Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Па смешна излезе сумата за тоа каков играч е, у моментов е у топ 5 холдинг средњаци у светот, има 26 години.
Го земаа и Давид Луиз за 20 и нешто, па го продадоа за 50мил фунти, уште не ти се свиџа бизнисо?
Пример пошто еднаш ти е веќе купен би можел да го позајмиш во Бенфика и после неколку сезони да си го вратиш назад без пари.
Нели е многу поубаво отколку да му плаќаш 25 милиони за веќе купен играч?
Челзи направија грешки со Матич, Борини, Де Брун, Стариџ и ги дадоа за џабе или под цена.
Додуша ова се случува во секој поголем клуб и некогаш и самите играчи потенцираат да бидат продадени и не сакаат да потпишуваат нови договори, отколку да бидат позајмувани и клубовите се присилени на некој начин да го направат тоа.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Имаше потенцијал дечкото како и сите шо имаат у моментов од младите, само што Челси како клуб шо бркаше сегде трофеи немаше простор да развива млад играч како Матич.
Преполна им беше средината со играчи како Лампард, Балак, Есиен, Деко, Жирков итн итн, па го даваш у Бенфика кај шо ќе игра прв состав, ќе си ги напраи грешките и ќе игра конкурентен фудбал, за после да го зимаш назад за тие смешни 25 милиони фунти шо ги спамаш од прееска. Клубот си гази и Матич исто, и неговата вредност е покачена, на добар пат се да освојат некој трофеј.
Ова би сакал да го праат со повеќе играчи, нека ги купуваат после 20м+ само нека бидат слични на србинот.
Немаат пропуштено Челси ништо у врска со Матич.

Во Челзи немале појма каков потенцијал е Матиќ, а уште помалку и на што позиција требал да игра.

Positional switch
Matic was considered an attacking midfielder when he moved to Portugal, but Benfica manager Jorge Jesus had other ideas.

"On my first day at Benfica, when I came into the dressing room, the coach asked to speak with me," said Matic.
"He said he thought I was a No 6, which in Portugal is the holding midfielder, that I will play that position and step by step I can become a great player. I asked him if he was sure! It wasn’t easy for me during the first few months but now I feel it’s the right position."

на Жесус му требало само да погледне неколку видео материјали за да свати на која позиција треба да игра Матиќ, а стручниот штаб на Челзи година дена го тренирале а и понатаму мислеле дека е офанзивен везњак (“10“)

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.745
Поени од реакции
12.837
Па смешна излезе сумата за тоа каков играч е, у моментов е у топ 5 холдинг средњаци у светот, има 26 години.
Го земаа и Давид Луиз за 20 и нешто, па го продадоа за 50мил фунти, уште не ти се свиџа бизнисо?
Дај немој :) Двајца, тројца па и 5мина нека се ( што чисто сумњам ) што Челзи профитирал на нив. Ги забораваме Шевченко, Балак, Торес, Даф и ним слични ? :)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Нелогична ми е анкетава...
Демек, ако не се пласира Јунајтед у ЛШ и ќе го бркаат Ван Гал?
Ако гледаме така, со оглед на ситуациите у Ливерпул, најголем притисок има Роџерс и онака не му иде работава у првенствово, единствен спас сезонава му е пласман у ЛШ.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Нелогична ми е анкетава...
Демек, ако не се пласира Јунајтед у ЛШ и ќе го бркаат Ван Гал?
Ако гледаме така, со оглед на ситуациите у Ливерпул, најголем притисок има Роџерс и онака не му иде работава у првенствово, единствен спас сезонава му е пласман у ЛШ.
Мислиш дека нема да го избркаат, ако не се пласира во ЛШ?

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.745
Поени од реакции
12.837
Мислиш дека нема да го избркаа, ако не се пласира во ЛШ?
Нема. Шанса нема да го избркаат. Доста ги глеате тие глупи статистики. Моменталниов состав на Јунајтед па и играта, не се ништо полоши од последната сезона на Ферги. Можеби изнафрла пари за да го состави тимот, ама на прав пат се. Ако имаат трошка разбирање, нема да го избркаат.

Ама секако, џабе е воопшто да се праи муабет на темава пошто Јунајтед сезонава ќе освои ЕПЛ :kafence:

Vidic15

Капитенот
Член од
2 јули 2009
Мислења
601
Поени од реакции
511
Ама секако, џабе е воопшто да се праи муабет на темава пошто Јунајтед сезонава ќе освои ЕПЛ :kafence:
Ова е преоптимистички, ние фановите на Манчестер сме пореални :)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Мислиш дека нема да го избркаат, ако не се пласира во ЛШ?
Тврдам дека нема да го избркаат, дури ме чуди што 76 луѓе до сега сметаат дека ван гал е под поголем притисокод Роџерс :pos:
фак лоџик ет ол...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom