Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ова го прочита од бодибилдинг магазин така?
Ектоморф.
82 кг 182 ЦМ сучка.
Прегледај го приврзокот 111058

Месоморф 96 кг 12% масти.
Прегледај го приврзокот 111059

Ендоморф.
Прегледај го приврзокот 111060
П.С кој сум сега?
Сите сме склони на дебелеење.
Повеќе тука.
http://books.google.mk/books?id=6mu3DLkyGfUC&pg=PA427&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
НЕ се прави паметен и не ми филозофирај, ова не е добиено од бодибилдинг списание како прво. ТИПИЧЕН ЕНДОМОРФ си, склон си кон дебелеење, а тоа што си се избламирал со ектоморф оди прочитај кои луѓе се ектоморф. Те молам не прави комедии и циркузи од овој спорт, бидејќи за разлика од луѓе како тебе кои ги мрзи да дигнат мотиката и тоа што го промашиле животот со глупирање во животот сакаат да го исправат со лажење народ како тренери, останатите се бавиме со ова многу време и го правиме од љубов.[DOUBLEPOST=1420366754][/DOUBLEPOST]
Како може 82 на 182 ектоморф? Класичен ектоморф што вежба умерено и јаде умерено секогаш тежи бар 7,8 кг помалку од нормалата.
187 цм висок е партнерот со кој вежбаме заедно откако почнав со бодибилдинг, моментално е 82кг и откако се знае за себе е со стомачни типчето иако благото му најголемата зараза во животот.[DOUBLEPOST=1420366790][/DOUBLEPOST]
Моето се однесуваше на неговиот цитат кај што тврди дека во еден период од животот бил ектоморф
извини не видов дека уште еден пост имал стручњакот

НЕ се прави паметен и не ми филозофирај, ова не е добиено од бодибилдинг списание како прво. ТИПИЧЕН ЕНДОМОРФ си, склон си кон дебелеење, а тоа што си се избламирал со ектоморф оди прочитај кои луѓе се ектоморф. Те молам не прави комедии и циркузи од овој спорт, бидејќи за разлика од луѓе како тебе кои ги мрзи да дигнат мотиката и тоа што го промашиле животот со глупирање во животот сакаат да го исправат со лажење народ како тренери, останатите се бавиме со ова многу време и го правиме од љубов.[DOUBLEPOST=1420366754][/DOUBLEPOST]
187 цм висок е партнерот со кој вежбаме заедно откако почнав со бодибилдинг, моментално е 82кг и откако се знае за себе е со стомачни типчето иако благото му најголемата зараза во животот.[DOUBLEPOST=1420366790][/DOUBLEPOST]
извини не видов дека уште еден пост имал стручњакот
Ако си толку стручен зашто не излезеш на една дебата со мене?
Да те видам во лице колку си стручен.

Ако си толку стручен зашто не излезеш на една дебата со мене?
Да те видам во лице колку си стручен.
Може и на јутуб видео да снимиме сакаш :zver: :pos::pos::tapp::tapp::tapp::lolzz:

Може и на јутуб видео да снимиме сакаш :zver: :pos::pos::tapp::tapp::tapp::lolzz:
Како сакаш, смеј се искрено се гледа дека немаш воопшто познавање за физиологијата на човечкото тело и како може структурата на коските да игра улога во метаболизмот на една индивидуа?
Мислам дека треба да се тргнат фактите од верувања и мислења на едни луѓе во фитнес круговите.
Ти покажав личен пример.
И каква глупост е препорачување на 360 грама протеини, се што ќе направи е да се искористи како глукоза, зашто човечкото тело има лимит колку ќе искористи за правење мускулна маса.
И ти покажав колку му треба на еден вежбач ти негираш.
И понатаму негирај , баш и не ме интересира твоето мислење.
За како се прави една исхрана има повеќе генетиката, хормоналниот статус, мускулната маса и активноста.
Не можеш да класифицираш некој по неговата структура, тоа е генетски не значи дека ако си една структура не можеш да се промениш во друга.
П.С сите сме склони кон дебелеење, тоа е еволутивна причина зашто сме преживеале.
Ајде размисли кој има повеќе шанса за преживување тип со повеќе масни резерви или тип со повеќе мускулна маса, кога нема храна?

По 200год се реактивирав во теретаната и првите неколку тренинга супер пројдов (нели освен воспаление) ама пред 2-3 дена значи без никакви воспаленија без ништо - пробувам да дигнам тег и сама ми паѓа раката ....како да не ми постои мускулот ..... Ми рече овој иструкторов демек *нормално е* ама нз шо е работава ...нит ме боли нешто нит бутур, едноставно ми откажува раката.

Како сакаш, смеј се искрено се гледа дека немаш воопшто познавање за физиологијата на човечкото тело и како може структурата на коските да игра улога во метаболизмот на една индивидуа?
Мислам дека треба да се тргнат фактите од верувања и мислења на едни луѓе во фитнес круговите.
Ти покажав личен пример.
И каква глупост е препорачување на 360 грама протеини, се што ќе направи е да се искористи како глукоза, зашто човечкото тело има лимит колку ќе искористи за правење мускулна маса.
И ти покажав колку му треба на еден вежбач ти негираш.
И понатаму негирај , баш и не ме интересира твоето мислење.
За како се прави една исхрана има повеќе генетиката, хормоналниот статус, мускулната маса и активноста.
Не можеш да класифицираш некој по неговата структура, тоа е генетски не значи дека ако си една структура не можеш да се промениш во друга.
П.С сите сме склони кон дебелеење, тоа е еволутивна причина зашто сме преживеале.
Ајде размисли кој има повеќе шанса за преживување тип со повеќе масни резерви или тип со повеќе мускулна маса, кога нема храна?
Втор пат пробувам да те научам нешто во овој спорт чисто од причина што сум светлосни години подалеку отиден од тебе во ова, паралелно на бодибилдингот тоа што го научив во специјална единица за идржливост и преживување е најголемата лекција која човек може да научи како функционира телото на човекот и кои се лимитите на човекот. Може да си го тераш својот филм, се надевам дека тие кои се надлежни во оваа држава најскоро ќе воведат филтер кој ќе ги исфрли ваквите филозофи како тебе да не упропастуваат деца и луѓе (читај дебели) кои веруваат во се што ќе чујат за да ослабнат.

Некој да не имал кила (хернија), по колку време се вратил на вежбање, како му оди?

Втор пат пробувам да те научам нешто во овој спорт чисто од причина што сум светлосни години подалеку отиден од тебе во ова, паралелно на бодибилдингот тоа што го научив во специјална единица за идржливост и преживување е најголемата лекција која човек може да научи како функционира телото на човекот и кои се лимитите на човекот. Може да си го тераш својот филм, се надевам дека тие кои се надлежни во оваа држава најскоро ќе воведат филтер кој ќе ги исфрли ваквите филозофи како тебе да не упропастуваат деца и луѓе (читај дебели) кои веруваат во се што ќе чујат за да ослабнат.
Тоа не те прави стручен да делиш совети базирани на мислења од некои индивидуи.

Грег браден, доколку не ти претставува проблем ај стави слика од твојта форма,не мора сегашна. Баш ме интересира како си го искористил тоа што си светслосни години понапред во бодибилдингов од тренерчето.

Тоа не те прави стручен да делиш совети базирани на мислења од некои индивидуи.
Како можи ти да си стручен и да далиш совети на клиенти, кога немаш ни основно познавање од медицината? Со читање на стати на интернет не се станува стручен пријателе.
-Ти требаат 2 библиотеки книги да прочиташ за да го оствариш тоа шо си го зацртал. Ти постојано читаш на интернет статии и мислиш добиваш знаење, а секој ден се повеќе и повеќе се буниш.
- 10 на број се во Македонија па дури и помалце шо можат да се наречат СТРУЧНАЦИ за овај спорт. А такви како тебе ги има на секој чекор во секоја теретана по 20 на број.
- Бројот на клиенти шо ги вежбаш кажува тоа колку си добар ''тренер'', те следам на фб на секој можен начин се трудиш да привлекуваш клиенти ама тешко ти оди некако, СИТЕ ТЕ НАУЧИЈА ИЗГЛЕДА ШО :yid: си , Поздрав :)

ps; Земи прво средисија твојата форма и научи правилно да ги вежбаш вежбите и заличи на нешто , па тек онда фантазирај и влегувај во ФИЛМ.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom