Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Кај Стеф Бачатеро. Он дури мери и во нанометри. Него, ја никад неам земено креатин. Стварно ги пумпа мускулите и ги зголемува поготово кај тие што прв пат земаат, не е само за сила нели?
Зависи до човекот дали креатинот ќе функционира, еве пример ако некој цело време јаде месо и некој е вегетаријанец, поверојатно е кај вториот подобро да функционира креатинот, бидејќи тој што јаде месо веќе има доста креатин. На крајот сепак зависи од самиот организам.

Мало куре вода не држи :zloo:

Он топик , 10-12 литра тешко изводливо ми изгледа и мене, јас пијам во просек од 4 литри сега до 8 литри (на лето), а важам за човек кој се поти многу ако гледаме дека имам низок процент на масти.

Намали малку сол и зачини во исхраната, а за време на оброк гледај да ја баталиш целосно водата (вода 45 минути после оброк дури, дотогаш јок), можеш пред оброк да ти направи ситост за да јадеш помалку.

Јас се испотив дури замислував како се бориш во џкд, плус теретанава и прво Бојка ми излезе пред очи ама тоа ми било од што сум гладен па почнав да бладам ;)
Ако толку вежбаш, а имаш идеално средена исхрана како што кажуваш требаше да си досега стакло направен, гледај да не читаш и да прибираш совети од Стефчо оти и тој вежба и држи диети откако се знае за себе, а стомачни уште нема.
Некој има генетски стомачни и тоа значи дека автоматски има знаење?

Некој има генетски стомачни и тоа значи дека автоматски има знаење?
Има!
ТИ друже прво немаш знаење на твоето тело, тоа ти е наголемото незнаење! Прва работа човек треба да си го научи телото, посебно човек до 25 години. Доколку самиот не си укопчал дека си склон кон дебелеење и да се контролираш што и како јадеш друг неможе да ти кажи. Прва работа од тоа што те гледам по сликите си типичен ендоморф и ако малку од малку си читал и имаш знаење ќе бидеш свесен дека јаглехидратите ти се најголем непријател лично тебе!
Бидејќи ти си експерт во ова и имаш огромно знаење, а јас незнам ни колку кг си ниту ништо повеќе за тебе ќе ти дадам пример за тип на тело како тебе.
Пресметките ми се онака од око за фаза на чистење за сите типови, најлесно еве ти пример за 100кг човек.
Ектоморф
2900-3100ккал дневно
80-100гр масти
300-350гр протеин
210-250гр јаглехидрати
Мезоморф
2700ккал
50-70гр масти
260-290гр протеин
230-300гр јаглехидрати
ЕНДОМОРФ
2200-2500ккал
55-80гр масти
310-360гр протеин
110-130гр јаглехидрати

Најголем непријател на ендоморф ти се јаглехидратите, мастите се нешто попријатни за ендоморфот, па потребните калории се надополнуваат преку нив и повишување на протеинскиот внес.
И тоа не е се, распоредот на оброците на трите типови на луѓе оптимално се разликува
Мезоморф -2.5-3.5 часа
Ектоморф 2-3 часа
Ендоморф 3.5-5 часа

П.С ова не е добиено од твоите истражувања кои ги наоѓаш и секојдневно ти создаваат нова слика, па доаѓаш на форумов со различни филозофии на бодибилдингот. Лично ти гарантирам дека функционира бидејќи мезо-ендо комбинација сум самиот јас, повеќе мезо. Ектоморф партнерот со кој вежбам во теретана, ендоморф 2ца мои блиски кои од буцковци за помалку од година станаа атлетски градени типчиња.

Со две раце потпишувам дека со прилагодена исхрана и тренинг програма (нормално тоа ти се разликува и според типот на телото) дека може да извади секој стомачни ако се исхранува и тренира соодветно. Професионалниот бодибилдинг е „THE BIG DEAL“, аматерскиот далеку попрост.

Aj malce pomos decki, od na rakomet trenerot insistira da pijame Amix kofeinskite kapsuli so taurin pred sekoj treninig. Isto vremeno pijam i kreatin so whey protein + omega 3.
Baram vashe mislenje dali e stetno ako se izmesat so se ova sho pijam, i dal iima potreba od tie kapsuli .
Jas mislam deka nema potreba da gi pijam zatoa shto kreatinot mi ja dopolnuva celata energija na trening i vteretana. No baram i vashe mislenje fala.

Aj malce pomos decki, od na rakomet trenerot insistira da pijame Amix kofeinskite kapsuli so taurin pred sekoj treninig. Isto vremeno pijam i kreatin so whey protein + omega 3.
Baram vashe mislenje dali e stetno ako se izmesat so se ova sho pijam, i dal iima potreba od tie kapsuli .
Jas mislam deka nema potreba da gi pijam zatoa shto kreatinot mi ja dopolnuva celata energija na trening i vteretana. No baram i vashe mislenje fala.
Ако ти ги купи тој да ги пиеш, ако не оди купи си чист таурин за фокус ти е добар, дупло кафе пред тренинг и ич да не те боли! А ако има бизнис тој да ви ги нуди конретно од amix можи комотно да му го покажеш ова

Ако ти ги купи тој да ги пиеш, ако не оди купи си чист таурин за фокус ти е добар, дупло кафе пред тренинг и ич да не те боли! А ако има бизнис тој да ви ги нуди конретно од amix можи комотно да му го покажеш ова
Фала другар мн, единствено шо знам е дека целиот тим имат договор со една спортска компанија и производите ги добиваме на попуст до 40% со картички кој ги имаме . Сигг има некоја корист и тој толку шо инсистира често, нарачките се кај него 400 денари 90 капсули. Цел сат имавме предавање за ова срање, не бев почнат тогаш со креатинот и со whey , па затоа и не прашав дали е штетно да се комбинира. И онака 80% бев да не ги земам , само чекав некој да ми го потврди одговорот. и онака мн работи пијам, креатин,протеин омега па сега уште ова ми фалит.
- И уште едно прашање друже, дали од креатинот имам засилено излегување на мозолчина или од друго е? пред да почнам да го пијам ептем малце имав, сега некако премногу ми се гледат.

Има!
ТИ друже прво немаш знаење на твоето тело, тоа ти е наголемото незнаење! Прва работа човек треба да си го научи телото, посебно човек до 25 години. Доколку самиот не си укопчал дека си склон кон дебелеење и да се контролираш што и како јадеш друг неможе да ти кажи. Прва работа од тоа што те гледам по сликите си типичен ендоморф и ако малку од малку си читал и имаш знаење ќе бидеш свесен дека јаглехидратите ти се најголем непријател лично тебе!
Бидејќи ти си експерт во ова и имаш огромно знаење, а јас незнам ни колку кг си ниту ништо повеќе за тебе ќе ти дадам пример за тип на тело како тебе.
Пресметките ми се онака од око за фаза на чистење за сите типови, најлесно еве ти пример за 100кг човек.
Ектоморф
2900-3100ккал дневно
80-100гр масти
300-350гр протеин
210-250гр јаглехидрати
Мезоморф
2700ккал
50-70гр масти
260-290гр протеин
230-300гр јаглехидрати
ЕНДОМОРФ
2200-2500ккал
55-80гр масти
310-360гр протеин
110-130гр јаглехидрати

Најголем непријател на ендоморф ти се јаглехидратите, мастите се нешто попријатни за ендоморфот, па потребните калории се надополнуваат преку нив и повишување на протеинскиот внес.
И тоа не е се, распоредот на оброците на трите типови на луѓе оптимално се разликува
Мезоморф -2.5-3.5 часа
Ектоморф 2-3 часа
Ендоморф 3.5-5 часа

П.С ова не е добиено од твоите истражувања кои ги наоѓаш и секојдневно ти создаваат нова слика, па доаѓаш на форумов со различни филозофии на бодибилдингот. Лично ти гарантирам дека функционира бидејќи мезо-ендо комбинација сум самиот јас, повеќе мезо. Ектоморф партнерот со кој вежбам во теретана, ендоморф 2ца мои блиски кои од буцковци за помалку од година станаа атлетски градени типчиња.

Со две раце потпишувам дека со прилагодена исхрана и тренинг програма (нормално тоа ти се разликува и според типот на телото) дека може да извади секој стомачни ако се исхранува и тренира соодветно. Професионалниот бодибилдинг е „THE BIG DEAL“, аматерскиот далеку попрост.
Ова го прочита од бодибилдинг магазин така?
Ектоморф.
82 кг 182 ЦМ сучка.
18052007(002).jpg

Месоморф 96 кг 12% масти.
19 години.jpg

Ендоморф.
120620111739.jpg
П.С кој сум сега?
Сите сме склони на дебелеење.
Повеќе тука.
http://books.google.mk/books?id=6mu3DLkyGfUC&pg=PA427&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

Има!
Ектоморф
2900-3100ккал дневно
80-100гр масти
300-350гр протеин
210-250гр јаглехидрати
Мезоморф
2700ккал
50-70гр масти
260-290гр протеин
230-300гр јаглехидрати
ЕНДОМОРФ
2200-2500ккал
55-80гр масти
310-360гр протеин
110-130гр јаглехидрати

Мезоморф -2.5-3.5 часа
Ектоморф 2-3 часа
Ендоморф 3.5-5 часа

360 грама протеин >.>

boa0Z7x.jpg

360 грама протеин >.>
Прочитал од бодибилдинг списание.
Ако е толку стручен спремен сум за дебата.
Вака само се прави дека знае.
360 грама протеини ако конзумира не само што ќе остане празен со пари, туку го прави спортов како прекомплициран и дека е само за елитите.
Колку протеини му треба на телото.
http://www.jissn.com/content/11/1/20
Determining macronutrient intake
Protein

Adequate protein consumption during contest preparation is required to support maintenance of LBM. Athletes require higher protein intakes to support increased activity and strength athletes benefit from higher intakes to support growth of LBM 5,22-28]. Some researchers suggest these requirements increase further when athletes undergo energy restriction 13,16,22,28-33]. Furthermore, there is evidence that protein requirements are higher for leaner individuals in comparison to those with higher body fat percentages 7,33,34].
Да не рече дека батката не бил на натправари.
eric.jpg

Како може 82 на 182 ектоморф? Класичен ектоморф што вежба умерено и јаде умерено секогаш тежи бар 7,8 кг помалку од нормалата.

Ако може една компарација на креатин ,глутамин и протеини,и кој суплемент би ми го порачале?Повеќе за мене имате на претходната страница. :)

Прочитал од бодибилдинг списание.
Ако е толку стручен спремен сум за дебата.
Вака само се прави дека знае.
360 грама протеини ако конзумира не само што ќе остане празен со пари, туку го прави спортов како прекомплициран и дека е само за елитите.
Колку протеини му треба на телото.
http://www.jissn.com/content/11/1/20
Determining macronutrient intake
Protein

Adequate protein consumption during contest preparation is required to support maintenance of LBM. Athletes require higher protein intakes to support increased activity and strength athletes benefit from higher intakes to support growth of LBM 5,22-28]. Some researchers suggest these requirements increase further when athletes undergo energy restriction 13,16,22,28-33]. Furthermore, there is evidence that protein requirements are higher for leaner individuals in comparison to those with higher body fat percentages 7,33,34].
Да не рече дека батката не бил на натправари.
Прегледај го приврзокот 111062
ХАХАХАХАХАХ не те оправа тебе ништо другарче, јас ти кажувам како стојат работите и што функционира, а муабетите што ти ги продаваш тука и по фб, човек со изградено тело ќе го расипат.
И да овој спорт е скап, ако досега не го сфати тоа, посебно за типци како тебе со грешена генетика за ова.
Незнам кој ти го дал сертификатот што се курчиш, али требало 5 пати да подразмисли пред да го направи тој грев.[DOUBLEPOST=1420366286][/DOUBLEPOST]

Ова го прочита од бодибилдинг магазин така?
Ектоморф.
82 кг 182 ЦМ сучка.

ХАХАХАХАХАХ не те оправа тебе ништо другарче, јас ти кажувам како стојат работите и што функционира, а муабетите што ти ги продаваш тука и по фб, човек со изградено тело ќе го расипат.
И да овој спорт е скап, ако досега не го сфати тоа, посебно за типци како тебе со грешена генетика за ова.
Незнам кој ти го дал сертификатот што се курчиш, али требало 5 пати да подразмисли пред да го направи тој грев.[DOUBLEPOST=1420366286][/DOUBLEPOST]

Моето се однесуваше на неговиот цитат кај што тврди дека во еден период од животот бил ектоморф

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom