Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Вчера згреши Кошелни,не згреши Оспина. Нема што е нејасно тука.

Па и не е баш Кош, според мене грешка беше што Волкот тука требаше да покрива да не дозволи да дојде до нафрлување. Белерин чуваше друг играч а играчот од тотенхем (не ми текнува кој) си имаше цело време на светот да се намести и да нафрли. Таква нафрлена топка тешко се брани. Велбек додека беше не дозволи да мрднат по таа страна и доста помагаше во одбраната доби и жолт ама покажа многу агресија по таа страна дефанзивно што кај волкот го немам тоа видено.

Според мене Оспина повеќе има кривица за првиот гол него за вториот. Кога ќе ми текне колку бил пцуен Мињоле за вакви избивања а топката паѓа во петерец....

Жити господ земи ја Џенка, да олабавиме малку у маало...
Ќе го земам домазет, хехехе, ќе облакаш пак кимоно. Иначе не играм ПЕС, ФМ играм, се надевам не е проблем :v

Бек ту топик, овој Пирсон дошол сабајле за да го избркаат ама се десил некој плот твист и останал на работа. Мора да е нешто за парите, оштетата.

#NeverForget

Ќе го земам домазет, хехехе, ќе облакаш пак кимоно. Иначе не играм ПЕС, ФМ играм, се надевам не е проблем :v

Бек ту топик, овој Пирсон дошол сабајле за да го избркаат ама се десил некој плот твист и останал на работа. Мора да е нешто за парите, оштетата.

#NeverForget
Ама сакаш да научиш нели ? :D
@Peja989 пофали ме , на пример дека нема да се курчам и кога Челзи ќе го тепа Манчестер.

Според мене Оспина повеќе има кривица за првиот гол него за вториот. Кога ќе ми текне колку бил пцуен Мињоле за вакви избивања а топката паѓа во петерец....
Moжеби не толку за голот, колку за бројот на така избиени топки што ги имаше во текот на утакмицата. При секој шут им даваше друга шанса, каде и да е ќе падне една топка на противничка нога.

Бидејќи овде има јаки статистичари и верувам дека ќе ми помогнат ќе си прашам нешто. Ме интересира колку пати во последните 5 сезони на Арсенал му го обрнале резултатот, небитно дали од 1-0 1-2, или 2-0, 2-3? За во ПЛ само ме интересира.

Исто и јас нешто поврзано со стаистиката :D

Кај може да најдам статистика за minutes per goal на сите играчи низ Европа? Или барем појаките лиги...

Не би кажал, затоа што во тој случај више се брани рефлексно.
Рамзи заборави дека зад него е играчот кој е најбоља форма од сите играчи што моментално играат во ПЛ.
Добар беше Оспина завчера, иако мене ми делува како несигурен голман, зашто нон стоп му испаѓаат топки од раце.

Истото како на Ремзи се деси и со Ивановиќ кога заспа и го заборави 5-ката на Вила.

Не би кажал, затоа што во тој случај више се брани рефлексно.
Рамзи заборави дека зад него е играчот кој е најбоља форма од сите играчи што моментално играат во ПЛ.
Добар беше Оспина завчера, иако мене ми делува како несигурен голман, зашто нон стоп му испаѓаат топки од раце.

Истото како на Ремзи се деси и со Ивановиќ кога заспа и го заборави 5-ката на Вила.

Види, јас ги коментирав двата гола, независно од предходниот дел од акцијата и продолжението. Според мене поголема грешка е тоа што ја одби топката во нозе (тој од кај знае дека тоа е Кејн) на противнички играч. Исто, што спомна погоре ред.девил, Оспина имаше уште една таква ситуација на која што ми текнува, кога не знам кој шутираше од 20 метри и оспина ја одби пак на 7-8, па пак ја одбрани (мада и Кејн беше во офсајд).
Поставеноста на Рамзи и целата одбрана при двата гола, додека се бранат од нафрлени топки не беше предмет на дискусија, затоа не ни изреагирав...

Види, јас ги коментирав двата гола, независно од предходниот дел од акцијата и продолжението. Според мене поголема грешка е тоа што ја одби топката во нозе (тој од кај знае дека тоа е Кејн) на противнички играч. Исто, што спомна погоре ред.девил, Оспина имаше уште една таква ситуација на која што ми текнува, кога не знам кој шутираше од 20 метри и оспина ја одби пак на 7-8, па пак ја одбрани (мада и Кејн беше во офсајд).
Поставеноста на Рамзи и целата одбрана при двата гола, додека се бранат од нафрлени топки не беше предмет на дискусија, затоа не ни изреагирав...

Конкретно за првиот гол, мислам дека немаше што повеќе да направи, на хедер у 5 метри...
Прво Жиру и Монреал го изгубија воздушниот дуел, а после и Ремзи заспа. Не верувам дека ни самиот Оспина знаеше каде ја одби топката, ради инстинктивната реакција ...
Тоа е грешка што го збориш од Ред Ревил, се слагам. преклани Де Геа му намести зицер на Суарез кога игравте со нас кога кратко ја одби.

Z8r6JnT.jpg

Конкретно за првиот гол, мислам дека немаше што повеќе да направи, на хедер у 5 метри...
Прво Жиру и Монреал го изгубија воздушниот дуел, а после и Ремзи заспа. Не верувам дека ни самиот Оспина знаеше каде ја одби топката, ради инстинктивната реакција ...
Тоа е грешка што го збориш од Ред Ревил, се слагам. преклани Де Геа му намести зицер на Суарез кога игравте со нас кога кратко ја одби.

Z8r6JnT.jpg

А у случајов голманот да не ја фатеше, Кокелин ја вадеше со глава :)

Ама тоа е секунда, можеше и преку гол у корна да ја префрли.

Абе дај не зафркавајте, како можи некој да го обвини Оспина за голот. За мене најкрив е Ремзи, пошто имаше за чување само еден играч и му избега.

Ајдееее, еден Оспина, друг Ремзи, трет Косчиелни, четврти Волкот. Гол примивме де. Нема крив. То е, се деси. Божееее па и Вие се „тепате“ за глупости.

Ајдееее, еден Оспина, друг Ремзи, трет Косчиелни, четврти Волкот. Гол примивме де. Нема крив. То е, се деси. Божееее па и Вие се „тепате“ за глупости.

Е добро де, ние за ова се тепаме, вие со челзјашот за илуминоус. И ние сакаме вака, ама не сме кадарени на сите полиња.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom