Expecto Patronum
Citizen Erased
- Член од
- 13 јули 2011
- Мислења
- 1.331
- Поени од реакции
- 3.281
Војаџер да ја гледаш обавезно![]()
А бе ако веќе гледам сите ќе ги гледам. По ред хронолошки.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Војаџер да ја гледаш обавезно![]()

Главниот не си го гледалPS: Освен Born on the Fourth of July, сите други ми се гледани. Важно се залета со претпоставки.
И дај отварај ги темиве почесто, Predestination во постови ни правиш одвреме навреме 
А бе ако веќе гледам сите ќе ги гледам. По ред хронолошки.![]()
. Да не случајно го ставиш на страна. Почна со prequel-серијалот? Најновиот?Абе нормално, него сакав да кажам успатно обавезно и тој серијал. Да не случајно го ставиш на страна. Почна со prequel-серијалот? Најновиот?
матриксите ги неам пошто едноставно тие сцени со милион двојници како кијану им ебе матер у слоу моушн ми се тапа.
. Може нема да ти се допаднат сепак, али нема да знаеш дур не им дадеш шанса и ги изгледаш. Првиот е најјак според мене, не дека другиве не се, ама споредбено, помалце од првиот. Тој беше култниот. Исто така би ти препорачал да ги гледаш и анимираните мини-филмчиња како дел од Аниматрикс. Феноменални се.Да не треба со кафе и локум да ти дојдеме на врата лично да те поканиме.[DOUBLEPOST=1420164465][/DOUBLEPOST]P.S.
Ако ти се допаднал V for Vendetta има да го обожаваш Матриксот. За првиот дел зборам. Другите ќе ги изгледаш ради ред.

I mene mi izgleda deka stanicata vo Petrovec pokazuva dosta poniski temperaturi od onie vo gradov.На десктоп имам widget од Weather Underground и моментално покажува -15 за Skopje-Petrovec, измерив на тераса колку е бидејки не ми изгледаше за толку студено и ми покажа -8 и еднаш -9 па пак се врати на -8....кај гледате температура ?
Има и некоја приватна мерна станица од Sopishte и таму е -8 и сеа по неа се ориентирам, можно ли е толкава разлика од 7 степени да има од аеродромот до градов ? Кај гледате температури ? И acuweather покажува -15 а нема врска и тие од аеродромот зимаат податоци.
оваа ти е најточна друже ретко да погрешат степен-дваИма и некоја приватна мерна станица од Sopishte и таму е -8 и сеа по неа се ориентирам, можно ли е толкава разлика од 7 степени да има од аеродромот до градов ? Кај гледате температури ? И acuweather покажува -15 а нема врска и тие од аеродромот зимаат податоци.
Мерната станица во Петровец зимно време редовно покажува неколку степени помалку од температурата во Скопје. Исто и таа на Зајчев рид. Нормално со оглед дека се на отворени и едната на бришан простор, другата на високо. Е сега Скопје е широк поим. Бутел, Радишани, Црниче редовно имаат два-три степени пониска температура од Центар, Карпош или Капиштец.На десктоп имам widget од Weather Underground и моментално покажува -15 за Skopje-Petrovec, измерив на тераса колку е бидејки не ми изгледаше за толку студено и ми покажа -8 и еднаш -9 па пак се врати на -8....кај гледате температура ?
Има и некоја приватна мерна станица од Sopishte и таму е -8 и сеа по неа се ориентирам, можно ли е толкава разлика од 7 степени да има од аеродромот до градов ? Кај гледате температури ? И acuweather покажува -15 а нема врска и тие од аеродромот зимаат податоци.
Jas imam problem so mojata FONKO obicna on/off klima, sega na T OD -5 DO -10 C ima COP mislam nekade okolu 0.5-0.6. I tvoite ne se podaleku od ova, moj sovet ne gi pustaj od -2 pa nadole COP-ot im e 1000 % POMAL OD 1.....COP 3, toa im e max. go postigaat na +12 C, na +7 C tesko da imaat COP 2, se ispod + 5 tie isto dali grealka ili klima. Za tie sto nemaat saglam klimi sega na ovie T najdobro e TA pecka so COP 2 . Sega i mnogu inverteri nemaat COP 2, taka da TA e izmislena rabota.....Моите три обични клими работат непречено на оваа температура
Дали некој има проблеми си климите поради нискава температура?
Никаде не најдов потврда дека на температури од - 10 СОР е толку намален а тоа нема ниту логичко или техничко објаснувањеJas imam problem so mojata FONKO obicna on/off klima, sega na T OD -5 DO -10 C ima COP mislam nekade okolu 0.5-0.6.