Vikings

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Sherlock, House of Cards, True Detective (ако алудираш на оние кои уште течат и се снимаат), Тhe Wire, Six feet under, Sopranos, Lost од оние кои поминале.

каде без Twin Peaks?

А што е спектакуларно? walking dead? гејовите на big bang theory ? csi miami? arrow? ... освен game of thrones и breaking bad кој се неспоредливо најспектакуларните и најдобрите сериски филмови у поново време , не гледам ништо друго подобро од Vikings .

Don't fuck with Arrow or you'll get one in the fucking knee.

А што е спектакуларно? walking dead? гејовите на big bang theory ? csi miami? arrow? ... освен game of thrones и breaking bad кој се неспоредливо најспектакуларните и најдобрите сериски филмови у поново време , не гледам ништо друго подобро од Vikings .

i posle toa doagame do zaklucok deka sve e prasanje na vkus....deka breaking bad i game of thrones za nekogo isto taka se sranje kako sto za tebe e walking dead...taka da nema poenta...

Втората сезона далеку подобра и поинтересна од првата. Дефинитивно, сум во исчекување на трета сезона. (y)

Туку, сакав да прашам кога тоа се "договорија" Флоки и Рагнар дека се скарани, зошто не се сеќавам на таква сцена?

За 5 дена ги изгледав двете сезони. Ухх сега конечно може да се учи на раат. :icon_mrgr:

Прво бев скептична за да ја почнам серијава. Не заради приказната (која патем преинтересна ми е), туку заради актерите. Не ми изгледаа интересни некако, ама дефинитивно не сум била во право.
Рагнар омилен! А Бјорн ми е како изгубено сонце, мил и смотан истовремено. Добра замена на актерот му направиле од прва во вторава сезона. Си личат бааги. Флоки лудак невиден, иако не го предаде Рагнар како што сакаа да мислиме, пак ужасно ме нервира.
Имаше доста сцени за кои треба јак желудник, ама добро, прикрив очи набрзина. :D Пример кога тој предавникот меѓу првите епизоди го фрлија во дупка со змии. Ќумрев на тој дел. Исто и за Blood Eagle на Јарл Борг ми идеше да ја изгасам епизодата. Ама океј е, се поминува низ тие неколку делови.

Појма немам кој беше тој од форумов што ми ја препорача серијава. Како и да е, dankeschon. :giggle:

Го ишишале... :place::place::place:
10487600_638816866229918_6192296812172312612_n.jpg

Само што ја завршив и втората сезона, малце доцнам ама то е.
Многу ми се допадна, повеќе од прва и имаше многу подобра глума, сплетки, акција. Се гледа дека серијава станува се подобра и затоа очекувам третата сезона да биде уште подобра, а според трејлерот така и ќе биде.
Сезонава најмногу ми се допадна играњето со карактерите на Флоки, Сиги, Ателстан и ред други, беше многу убаво прикажана приказната но и самото патештествие на Ателстан и Рагнар и многу интересно ја прикажуваат религијата во тоа време и верувањата. Ликот на Екберт ми се лично многу допаѓа и се надевам дека ќе биде присутен до самиот крај на трета сезона, и глумецот одлично глуми и ми го пренесува ликот одлично.
Роло и Бјорн ми се се подобри и подобри од епизода во епизода.
Лагерта <3

абе две книги имам прочитано досеа во живото и најдоа на една од нив да ја направат најаката серија. Ништо сеа спојлери че ви кажувам ако сакате:D.
втора сезона чекд. Какво финале еј. Омилен лик Лагерта, и се разбира Рагнар.

Ајдееее, не можам да ја дочекам третава сезона веќе, ќе пукнам.
А инаку, пошто од Замунда ги изгледав првите две сезони, да прашам, кај ќе иде утре премиерава, на кој канал? На нашион Хистори не ми се верува.

ПС
Омилен лик не знам, Ателстан можеби, иако сите ми се супер, него некако у Порун се заљубив, лепота е, а жена ми па у Роло, манга си е пустиот!! :D

Ајдееее, не можам да ја дочекам третава сезона веќе, ќе пукнам.
А инаку, пошто од Замунда ги изгледав првите две сезони, да прашам, кај ќе иде утре премиерава, на кој канал? На нашион Хистори не ми се верува.

ПС
Омилен лик не знам, Ателстан можеби, иако сите ми се супер, него некако у Порун се заљубив, лепота е, а жена ми па у Роло, манга си е пустиот!! :D

ќе има торенти на kick ass и замунда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom