Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Ова е крајно субјективно прашање. Секој ќе ти даде различен одговор.
За мене годинава 2 филма се издвојуваа од останатите Gone Girl и Interstellar :)
Gone Girl баш пред малку го гледав, и сеуште сум под импресии.
Маестрален фил, обожавам психолошки трилери

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Gone Girl баш пред малку го гледав, и сеуште сум под импресии.
Маестрален фил, обожавам психолошки трилери
Филот маестрален, штета што немаше квалитетна јаготка на филот, али сепак и без тоа одличен филмот :D

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Како да објаснам кога не остава впечаток, како да кажам пролазен филм....
Ова звучи како рецензиине што ги правеа пред некое време група фејсбук несфатени хипстери кои решиле да бидат филмски критичари, каде заради некои минорни, ситни детали кои им пречеле во, на пример, Insterstellar, целиот филм го фрлаат у канта (други цел филм у канта ради лоша глума, лоша приказна, лоша фотографија и визуелни ефекти, се лошо, без солидно образложение). Ама буквално, онака, го оценија како најлош филм на векот, а тука негде дека и Inception следел, кој цитирам - бил боље филм од Interstellar. Кога им беа поставени логични прашања кои бараа малце разглабање и идење во детали, се фатија сами во една мрежа на неупатеност и неинформираност. Кога беше истото посочено, ми опнаа бан :D. Филмски критичари кои не сакаат дебата/дискусија за филм (или критика на нивната критика).

Извини, ама на твојот начин не се оценуваат филмови. Остај што беше контрадикторна во повеќе наврати за самиот филм што точно ти се допаднало а што не. Тоа е посебна приказна.

Oкеј де да си прашам. Од кај знам можда поврзани се приказните :D
Војаџер да ја гледаш обавезно :D

Греота колку не знае овој Шкорпион. Том Круз е добар глумец. Можеби не е Ентони Хопкинс или Џек Николсон кои изгледаат како да се родени за ликот што го играат, ама е добар. Се посветува на улогите и тоа се познава, на пример еве Шкорпион може да ги гледа Jerry Maguire, Born on the fourth of July, па дури и Few Good Men (веројатно нема ни слушнато за филмовиве ама си збори, не му чуе). И нормално коа ќе изгледа се ова нека го пушти Magnolia и нека дојде овде и нека побара прошка за небулозиве што ги пласира.

А муабетот дека Бред Пит е лош глумец е крајно ретардиран, сите го знаат тоа. Освен Шкорпион шо уствари не е чудно нели.
Не, не друже, ти си за гревота. Препрочитај ми го пак постот. Направив шала дека скиентолог актер е полош од лош актер кој не е скиентолог. И толку. It was a joke. Не реков ни дека Том Круз е лош актер, нити дека Бред Пит е лош актер. Сериозниот дел, се однесуваше на навиката Холивуд за сите блокбастери и други високо-профилни или надежни филмови да најмуваат славни селебрити фацки да им го гураат филмот. Многу луѓе може немаат проблем со тоа, но ете, јас имам. Дај ја улогата на некој/а помалку или скроз непознат/а актер/ка, нека заработи некој долар. Не е дека имаме во светов некој недостаток на квалитетни актери, па само една иста група да ја рефрешираат низ филмовиве. Тоа ми беше целата поента.

А тоа беше реакција дека Бен Афлек е форсиран актер а го немаше нигде едно доооолго, долго време, и се врати како подобар актер, и уште подобар сценарист и режисер па сакав да дадам примери кои сметав дека треба да паузираат некое време. Еве, иако го сакам и Џони Деп, и Тим Бартон, сметам дека и двајцата треба да оладат малце и да сменат нешто (ај Џони смени, се обиде и даде нешто одлично во Transcendence, али другиов мора да излезе кад-тад од кутивчето), бидејќи и Џони е исто така според мене форсиран актер. Освен ако јас и ти имаме различни дефиниции за тоа што е исфорсиран актер па да не се согласуваме, па да се објасни твоево некако. Само објективно мислење дадов. Научи што е тоа во речник негде пред да вреѓаш.

PS: Освен Born on the Fourth of July, сите други ми се гледани. Важно се залета со претпоставки, нели?

Последно уредено:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.914
Поени од реакции
11.283
PS: Освен Born on the Fourth of July, сите други ми се гледани. Важно се залета со претпоставки.
Главниот не си го гледал :D И дај отварај ги темиве почесто, Predestination во постови ни правиш одвреме навреме :)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А бе ако веќе гледам сите ќе ги гледам. По ред хронолошки. :D
Абе нормално, него сакав да кажам успатно обавезно и тој серијал :D. Да не случајно го ставиш на страна. Почна со prequel-серијалот? Најновиот?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Главниот не си го гледал :D И дај отварај ги темиве почесто, Predestination во постови ни правиш одвреме навреме :)
Sorry :D

Гледам филмови и серии цело време, а темава ја запоставувам полошо од Драга Кајгана, не знам зошто :D. Ај ќе се обидам новава година почесто да пишувам не само овде, него општо по повеќе теми на подфорумов :)

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Абе нормално, него сакав да кажам успатно обавезно и тој серијал :D. Да не случајно го ставиш на страна. Почна со prequel-серијалот? Најновиот?
Хронолошки мислев по година на прикажување.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Хронолошки мислев по година на прикажување
Лошо сум те разбрал. Мислев дека по приказната и сетингот ги почна хронолошки. Нема везе, уживај, имаш доста за гледање, се надевам ќе станеш фан :)[DOUBLEPOST=1420162754][/DOUBLEPOST]

Еден од надобрите филмови што сум ги гледал, и искрено криво ми е како цело време до сега ми бил пред нос а не сум по посветил време. 10/10:cuc:
Welcome to the Revolution of the Mind club.

Филмов е легенда. За мене (верувам и многу други) ќе остане класика во наредните децении. Стана симбол. Филозофија. Стартуваше цело движење. Се вгнезди во самата поп култура. Немам зборови. И мене ми е оценет на IMDB со 10ка.

W

wicked_1

Гостин

Еден од надобрите филмови што сум ги гледал, и искрено криво ми е како цело време до сега ми бил пред нос а не сум по посветил време. 10/10:cuc:
Е у топ 10 филмови у декадата 00-10 според мене, перфекција.
Совршена скрипта напишана од Лана и Енди Вачовски + имаат директирано неколку сетови.(uncredited)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.618

Така ти е кога не слушаш постари :anco:

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Лошо сум те разбрал. Мислев дека по приказната и сетингот ги почна хронолошки. Нема везе, уживај, имаш доста за гледање, се надевам ќе станеш фан :)
Имам спуштено неколку епизоди од прва сезона само уште му немам седнато...ваљда после јануарска сесија, иам еден тон за читање -.- Можам и сега да почнам полека по една епизода на ден, ама и со други серии се имам така излажано - ајде си викам една на ден една на ден, и на крај завршувам со цела серија смачкана за една недела и учење цала вечер на ден пред испит предозиран со кофеин.

Во врска со спуштањето, на kickass најдов само 2 торенти од оригиналниот серијал со солиден број на сидери, спуштив од двата по една епизода и на двата сликата им е средно жалосна. Ама пак серијалов е од 60-тите т.ш. сликата и од мајка ваљда не е баш сјајна. Ама ајде да не се прам псајсајд, ќе ги гледам овие.

Муабетов треба во серии да биде, ама океј.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.207
Поени од реакции
42.951
Филмов има прекрасни дијалози, V e едноставно совршен лик еден од ретките кои ми фатиле око, да ти е мерак да го слушаш:D, брилијантен можам да кажам. A real revolutionary:icon_mrgr: Ваховски знам дека праат убави филмови пошто го гледав и Cloud Atlas кој исто ме воодушеви, матриксите ги неам пошто едноставно тие сцени со милион двојници како кијану им ебе матер у слоу моушн ми се тапа.

Така ти е кога не слушаш постари :anco:
па искрено не се сеќавам да сте ми го препорачале:D

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
матриксите ги неам пошто едноставно тие сцени со милион двојници како кијану им ебе матер у слоу моушн ми се тапа.
Дај му сепак шанса на Матрикс серијалот. Да не биде муабетов после сличен како со V for Vendetta после 5 години кога кај некој другар ќе ги гледате :D. Може нема да ти се допаднат сепак, али нема да знаеш дур не им дадеш шанса и ги изгледаш. Првиот е најјак според мене, не дека другиве не се, ама споредбено, помалце од првиот. Тој беше култниот. Исто така би ти препорачал да ги гледаш и анимираните мини-филмчиња како дел од Аниматрикс. Феноменални се.

Kajgana Shop

На врв Bottom