Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Ти да не си од оние што фаќаат цури на "шарм" и "убавина", па затоа никогаш не им дозволуваш да платат тие? :vozbud:

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
Јас лично,не знам ете можи тоа ми е маана,или ми е од лошо искуство,али никогаш не оставам девојката да се фати за џеб.Не знам оти али в земја пропаѓам кога ке дојди келнерот да се наплати,и јас да седам како мисир а таја да буричка в кесе....знам можеби не треба така,али јебига табиет:toe:
АМА,ако насетам дека некој мојот добар гест го злоупотребува,тогаш сум многу незгоден!!!Многупати се случувало да не излезам,ако немам пари,отколку да остам таја да ми плаќа.Додуша некогаш намерно го правам тоа да видам како ке изреагира,ако изреагира во стилот на,и сеа јас што да правам ако немаш пари,тогаш можи слободно да си излези со кој сака!А исто,ценам кога ке се понуди девојката да плати,не дека ке и дозволам,ама битно е да се понуди.:toe:
на еден мој другар му се деси слично, никогаш не дава да се фати некој за џеб, без разлика кој е
еднаш на една шмисла, шо бај д веј си порачувала повеќе пати сечен дупли џек, си го испил сокот си оставил 50 и си киднал, таа веројатно во натура платила зш ја немам видено никоаш да извади пари, барем за цигари, АКО И Е

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Ти да не си од оние што фаќаат цури на "шарм" и "убавина", па затоа никогаш не им дозволуваш да платат тие? :vozbud:
Хм,прочитај ми го постот убаво и ке заклучиш.:smir:
1.Пишав дека,или ради табиет,или ради лошо искуство,ама ке да е ова второво.Ако те интересира прашај,иако е оф топик,ке ти го опишам,па после да ми кажиш да си бил на мое место,дали не би бил како мене во случајов.
2.На крајот на постот пишав дека ако увидам дека некој тоа го злоупотребува,сум многу незгоден!Што значи,не зборувам јас за дундина за по една вечер,зборувам за девојки(женски) со кои сум во врска.Според ова треба да претпоставиш дека не користам "шарм" и "Убавина",кога се во прашање понежниот пол.

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Јас мислам дека треба да се плаќа по пола, ама би било добро да ја частиш неа и таа да те части некогаш тебе. :)

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Зависи..Ако типката си пие и си пие и си пие..Никој не и е должен да плаќа..една пијачка,а после нека си плаќа таа..А јас би сакала и јас да плаќам понекогаш..Т.е некогаш тој ќе части,некогаш јас...

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Paaaa ... Na pochetokot od vrskata bi insistiral da plakjam ... Ama toa onaka chisto od kultura ... Ama ne znachi deka ako e devojka deka treba da ja izdrzuvam celo vreme ... Jas da imam pari bi i plakjal celo vreme ... Rabotata e shto nema sekogash da imam ... A mislam deka ako e devojka na mesto ... Kje i tekne deka treba ponekogash i ona da si plati ... A ne bi sakal da mi plati ona mene ... Osven ako ne proslavuva neshto ...

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Кај нас сеуште постои она кавалерското! Сепак ако двајца се сакаат и врската не е само заради финансиите, фер е и девојката некогаш да плати, сигурно нема да и се слоши:toe:

Член од
4 јули 2008
Мислења
230
Поени од реакции
9
:vozbud::vozbud:Нема правило за тоа. Барем кај мене. Се плаќа на кој како ке му дојде...не е правило машкото да плаќа цело време. Ако неможам да си платам не ни седнувам:toe:.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
a be ubavi razmisluvanja imate skoro site devojki na forumov za ovaa tema,ama nekako vo praksa slabo go pokazuvate ova svoe mislenje.ne deka nema, ama mnogu slabo.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Split system... За прв состанок тоа е најдобро. Сепак не се запознаени меѓу себе доволно... Подоцна некогаш ти, некогаш тој... Но не да прејде во навика од едната страна.

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
Едно време имав голем проблем околу ова. Порано секоја вечер инсистираше да плаќа он и секогаш се каравме околу тоа, па затоа сега имаме договор, ако тој платил денес, јас плаќам утре. :)
А иначе на прв состанок според мене треба да плати тој што поканил, а не тој што бил поканет.

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Ne sakam da jadam i pijam na tuga smetka bilo dali mi e decko ili drugar ili drgarka.Taka ke se osekam dolzna a toa ne mi e potrebno.Ednostavno ako premnogu insistira ke dozvolam da plati no drugiot pat plakam jas

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Па јас некогаш плаќам некогаш таа и то :)

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.508
Поени од реакции
8.201
што знам, па у 80% од случаевите машкото треба да плати...

Kajgana Shop

На врв Bottom