Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Читам само позитивни коментари околу Remember me (2010), јас го немам гледано, ради глумецот, па еве, ти со доволно познавање од тој жанр, изгледај го и рецензирај ни го дали сепак вреди. :)
Филмот е хејтан ради глумецот инаку топ филмче (y)ме истресе на крајот како ќебе у недела партали

-Имаше такви некој лигавање она бу-бу како си знаеш
-Малку хипстерај ама мене бајаги ме бендиса 5 години подоцна сеуште ми е она ...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.992
Поени од реакции
37.281
Не беше смешен ни до самиот крај. Не го сфаќам филмов, треба некаква авантура да е, а не се потпира на сторијата туку на тоа како ќе биде изработенo_O, гледам дека костимографски доста се труделе и самиот сет е феноменален , нешто налик на филмовите на Гилијам каде Вес у овој случај опишува свој универзум на нештата, ама нигде филмот не доби на суштина, така скокање напред беше, bouncing around од една на друга сцена:brlav:, o_O.
Not quite a 9 nominations movie, шознам.
Баш начинот на кој е изработен придонесува многу за суштината на филмот. Андерсон поставувајки несиметрични, гротескни, речиси карикатурни ликови сред симетрија, колоритност и космос покажува колку се луѓето и нивните животи ништожни, неважни, прости... Исто како и неговата приказна. Ги забележа моментите кога некој таков несиметричен, гротескен лик гледа вртенчено кон камерата без да изусти ни збор? И покрај тоа што не кажува ништо вербално и има рамнодушен израз на лицето па не може да се зборува ни за говор на телото, како да кажува многу - исто како да вели: „А кој к*р си ти што ме гледаш? И твојот живот е подеднакво никаков како и мојот, и ти си едно големо никој и ништо на кого после 100 години никој нема да се сеќава.“
Ништо полош од оној на Imitation Game. It will do :)
Па на Imitation Game и не беше толку лош.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.724
Поени од реакции
12.741
Аууу ептен лош скринерот за Birdman....Оти не кажавте бе ? :D Ќе си почекам уште ај

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.724
Поени од реакции
12.741
Иначе кој го гледал The Exam и му се допаднал би го препорачал Fermat's Room. Солидно трилерче, мада не очекувајте некои мајндфак момент. Предвидлив ама добар за тепање време и логично размислување :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.604
Поени од реакции
6.390
Го изгледав и првиот дел од мајмуните. Со оглед дека прво го гледав вториот мислев дека овој нема да ми биде толку wow но овој ми беше и подобар од вториот.

Aко сеуште се двоумите кој филм да го гледате а не ви се гледани мајмуните нема што да им се мислите повеќе. (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom