Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
33.064
Поени од реакции
68.078
Суарез кој е светлосни години пред Фалкао во моментов прифати намалување во Барса.

Ќе ми кажеш дека разликата од Монако и Манчестер Јунајтед е иста како онаа на Ливерпул и Барса?
Колку плата има сега Суарез во Барса?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ептен отиде во крајност Пејо. Ама испушти еден многу битен факт - наредниот договор ќе му биде на 32 нема шанса за покачување кај него, ќе оди само подолу и подолу.

И уште еден факт испуштаме...Манчестер нема потпишано ништо перманентно со него, дечкото си ја лапа платата од договорот со Монако. Мада и да потпишат летово не ми се верува да му ја намалат, посебно ако има цели 3 години со Монако.
Брат, не отидов во крајност, ми спореди фирми ти кажав како јас би реагирал :) Гледам перспектива ама Инглориус кажа дека Фалкао е безгласна буква и Мендеш е тој што решава така да муабетов оди во вода :)[DOUBLEPOST=1421017259][/DOUBLEPOST]
Колку плата има сега Суарез во Барса?
Околу 180.000 фунти или 210.000 евра ако добро памтам. Во Ливерпул зимаше 200.000 фунти со последниот договор потпишан во 2013та Декември...

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ди Матео од две места зема плата сега, па не се буниме за него. :D
Озбилно ова? :D
И то 130 000 фунти неделно добива од Челзи, од Шалке незнам колку добива
Ова веќе не важи. Челзи му ги исплаќаше парите на Ди Матео онака како што беше предвидено, според првичниот договор до јуни 2014 година. До јуни го плаќаа поштено, бидејќи кога Ди Матео доби договор со Челзи, тој имаше важност до јуни 2014 г. после тоа Челзи не беа обврзани да даваат што било. Затоа овој во октомври/ноември си стана тренер на Шалке. Сега си зима плата од Шалке.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.064
Поени од реакции
68.078
Брат, не отидов во крајност, ми спореди фирми ти кажав како јас би реагирал :) Гледам перспектива ама Инглориус кажа дека Фалкао е безгласна буква и Мендеш е тој што решава така да муабетов оди во вода :)[DOUBLEPOST=1421017259][/DOUBLEPOST]

Околу 180.000 фунти или 210.000 евра ако добро памтам. Во Ливерпул зимаше 200.000 фунти со последниот договор потпишан во 2013та Декември...
Лошо си информиран.
Суарез ја зима истата плата како и во ливерпул. 200 000 Фунти.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Пак овие мислат дека светот, т.е. темава, се врти само околу нив. Не сте интересни сега за тролање, секое второ-трето коло кикснувате.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Пак овие мислат дека светот, т.е. темава, се врти само околу нив. Не сте интересни сега за тролање, секое второ-трето коло кикснувате.
Четворто-петто, шесто-седмо.
Кај и да е, тука е, плус минус некое коло.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.064
Поени од реакции
68.078
Пак дојдовме до тоа дека е тешко да наговориш играч кој не е во години да прифати намалување на плата за кого и да играл.

За кој клуб се работи игра улога името при потпишување на договорот, али дека ке прифати ради тоа да игра за помали пари, малце морген.
Тука исклучок прават 2% играчи, кои стварно имаат boyhood clubs.

Ова остало е све за пари.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Пак дојдовме до тоа дека е тешко да наговориш играч кој не е во години да прифати намалување на плата за кого и да играл.

За кој клуб се работи игра улога името при потпишување на договорот, али дека ке прифати ради тоа да игра за помали пари, малце морген.
Тука исклучок прават 2% играчи, кои стварно имаат boyhood clubs.

Ова остало е све за пари.
Ама Чемпионс пиша дека бил во најдобри години, јас затоа и пишав уствари.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.377
Поени од реакции
5.587
Не сте ми јасни зашто толку го правдате Фалкао како божем којзнае каков придонес има за клубот.
Уште кога отиде у Монако "поради Анри" јасно е каков играч е и што му е најважно.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Четворто-петто, шесто-седмо.
Кај и да е, тука е, плус минус некое коло.
Не кикснавте и минатите две кола? И коло претходно? Или ги спуштивте критериумите, па сега и нерешено не е кикс.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.813
Поени од реакции
44.142
Не сте ми јасни зашто толку го правдате Фалкао како божем којзнае каков придонес има за клубот.
Уште кога отиде у Монако "поради Анри" јасно е каков играч е и што му е најважно.
Јасно ни е и нас тоа. :D Не го правдаме ние Фалкао, тој си е обичен платеник. На нас само не ни е јасно зошто толку се запнале за неговата плата тука на темава. :)[DOUBLEPOST=1421018468][/DOUBLEPOST]
Ама Чемпионс пиша дека бил во најдобри години, јас затоа и пишав уствари.
Па во најдобри години и не е во години, за Фалкао и двете се важат. :P Почнуваш од дете со најмала плата, потпишуваш договор на 19, па на 22, па на 25 и идеш на 27-28 на пример кој реално ако се е во ред со развојот на некој фудбалер треба да е "најбогат". После тоа идеш 30+, почнуваат да те играт помалце, послаб си физички, не даваш ист придонес и платата полека полека почнува да оди надолу... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom