Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Дали Сандерленд плати 14 милиони фунти за Дефо? Не ми се верува уште.

За човек кој има 32 години, патем 2 сезони го нема никаде да лупниш цело богаство е стварно коцка. Вистина, доколку Дефо им избори опстанок Гас Појет ќе ги добие сите аплаузи, ама мислам дека Џерард (на пример) кога беше 32 годишен, никој немаше да кешира толку пари а не за човек кој го нема никаде 2-3 сезони.

Кога беше во најдобри години и кога беше во врвот на неговата форма пред 5-6 сезони, кога од Портсмут се врати во Тотенхем, беше продаден за некаде 16-17 милиони фунти (нека ме корегира некој ама мислам толку беа некаде).

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Бенфика мислиш ќе се согласи да развива играчи на други клубови? :)))
Не е исто позајмица и продавање на играч, у првиот случај држиш права од играчот и клубот кај шо е на позајмица посебно од калибар на Бенфика не би биле согласни да се некаков training-ground на поголемите клубови, со тоа доколку би бил позајмица најчесто не би добивал доволна минутажа и уопште у прв план не би се согласиле да го земат на тој начин.
За Матич пишав, за Борини сериозен си?:D Шо ќе им е Борини на Челси не ми е јасно, да имаат џастин бибер фаца у составот или? Лоик Реми третиот напаѓач у моментов е професор за Борини у фудбал, а у школата имаат уште 2/3ца како Фабио играчината. Де Брујн го земаа за 7/8 мил негде го продадоа 18, извадија некаков профит, највеќе заради тоа шо на неговата позиција игра Хазард, на 10тка игра Оскар па немаше каде да игра а инсистираше на прва постава.
Стариџ единствено држи вода, ама вакви случаи има сегде, нормално е клубот да пропушта таленти.
Ако не сака квалитетен играч за џабе да го игра, тогаш има еден куп клубови како Бенфика кои со раширени раце би прифатиле играч како Матич да им игра на позајмица без да платат за него.

Еве пример Порто сега ќе го позајми Јанузај, од Арсенал токму Бенфика им го бараше Џоел Кембел да им го позајмат.
Тибо Куртуа играше во Атлетико Мадрид кој е шампион на Шпанија и никаква тренинг база.
Па дури и Ливерпул го играше Виктор Мозес како позајмица во прва постава без да прифати некаква клаузула за перманентен договор.

Муабетот со Борини е дека го продадоа за смешна сума од 500-700 илјади евра, за по две години истиот достигне цена од над 20 милиони, а не тоа дали ќе игра или не прва постава во Челзи.

Де Брун ќарија нешто, ама пак нека пробаат нека го купат сега да видиме колку ќе требаат да искешираат.

Ги признавам само Порто за трансфер политика, сите останати се гола вода.[DOUBLEPOST=1421436412][/DOUBLEPOST]

За човек кој има 32 години, патем 2 сезони го нема никаде да лупниш цело богаство е стварно коцка. Вистина, доколку Дефо им избори опстанок Гас Појет ќе ги добие сите аплаузи, ама мислам дека Џерард (на пример) кога беше 32 годишен, никој немаше да кешира толку пари а не за човек кој го нема никаде 2-3 сезони.

Кога беше во најдобри години и кога беше во врвот на неговата форма пред 5-6 сезони, кога од Портсмут се врати во Тотенхем, беше продаден за некаде 16-17 милиони фунти (нека ме корегира некој ама мислам толку беа некаде).
Трампа некоја со Алтидор направија, не верувам дека искешираа толкава сума.
Ваљда некој го проценил Алтидор премногу за да излезе таа сума.

Инаку за дупло помалку, односно 7 милиони фунти Лестер го купи Крамариќ од Ријека.
Го имам гледано на неколку утакмици малиот и има осет за гол како Инзаги во времето.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Иста сум како ние за Бало.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Иста сум како ние за Бало.
После војната секој е генерал, реално ретко кој скаузер не се радуваше на трансферот на Бало во летото (вклучувајќи ме и мене).

W

wicked_1

Гостин
Ако не сака квалитетен играч за џабе да го игра, тогаш има еден куп клубови како Бенфика кои со раширени раце би прифатиле играч како Матич да им игра на позајмица без да платат за него.

Еве пример Порто сега ќе го позајми Јанузај, од Арсенал токму Бенфика им го бараше Џоел Кембел да им го позајмат.
Тибо Куртуа играше во Атлетико Мадрид кој е шампион на Шпанија и никаква тренинг база.
Па дури и Ливерпул го играше Виктор Мозес како позајмица во прва постава без да прифати некаква клаузула за перманентен договор.

Муабетот со Борини е дека го продадоа за смешна сума од 500-700 илјади евра, за по две години истиот достигне цена од над 20 милиони, а не тоа дали ќе игра или не прва постава во Челзи.

Де Брун ќарија нешто, ама пак нека пробаат нека го купат сега да видиме колку ќе требаат да искешираат.

Ги признавам само Порто за трансфер политика, сите останати се гола вода.
Од кај ги вадиш споредбиве бе другар? И на ова ли треба да елаборирам тука безвезе 2 дена, Матич беше дел од договорот со друг играч, беше добар фит и успеа да се развие претходно у него немаше ама баш никаков фудбал, врв на кариерата утакмици против Твенте и Фејнорд, овие шо ги спомнуваш(Јанузај,Куртуа,Мозес) се сите дефинирани играчи со фудбал у нив и тоа двајцата од нив прва постава премиерлигашки фудбал, и поради клубски/менаџерски политики имаат идено на позајмица, сериозно незнам зашо шкрапам овдека безвеза...

Борини 20 милиона, океј ај ѓес.

Зашо ќе им е да го купат? Така колку да видат колку ли ќе им бараат? Ако сметаат дека може да го замени и биде подобар од Хазард и Оскар у иднина нека го купат, нека даат 50.

Последно уредено:
Член од
8 септември 2008
Мислења
11.869
Поени од реакции
10.234

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.377
Поени од реакции
5.587
Глуп е муабетот за Матиќ ептен не знам што се расправљате. Факт е дека Челзи дека не го воочиле неговиот потенцијал и факт е дека да останел у Челзи нема никогаш да е тоа што е сега.
Така да вин вин ситуација..

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.745
Поени од реакции
12.837
Глуп е муабетот за Матиќ ептен не знам што се расправљате. Факт е дека Челзи дека не го воочиле неговиот потенцијал и факт е дека да останел у Челзи нема никогаш да е тоа што е сега.
Така да вин вин ситуација..
90 % од муабетите овдека се глупи. That's what makes us special :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom