Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
абе на прв состанок ја плакам и крај
не ме интересира кој викал прв
bravo za tebe.aj mozebi nema sekoja devojka sto ke saka negde da odi na tvoj racun, da te povika na prv sostanok.kolku lesno ke bides manipuliran,i iskoristuvan,ama ti si znaes,za dzabe ne e izmisleno toa pravilo,KOJ VIKA ,TOJ PLAKA.

M

MIL

Гостин
:pishtoldz Ja da dozvolam devojka da mi plati kafe???????????? :nenene: WAY ne treba poveke da komentiram :motor: brm brmmmmmmmmmmmmm

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Па, на прв состанок најчесто момчината плаќаат. Али не сакам секогаш да ми плаќаат, се осеќам незгодно, нормално дека никој не е должен мене да ме издржува. И до сега барем, немам плаќано за никого, сум настојувала али не ми дозволиле

cinderella_

In love with you...
Член од
27 јануари 2007
Мислења
852
Поени од реакции
5
Pa prviot pat sepak mislam deka ok e deckoto da plati.ali za posle toa ne se opteretuvam so toa mnogu mnogu.Koga imam pari jas plakjam koga ima pari on,togas on plakja...ne mi e ic bitno toa a ne ni obrnuvam vnimanie.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Секој своето. Ако едниот не е при пари, ќе плати другиот за двајцата, без оглед на тоа машко женско, и тоа е тоа.
Тоа правило дека машкото секогаш мора да плаќа (барем на првиот состанок) е глупаво. Најубаво е да ја поделиме сметката, а ако веќе инсистира да плати, тогаш во ред, ама тоа би било инцидентно и би важело само за тогаш, не сакам некој да ми плаќа ако имам свои пари во џеб.

А во подолга врска кога партнерите се претерано блиски, финансиите веќе стануваат скоро заеднички, па не е ни важно кој плаќа.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Jas ne sakam nekoj da mi plaka smetka, taka se osekam kako da me ponizava deka nemozam da si platam. Ako veke insistira on da plati pijacka jas odma naracuvam novi pijacki i jas gi plakam. 4ISTA SMETKA - DOLGA LJUBOV!

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Најглупаво правило дека машкото треба да плаќа.Јас несакам така или секој своето или ќе функционираме по некој договор......денес јас утре тој или целата сметка ја делиме на пола:toe:

I

InF3cTeD

Гостин
Секој своето. Ако едниот не е при пари, ќе плати другиот за двајцата, без оглед на тоа машко женско, и тоа е тоа.
молим за овоа...кога сум со пари плаќам..никогаш и немам побарано пари за кафе или било шо..ама коа немам и кажувам нема шо да кријам "срце немам пари ако имаш/носиш да седнеме некаде" и фала богу до сеа постоело разбирање

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Најубаво е секој за своето зашто мислам дека има многу девојки кои не сакаат некој да ги финансира и со тоа да бидат посамостални. Иако сакам да платам и често инсистирам јас да платам, се дешавале мали културни караници при кои секогаш ме победува девојката.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
На жена не треба да и се даваат пари оти тие по природен пат не се добри домаќинки и одма ги трошат на црвила на помади мириси и други непотребни глупости. Зато домаќино е тој шо ги чува парите и плаќа кај треба и шо треба. Ја невестата моја и в бакал ко ќе оди не носи пари туку пиши шо треба да земи па ја вечерта ко ќе појдам на бира си контролирам шо и како зела па плаќам.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
секој за себе нека си плаќа и сите среќни весели. сеа некогаш ако нема таја пари или ако неам јас пари нормално дека ќе платам/плати

Kajgana Shop

На врв Bottom