd со сите филмови од Филмскиот каталог за тапчовци. Можете да ја видите тука: http://boxd.it/lSWG Вака секој од нас може да види до кај е со прогресот кон добивање на титулата НЕТАПЧО. :P Јас не да сум тапчо, тапчо и пол сум - само 37% од филмовите ми се изгледани. Но - на letterboxd не ми се означени како гледани ниту еден од филмовите кои сум ги гледал пред 10 и повеќе години, на пример, зошто не се ни сеќавам на нив за да можам да им дадам некаква оценка, па така бројот на изгледани, а воедно и процентот мој е поголем (ова за да си се утешам :P)

Шегата настрана - слаб сум и ќе се потрудам да изгледам што е можно повеќе. Каков е вашиот скор?

Кога сме кај Филмскиот каталог за тапчовци, многупати е дискутирано, и не сакам да се повторувам во поглед на субјективноста при креирањето на листата, но морам да потенцирам повторно на некои работи, а некои можеби и за прв пат да ги напоменам:
2. БИ МОЖЕЛА ДА БИДЕ ДОПОЛНЕТА СО НЕКОИ КАТЕГОРИИ - Недостасуваат Superhero филмови, Film Noir (иако повеќето се ставени во Класици), Silent Film, Документарци...
3. ЛИСТАТА Е ЗАСТАРЕНА - Скролајќи и пренесувајќи ги филмовите на letterboxd не можев да не забележам дека во меѓувреме се излезени едно чудо филмови кои можат да им парираат и да ги заменат некои од филмовите во скоро сите категории. Настрана од тоа што според моето субјективно гледиште некои и од постарите филмови се заборавени, а можеле да се спомнат барем во BONUS категоријата.

Па, се надевам ќе се најде јунак да го доврши проектот, а @wot , @џимеј ?
Одлична листа. (y)
Ми се допаѓаат и забелешките што си ги објавил за секој филм посебно. Има доста филмови што сум ги гледала, ама не сум им го запамтила името и вака може да се потсетам. :)

Само една забелешка, те молам среди го тоа линкот од КГН во текст-линк, вака ептен боде очи. :D

За Noir филмовите @grande-juve би го предложила да помогне, како што гледам на letterboxd он најмногу ги има гледано и плус листа мислам имаше направено.

Инаку засега >51% ми се гледани. Статус полу-тапчо. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.105
Поени од реакции
37.567
Само една забелешка, те молам среди го тоа линкот од КГН во текст-линк, вака ептен боде очи. :D
Сега подобро е?

Ти благодарам, btw. Еве ви и листа на сите анимирани филмови од 2000-та (кога се воведе категоријата најдобар анимиран филм на Оскарите) наваму кои ги имам гледано, рангирани според оценката која сум им ја дал. http://boxd.it/l1de

G

grande-juve

Гостин
За Noir филмовите @grande-juve би го предложила да помогне, како што гледам на letterboxd он најмногу ги има гледано и плус листа мислам имаше направено.

Инаку засега >51% ми се гледани. Статус полу-тапчо. :D
Моментално не постои Ноар жанр во каталогот (n):D

Ја сум на 73%... А сега убаво коа ги видов сите, ми се чини некои филмчиња со врски влагале :D

Еве ви и листа на сите анимирани филмови од 2000-та (кога се воведе категоријата најдобар анимиран филм на Оскарите) наваму кои ги имам гледано, рангирани според оценката која сум им ја дал. http://boxd.it/l1de
Баш и ја пред некој ден си напраив за Анимирани листа, топ 20

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Моментално не постои Ноар жанр во каталогот (n)
Не е филм, ама за оние што сакаат Ноар гледајте ја Bron/Broen

Come and See ептен тешко да го гледам на таква снимка има само dvd rip со 4:3 формат. Инаку излезе на добра снимка Wild Tales
Relatos Salvajes 2014 WEB-DL 1080p x264 AC3

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Тоа Њотомир во предизборната кампања го имаше зацртано, така дојде на функција џубрето.

Kajgana Shop

На врв Bottom