Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

W

wicked_1

Гостин
@Zedd, @Iceboy незнам зашо сте добиле таков впечаток од The Drop, ама мене уопште не ми беше досаден филмот. Имаше бавен развој да, досаден не беше никако. Том Харди извади доста добар лик изглуми доста добро, Гандолфини од друга страна немаше интересен лик за пратење, но глумата пак му беше на ниво, Наоми Рапас беше многу добра исто. Не го дигам филмов у некои врвови, ама рековте претходно, досаден, ужас. Имаше добар расплет, интерсен специфичен крај. Можело на почетокот повеќе да се работи, ама тоа ќе беа на нас познати клише сцени.(љубовна сторија, екшн сцени со пукања, бркотници низ град, и слично.) Ова сето беше извадено на минималистички начин преку неколку дијалози и кратки сцени
7

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.100
Поени од реакции
37.558
Инаку, јас почнав со остварување на точките од TO DO листата за годинава: почнав со суперхеројските, иако скромно засега, само првите три (трилогијата) иксмени. Морам да признаам дека ми беа уживање: пушташ мозок на пасење и два саати (по филм) медитираш! Дефинитивно ќе продолжам и со другите суперхерои. Првите 2 дела добиваат солидни 7/10 од мене. Уживав и во третиот, но некако премногу приказни и премногу карактери има во него, па по малку личи на кашапопара, затоа оценка помалку за него: 6/10. Идемо даље...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
7/10 не е солидно, слаба оцена е. Се изненадив кога видов на Letterbox. X-men вредат повеќе.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.361
Поени од реакции
30.759
7/10 не е солидно, слаба оцена е. Се изненадив кога видов на Letterbox. X-men вредат повеќе.
Аууу извини рибо ти беше со високите стандарди.
Филм од 7 е солиден филм.
Филм шо го гледаш еднаш, и не планираш да го гледаш одново освен ако не го фатиш на ТВ.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Ајде бе вие многу знаете на какви филмови се дава 7-ца :D

Очекував повеќе од Guardians of Galaxy. Едвај го догледав, на моменти ми беше многу досаден, станував од стол и кружев околу него од досада. Со сила 7мица. Можело многу подобро да се направи.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Почнаа луѓе да се регистрираат на форум за да ми објаснуваат работи :)
Зошто не размислиш вака се регистрираат на форум бидејќи сакат филмови и споделуват свој мислења во врска со тоа што го имаат на ум ?

Или имаш некој штит ко капетан америка па секој мислење кое те посочува тебе пропаѓа у вода доека лежи во главата на авторот?[DOUBLEPOST=1420548185][/DOUBLEPOST]
Синоќа го гледав Mullholand drive,кој го разбрал филмот капа доле за него,јас ништо не разбрав,таман си помислив дека знам што се случува излегува нешто многу неочекувано..

Некогаш ќе го гледам повторно да видам може ќе ми се смени мислењето

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Прво мислење му беше, затоа. Ни здраво, како сте, јас сум нов на форумов, јас сум алкохоличар... ништо. Одма на дебата :)

Не му го омаловажувам мислењето во никој случај, исто како и на сите други што го сакаат филмов. Џимеј го стави филмот во темата без спојлери така да може да продолжиме таму.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.100
Поени од реакции
37.558
Абе каква слаба, 7 е премија со оглед на тоа дека се работи за жанр кој не ми е баш најомилен. Ова е најмногу што можеше да добијат - не можам да ги споредам со Бетмените на Нолан - овие беа класа под.[DOUBLEPOST=1420548759][/DOUBLEPOST]
Ајде бе вие многу знаете на какви филмови се дава 7-ца :D
Хахахахах, јас не кружам околу стол на филмови со 7мица. :pos:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.361
Поени од реакции
30.759
Абе каква слаба, 7 е премија со оглед на тоа дека се работи за жанр кој не ми е баш најомилен. Ова е најмногу што можеше да добијат - не можам да ги споредам со Бетмените на Нолан - овие беа класа под.[DOUBLEPOST=1420548759][/DOUBLEPOST]
Хахахахах, јас не кружам околу стол на филмови со 7мица. :pos:
Не само тоа, Бетмен како херој е класа над сите. :coffee:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
X-Men мене ми се класа, заедно со Бетменот единствени суперхерој филмови што ги сакам.[DOUBLEPOST=1420548861][/DOUBLEPOST]
Не само тоа, Бетмен како херој е класа над сите. :coffee:
Бетмен како херој може заушки да јаде од Супермен.
За жал Нолан не го режираше Супермен.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.100
Поени од реакции
37.558
Хахахаха, муабетиве се како ко мали деца кога ќе се караат кој е најјак. Е ХИМЕН Е НАЈЈАК, ОДИ СКИНИ ГО НЕГО ДА ТЕ ВИДАМ! (ако го најдеш, секако. :P)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.315
X-Men мене ми се класа, заедно со Бетменот единствени суперхерој филмови што ги сакам.[DOUBLEPOST=1420548861][/DOUBLEPOST]
Бетмен како херој може заушки да јаде од Супермен.
За жал Нолан не го режираше Супермен.
Х ман ги обожавам, ама веке се досадни цело време со Чарлс и Ерик си го мерат на кого му е поголем.

Kajgana Shop

На врв Bottom