Од кастинг (не очекував дека ќе видам толку познати имиња во еден филм со суперхерои), глума (Мекавој и Фасбендер одлични, одлична „замена“ за Стјуард и Меккелен, Бејкон - исто така изненадувачки добар негативец, малку ме разочара само моето срценце Лоренс, зошто Мистик беше далеку по-badass во првите три дела отколку во овој) до приказна (не само што филмот не разочара, како што обично бива со prequel-и и sequel-и, и не само што го одржа нивото од првите два филма, туку со самото тоа што многу работи станаа појасни за X Men универзумот, филмов ми личи на клучен пазл кој недостасуваше во големата сложувалка) и режија (прв пат слушам за режисеров, но завршил одлична работа со тоа што успеал да го задржи вниманието на гледачите од почетокот до крајот на филмов - овде нема подеми и падови, нема досадни моменти, нема непотребни дијалози и филер сцени... се е на своето место). Но чекај - ми остануваат уште 2 филма, затоа реков дека од тие што до сега ги гледав овој најмногу ми се допадна.[DOUBLEPOST=1421953484][/DOUBLEPOST]А, и The Boxtrolls го гледав, и не ми се допадна. Дури и ParaNorman ми беше поинтересен од Laika Entertainment. Само заради крајот (последните секунди после credits) оценка плус кај мене, но само 5/10. Ми останаа уште The Tale of the Princess Kaguya и Song of the Sea, за сега How to Train Your Dragon 2 - најдобар.Зашо?
Последно уредено: