Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.745
Поени од реакции
12.837
Знам дека уште те боли што ви ја земавме титулата на гол разлика. Ај, ќе пројде еден ден :)
Ако ти вратам со „Пластични“ ќе знаеш на кој тим мислам ? :icon_lol:

W

wicked_1

Гостин
Пример пошто еднаш ти е веќе купен би можел да го позајмиш во Бенфика и после неколку сезони да си го вратиш назад без пари.
Нели е многу поубаво отколку да му плаќаш 25 милиони за веќе купен играч?
Челзи направија грешки со Матич, Борини, Де Брун, Стариџ и ги дадоа за џабе или под цена.
Додуша ова се случува во секој поголем клуб и некогаш и самите играчи потенцираат да бидат продадени и не сакаат да потпишуваат нови договори, отколку да бидат позајмувани и клубовите се присилени на некој начин да го направат тоа.
Бенфика мислиш ќе се согласи да развива играчи на други клубови? :)))
Не е исто позајмица и продавање на играч, у првиот случај држиш права од играчот и клубот кај шо е на позајмица посебно од калибар на Бенфика не би биле согласни да се некаков training-ground на поголемите клубови, со тоа доколку би бил позајмица најчесто не би добивал доволна минутажа и уопште у прв план не би се согласиле да го земат на тој начин.
За Матич пишав, за Борини сериозен си?:D Шо ќе им е Борини на Челси не ми е јасно, да имаат џастин бибер фаца у составот или? Лоик Реми третиот напаѓач у моментов е професор за Борини у фудбал, а у школата имаат уште 2/3ца како Фабио играчината. Де Брујн го земаа за 7/8 мил негде го продадоа 18, извадија некаков профит, највеќе заради тоа шо на неговата позиција игра Хазард, на 10тка игра Оскар па немаше каде да игра а инсистираше на прва постава.
Стариџ единствено држи вода, ама вакви случаи има сегде, нормално е клубот да пропушта таленти.

Во Челзи немале појма каков потенцијал е Матиќ, а уште помалку и на што позиција требал да игра.

Positional switch
Matic was considered an attacking midfielder when he moved to Portugal, but Benfica manager Jorge Jesus had other ideas.

"On my first day at Benfica, when I came into the dressing room, the coach asked to speak with me," said Matic.
"He said he thought I was a No 6, which in Portugal is the holding midfielder, that I will play that position and step by step I can become a great player. I asked him if he was sure! It wasn’t easy for me during the first few months but now I feel it’s the right position."

на Жесус му требало само да погледне неколку видео материјали за да свати на која позиција треба да игра Матиќ, а стручниот штаб на Челзи година дена го тренирале а и понатаму мислеле дека е офанзивен везњак (“10“)
Другар, сериозно ќе ми објаснуваш тука некаков прогуглан текст за Матич? Го гледав дебито шо го имаше кај Анчелоти, ги гледав интервјуата на тренерите и мислењата за него, го играа лево крило, го играа деструктивец и играше неколку утакмици понапред. У Витесе беше на таа холдинг средина цела сезона за која беше позајмен. Матич сеуште не беше ни 50% спремен да игра у ПЛ, немаше доволно добра контрола на топката, другото му беше солидно. Џабе вадиш од ракав муабети тука дека Жесус го препородил пошо му сменил позиција =), доби време и простор да се развие како играч у клуб кој може ова да си го дозволи, тоа беше пресудно.
Гугл не помага толку, потребно е да имаш изгледано нешто

Дај немој :) Двајца, тројца па и 5мина нека се ( што чисто сумњам ) што Челзи профитирал на нив. Ги забораваме Шевченко, Балак, Торес, Даф и ним слични ? :)
Мојсо, го цитирав дечкото претходно стриктно за трејдот шо се деси меѓу Бенфика и Челси со кеш + Матич за Луиз и како излезе сето тоа отпосле, зашо ги пишеш Шевченко, Балак(free transfer), Торес, Даф(??) незнам?

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363

Другар, сериозно ќе ми објаснуваш тука некаков прогуглан текст за Матич?
Го гледав дебито шо го имаше кај Анчелоти, ги гледав интервјуата на тренерите и мислењата за него, го играа лево крило, го играа деструктивец и играше неколку утакмици понапред. У Витесе беше на таа холдинг средина цела сезона за која беше позајмен. Матич сеуште не беше ни 50% спремен да игра у ПЛ, немаше доволно добра контрола на топката, другото му беше солидно. Џабе вадиш од ракав муабети тука дека Жесус го препородил пошо му сменил позиција =), доби време и простор да се развие како играч у клуб кој може ова да си го дозволи, тоа беше пресудно.
Гугл не помага толку, потребно е да имаш изгледано нешто

не е прогуглан текст, туку негово интервју каде самиот го изјавил тоа

http://www1.skysports.com/watch/tv-shows/soccer-am/news/9584807/soccer-am-caught-up-with-nemanja-matic-to-talk-about-chelseas-superb-start-to-the-season

W

wicked_1

Гостин
не е прогуглан текст, туку негово интервју каде самиот го изјавил тоа

http://www1.skysports.com/watch/tv-shows/soccer-am/news/9584807/soccer-am-caught-up-with-nemanja-matic-to-talk-about-chelseas-superb-start-to-the-season
Прогуглан е да и на ова интервју ти сам си го додаде текстот шо го пиша отпосле како твој заклучок, ти си додаде на ова дека управата поим цела година си немала која му е позицијата а уствари тој и немаше 3 изиграни утакмици за клубот. Челси го тренираше за тоа кратко време кое беше у клубот се додека не се повреди. После отиде у Витесе и таму играше на неколку позиции поради тоа шо се у крш лига и нема многу дефанзивен фудбал, примарно у Витесе беше централен средњак(hmf).

Член од
15 јануари 2015
Мислења
203
Поени од реакции
176
Ми се свиѓа што си упорен да најдеш сличен случај.
Јунајтед го продал Хјуз за 2 милиони фунти ради фактот што сите Англиски екипи не смееле да играат Европски Купови.
Го купил назад за 1.8 милиони фунти.

Челси го даде Матиќ како гратис за договорот со Давид Луиз.
Го купија после за 25 милиони фунти.

Али, први сте табела, па ви чуе за фактот што никој во клубот не го видел потенцијалот на дечкото.:D

Џабе го држеа у подрум, педерот не сакаше да потпише нов договор.

А што, не ли е Челси добитник од целу туј трампу Луиз-Матиќ, ако се гледав и овија трансфери од лани?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.519
Поени од реакции
43.440
На овие blizoo шкорпи да им го свирне, мамето нивно мамино, цел месец сум без спорт клуб и неможам една утакмица да изледам

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Still better than Balloteli...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop