Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Vcera zapisav podatoci od strujomer, prethodno na 01.12 imav pisano.
Za mesec Dekemvri potroseno na skapa tarifa 447 KW, na eftina 420 KW.
Sega se simnav pak, me interesirase nokeska na eftina kolku izelo na najladnata nokj. Razlikata e 17,6 KW
Nemase masina pusteno sinokja, boljerot okolu 45-50 min, kratko fen, televizor, svetlo. Osven boljerot nisto krupno. Sigurno ne poveke od 2 KW na se osven klimata.
Toa bi bilo okolu 15,5 KW / 9 saati eftina tarifa = ~1.7 KWh

Good one. :D
Абе малку е офтопик, ама и на претходнава страна исто прочитав триологија, па сега ти, па морав да изреагирам. :) Мада се' уште мислам дека едно glossary со филмски термини не е лоша идеја.
ЖаРн е исто така доста присутен на форумов. :D

Ако веќе се поправаме, се пишува гревота не греота. Не глуми правописен полицаец кога не си ништо подобро.

@wot
ЕДИТ

The hight of the screen in the IMAX theatre is the equivalent of "три спратови на сити мол".

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Оооооооо @wot конечно некој да ми прави друштво со IMAX и 4DX искуство :D
Кај беше, во Софија? Реакција кога влезе во IMAX и го виде платното? :D

• Ми се допаѓа
Mislis lesno e od strumicki da preveduvam na literaturno, sto ostanalo za drugo...
Brzo kucam, sakav samo da spodelam, baska laptop, se izvinuvam na cepatni greski. Eve dokaz.

JpF2Cql.png
Radoviski beats strumicki u prevod na skopski, opasen skil treba da se poseduva u sekoj slucaj :misticen:

• Ми се допаѓа
Еј да, тоа е ептен јак момент на почеток кога прв пат ќе почне да ти мрда седиштето и не знаеш што да очекуваш, да не те исфрли, да се утепаш :D

20150101_111539.jpg
20150101_111545.jpg

Еве од мене за декември потрошувачка на климата, вклучувана наутро во 05.00ч исклучувана навечер во 23.00ч - 23.30ч. Многу ли е или таман е потрошувачката?
Иначе за тарифите на апаратчето имам внесено за скапа 559 а за евтина 280.

@strelec80 убаво си го наместил апаратот и моето е слично на скапа имам ставено 550 а на евтина 300 пошто во недела брои преку ден на скапа тарифа и доаѓа таман тука некаде

Да не претерам над 30 пати го иам изгледано трејлеров зараза одвај чекам да излезе у кино заедно со мед макс за сега ми се фаворити и фф7 иако тоа е онака акција од акционен дел очекувам мислам за забава(не веб сајтот)

Какво губење ќе биде :vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom