Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Абе се знае. Еднаш јас за двајцата, еднаш ти за двајцата, еднаш секој своето и готово. Тие кавалерски правила одамна се изумрени. Дури има девојки кои се навредуваат ако сакаш да ги почастиш.
Мене тоа ми се случи ова лето. Сакав прво да го платам таксито, ми се налути, ме погледна на криво и ми тупна пари у џеб... Океј.... Нарачуваме пиво, јас давам пари. Она не поминаа 2 минути еве ти ја да ми вратела. И викам не се глупирај, сакам да те почастам. И се налути пак. Не сакала дечкото да ја части... Епа океј тогаш... Плаќај си...
Сметам дека е до човекот, не е до гестот. Ако некој смета дека е тоа убав гест, може слобдно да плаќа пијачки, вечери и сл. Но ако некој го смета тоа за навредливо, тогаш секој своето и готово.
Ти се погодило девојчето брат! хехе се шалам

Каму среќа мене да ми се погодила таква :) Мене девојче до сега ме нема одбиено за пијачка,а богами ни јас немам одбиено. Тука нема правила части тој што има пари и желба да части.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Maskoto plakja be ( osven vo specijalni slucaevi ) :toe::toe: ......ne mi e jasno sto ste go razvlekle muabetot na 17 stranici.

Член од
5 февруари 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Абе девојчињава во Скопје го заборавија тој гест дека машкото треба да части.
Дури и се лутат, ги креваат носињата, се дерат коа несакаат да ги частиш..

Мене многу често ми се дешава ова, од 100 девојки што сум сакал да ги почастам пијачка, вечера и сл. само 15-20 имаат прифатено...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Абе девојчињава во Скопје го заборавија тој гест дека машкото треба да части.
Дури и се лутат, ги креваат носињата, се дерат коа несакаат да ги частиш..

Мене многу често ми се дешава ова, од 100 девојки што сум сакал да ги почастам пијачка, вечера и сл. само 15-20 имаат прифатено...
Шо, криво ти е шо не те трошат???

Секој си пие и си јаде спред чергичето. Откоа на едната страна ќе и снема ресурси и другата страна смета дека е ок да почасти пијачка ок. Ако женското уценува со тоа што бара пијачка, пријателчиња,dump that girl, and do it fast. Или купете и пијачка, испразнете мудата(на безбедно место да заврши спермата глејте) и не ја познавајте веќе.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Абе во нова врска секако дека секој сака да се покаже џентлмен, ама мислам дека кога врската ке стане подолга, и секој ке си го знае своето, секој си плаќа за себе, до кога бе тоа дека машкото плаќа, па ако е така ке искачаат 1 у месецот, не се сите рокфелери у Македонија ебате беља, глупости кодекс наметнат од глупавата американска нација ...

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
онтопик: со партнерка, јас секогаш плаќам, срам ми е таа да плаќа... :toe::toe:
офтопик: со другарите кога-како, еднаш еден плаќа за сите, еднаш јас за сите, јас за мене и за уште некој и сл.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Зависи кој кого вика на пијачка/ручек/вечера.
Сигурно нема да му кажам: „еј, ај да излеземе, да ме частиш вечера“.
Глупо е, нормално.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Луѓе бре што е битно кој плаќа? Битно е да се сакаат. Ја имам врска веке 7 години. На поцеток плакасе тој ( дури и додека не бевме во врска дека работеше келнер и не ми наплаќасе ни тој а нити неговите колеги ) потоа тој плаѕи во кафич јас ке купам нешто напр. чоколадо, чипс и сл. Имаше период кога јас практично го издржував дечко ми, а сега да ви кажам право тој мене, плака се не само кога излегуваме туку и кога ми треба нешто пр. шампон. Јас мислам дека за тоа не постои правило, во бракот може се да плака мажот но може и жената , а понекогаш од врска до брак разликата е само прстен на рака, зар е толку битно?
Ќе се осекате глупаво ако сте на почеток на врска и ако не сте многу блиски, веке понатака кога врската станува цврста и стабилна вие сте многу блиски што материјалното повеке не е битно. Битно е да се сакаат и да се разбираат.

N

nUt

Гостин
Ми се има случено да ми имаат плаќано и да им плаќам...
Мислев дека машките треба да се тие што секогаш ќе плаќаат...
Но не е така...
Женските, ние одбиваме да ни плаќаат машките само заради таа причина што послем тоа може машкото да си извади муабет (не сите зборам за одредени луѓе)...
И нормално... на нас ни е незгодно...
Сега со дечко ми не гледаме кој на кој му плаќа .. па ај ти сеа плати ќе ти дадам утре пари...
нема такво нешто... исто како да се заеднички парите....

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
На почетокот на врската мислам дека треба секој сам да си плаќа,мене ми е незгодно друг да ми плаќа.
А во подолга врска,не е битно кој плаќа,кој има моментално пари тој нека плате.
Не сфакам шо им е толку навредливо на некои машко да ги часте девојче...глупости:toe:

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
Имате партнер, не мора да сте кој знае колку во врска. Излегувате на кафе, на вечера, одите во кафич било каде и кога завршувате со пиењето, јадењето, играњето што се случува!? Тој не ви дозволува да си го платите делот, ви нагласува дека ВИЕ треба да си го платите делот или нешто трето? И што мислите кој во една врска треба да плаќа кога двајцата излегувате заедно? Ако си во врска со некој не значи дека тој треба да ти плаќа се .. па не е должен „да те издржува” не? Може нема доволно пари во себе а заради некои непишани правила мора да го плати и вашиот дел. Кое е вашето мислење за ова прашање? Сте платиле ли сметка!? Можеби никогаш не ви дозволиле да платите? Ви нагласиле дека секој треба да си го плаќа својот дел? Сте направиле можеби ”договор” кој ќе плаќа, кој треба да плаќа и слично?:coffee:

П.С. Темава се однесува и за машки, без разлика што според првиот пост делува поинаку..

Многу е јасно дека машките треба да платат за јадење/пиење/шетање. Па женските плаќаат со нешто друго - колку многу чевли, чанти, сукњи, шминки и слично треба да купат за да ни изгледаат поубаво. а и да не купуваат, сепак не се половите створени за да бидат еднакви, туку за да бидат РАЗЛИЧНИ. И затоа секој треба да си ја земе својата страна.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Многу е јасно дека машките треба да платат за јадење/пиење/шетање. Па женските плаќаат со нешто друго - колку многу чевли, чанти, сукњи, шминки и слично треба да купат за да ни изгледаат поубаво. а и да не купуваат, сепак не се половите створени за да бидат еднакви, туку за да бидат РАЗЛИЧНИ. И затоа секој треба да си ја земе својата страна.
Никогаш на девојка не треба да и се плаќа било што на почеток.
Најголема зебанција и најдобар начин да привлечеш чкарт пички е тоа.
Она сељачкиот пристап, сакаш да те частам пијачка?
Со тек на време кога ќе ти е поблиска, ќе ја даруваш, но никогаш не премногу, колку и да си имашлив, пошто знаат да збеснат по пари.
Умерено и љубов батка повеќе, не пари.

А

Александра Д.

Гостин
Не дозволувам некој да плаќа нешто мое, без да го познавам. Се случило да плати партнерот, а се случило и јас да платам. :)

Ares

Immortall
Член од
3 февруари 2009
Мислења
154
Поени од реакции
11
Ја лично мислам дека повеќе џентлменски е машкото да плаќа, но не секогаш од сопствениот џеб, туку може да си се договори со девојката т.е. заедно да ги соберат парите што ги имаат па потоа на крај машкото да плати само за да не излезат муабетите: "еве го овој селанчиште дозволува женската да плати наместо него, каков кавалер е тој" итд. итд. Ако грешам слободно може некој да ме исправи :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom