- Член од
- 6 декември 2009
- Мислења
- 235
- Поени од реакции
- 18
[/b]
Првиот впечаток ипак треба да биде наш
:baeh: Јас за мојот си зборам :pos2:
[/b]
Првиот впечаток ипак треба да биде наш
Кога имате опција за креирање на сопствен живот без машка интервенција, заебувате. Така да ако сакате да сте среќни, водете се од она кое го напишав.А ние жените сме нешто како домашни миленици, па идеме од фамилија у фамилија на чување и издржување од страна на друг? Некако не си ми јасен, како тоа ние немаме никаква улога у креирањето на нашиот сопствен живот?
Кога имате опција за креирање на сопствен живот без машка интервенција, заебувате. Така да ако сакате да сте среќни, водете се од она кое го напишав.
Од каде на каде виде во моите постови вакво нешто?Аха, значи (хипотетички) ти се сложуваш на ќерка ти да и даваш пари да си го плати сокчето за некој шмокљан да ја лаже дека е фин момак за подоцна да и ја крши муцката ако погледне низ прозор. Или ај да не бидам толку хаце, ти се сложуваш да и ја плаќаш пијачката на ќерка ти додека некој опинок и се ѕвери у деколтето и размислува дали е боље доги стајл следниот саат или она да биде врз него пошто цицките и се неодоливо големи?! Али, со сознанието дека еден ден, таа ќе биде добра сопруга и прекрасна мајка на децата кои ќе искочат како прозивод на тоа рендање кое ти си го платил.
Добро бе, биваше у секоја ваква тема да забегувате у шовинистички муабети. Темата е за плаќање, не за креирање на животот на жената со машка интервенција која не е потребна уопште.
Муабетите не се шовинистички туку реални.Добро бе, биваше у секоја ваква тема да забегувате у шовинистички муабети. Темата е за плаќање, не за креирање на животот на жената со машка интервенција која не е потребна уопште.
Не се работи за мали проблемчиња, се работи за целиот живот кој денешната млада девојка си го замислува, а кој не функционира.Е ајде де! Него, ако иаме проблемчиња, т.е. не можеме да се справиме со тешкотиите што ни ги нуди животот, ќе го молиме Никола да интервенира:pos2:
Никола во ниту еден случај не спомна дека жената може да гради и кариера.Значи реализацијата на жената е преку домот и сопругот,се согласуваш со тоа?Како што кажа Никола:
Aко жената е способна да ја исполнува првенствената работа т.е. да се грижи за домот и децата слободно може да гради кариера и да работи, но не и доколку е спротивно.
Муабетите не се шовинистички туку реални.
Биди добра и следи ги и ќе бидеш еден ден Very Nice Girl.
Од муабет за тоа кој би плаќал или не се развива еден цел систем.
Не се работи за мали проблемчиња, се работи за целиот живот кој денешната млада девојка си го замислува, а кој не функционира.
Не ме обвинувајте ако не сум споменал се.Никола во ниту еден случај не спомна дека жената може да гради и кариера.Значи реализацијата на жената е преку домот и сопругот,се согласуваш со тоа?
Муабетите не се шовинистички туку реални.
Биди добра и следи ги и ќе бидеш еден ден Very Nice Girl.
Од муабет за тоа кој би плаќал или не се развива еден цел систем.
Зошто би била дискриминација, ако секој се насочи кон своето поле на интерес и областите во кои може да просперира?А мене ми се чини или ти дискриминираш половина од луѓето на земјава?
Според тебе ние не сме способни за креирање на нормален живот без помош и интервенција од машка страна? Зашто ако мислиш така, одма да те демантирам со повеќе пример...
Нема да навлегувам во твоите сфаќања за мажите и жените, но, според Никола жената нема што да прави кариера. Заради тоа и нема што да располага со пари. Тоа јас не можам да го прифатам.Aко жената е способна да ја исполнува првенствената работа т.е. да се грижи за домот и децата слободно може да гради кариера и да работи, но не и доколку е спротивно.
Се сложуваш ти да му плаќаш на некој идиот да ја ебе твојата ќерка? Да не биде грд примерот, дури ни јас не се сложувам некој мочко да треба да добие пари за ќерка ми да му го испуши. Ќе добие пари, ама како влог, дека подоцна ќе има свој живот и ќе одлучува сама за своите постапки. А не тој идиотот кој и се ѕверел у цицки.Никола напиша:Реков дека жена нема што да излегува со друг освен нејзиниот маж или оф топик фамилија.
Друго нешто во замерка на твоево напишано, нема..
Но така ќе мора да оди на кафе со мажи кои не се нејзиниот легитимен сопруг.Никола напиша:Не ме обвинувајте ако не сум споменал се.
Се разбира дека и жената може да гради кариера, кариера која е складна со нејзините предиспозиции и која нема да и пречи во нејзината основна работа како мајка, жена и домаќинка.
Зошто би била дискриминација, ако секој се насочи кон своето поле на интерес и областите во кои може да просперира?