Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Од 1ви до сега има потрошено 130kW, 24 часа дневно е вклучена на Битолски услови.

не е можно
многу бре :eek:
Па кога беше јак минус деновиве климата не се спушти под 1300-1400 кв на саат. Тек денес и вчера троши околу 800 кв. Ама барем грее убаво.

Tи секако најдобро знаеш како се чуствуваш. Но тоа што се обидував да ти го објаснам е дека влажноста на воздухот зависи од многу фактори. Да се обидеш да се грееш со нешто друго освен со панелка, наверојатно сосема исто ќе се чуствуваш.
Да се обидеш да ја измериш влажноста на воздухот во просторијата, со два различни видови на греење... е тоа веќе е нешто поконкретно.
Добро, дај кажи од каде да набавам точен мерач за влажност на воздухот баш ме интересира што ќе покаже?

Ja deneska merev kolku trosi na rabota change-to i merel ne merel go slusam obrtajot na kompresorot deka e full, taka da cel den potrosuvackata bese konstantna 1400w so ventilator na 3 a koga go staviv na auto na kraj od denot padna na nekoj 1000w

Abe sto e rabotava, nikoj ne komentira za susenjevo na vozduhot, nema nitu like nitu protiv, sega neznam dali ja potrefif ili utnav ....Potrefeno e potrefeno....Taa doktorkata treba da go procita.

Abe sto e rabotava, nikoj ne komentira za susenjevo na vozduhot, nema nitu like nitu protiv, sega neznam dali ja potrefif ili utnav ....Potrefeno e potrefeno....Taa doktorkata treba da go procita.

Кoјa дoктoркa, тaa ли штo не и oди физикaтa пa се зaпишaлa нa медицинa?[DOUBLEPOST=1420569195][/DOUBLEPOST]
Од 1ви до сега има потрошено 130kW, 24 часа дневно е вклучена на Битолски услови.

Дoбaр си не се плaши, кaј мене вo струмички услoви пo 24ч рaбoтa oд 1ви дo сегa 73kw имaм пoтршенo.

Последно уредено:
Bas taa, a ti nemoj da predrevas kaj bebceto, voopsto ne mu pravis usluga. Znaes ona imame bebence i temperaturata ma 30 C a vlaznosta na 20 %.. Mema da veruvas malite deca imaat podobri odbranbeni mehanizmi od vozrasnite, toa se ostatoci od nasite predci vo borbata zas opstanok,

Што очекуваш од некој што навива за Интер.*

*Ова е најактуелна навреда на форумов во задно време.

Истово сакав да го кажам сигурно се има спремано нешто
као на

Next+Three+Days+Movie.jpg

Некој го гледаше во кино The Imitation Game да сподели импресии?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom