Како да објаснам кога не остава впечаток, како да кажам пролазен филм....
Ова звучи како рецензиине што ги правеа пред некое време група фејсбук несфатени хипстери кои решиле да бидат филмски критичари, каде заради некои минорни, ситни детали кои им пречеле во, на пример, Insterstellar, целиот филм го фрлаат у канта (други цел филм у канта ради лоша глума, лоша приказна, лоша фотографија и визуелни ефекти, се лошо, без солидно образложение). Ама буквално, онака, го оценија како најлош филм на векот, а тука негде дека и Inception следел, кој цитирам - бил боље филм од Interstellar. Кога им беа поставени логични прашања кои бараа малце разглабање и идење во детали, се фатија сами во една мрежа на неупатеност и неинформираност. Кога беше истото посочено, ми опнаа бан
. Филмски критичари кои не сакаат дебата/дискусија за филм (или критика на нивната критика).
Извини, ама на твојот начин не се оценуваат филмови. Остај што беше контрадикторна во повеќе наврати за самиот филм што точно ти се допаднало а што не. Тоа е посебна приказна.
Oкеј де да си прашам. Од кај знам можда поврзани се приказните
Војаџер да ја гледаш обавезно
Греота колку не знае овој Шкорпион. Том Круз е добар глумец. Можеби не е Ентони Хопкинс или Џек Николсон кои изгледаат како да се родени за ликот што го играат, ама е добар. Се посветува на улогите и тоа се познава, на пример еве Шкорпион може да ги гледа Jerry Maguire, Born on the fourth of July, па дури и Few Good Men (веројатно нема ни слушнато за филмовиве ама си збори, не му чуе). И нормално коа ќе изгледа се ова нека го пушти Magnolia и нека дојде овде и нека побара прошка за небулозиве што ги пласира.
А муабетот дека Бред Пит е лош глумец е крајно ретардиран, сите го знаат тоа. Освен Шкорпион шо уствари не е чудно нели.
Не, не друже, ти си за гревота. Препрочитај ми го пак
постот. Направив шала дека скиентолог актер е полош од лош актер кој не е скиентолог. И толку. It was a joke. Не реков ни дека Том Круз е лош актер, нити дека Бред Пит е лош актер. Сериозниот дел, се однесуваше на навиката Холивуд за сите блокбастери и други високо-профилни или надежни филмови да најмуваат славни селебрити фацки да им го гураат филмот. Многу луѓе може немаат проблем со тоа, но ете, јас имам. Дај ја улогата на некој/а помалку или скроз непознат/а актер/ка, нека заработи некој долар. Не е дека имаме во светов некој недостаток на квалитетни актери, па само една иста група да ја рефрешираат низ филмовиве. Тоа ми беше целата поента.
А тоа беше реакција дека Бен Афлек е форсиран актер а го немаше нигде едно доооолго, долго време, и се врати како подобар актер, и уште подобар сценарист и режисер па сакав да дадам примери кои сметав дека треба да паузираат некое време. Еве, иако го сакам и Џони Деп, и Тим Бартон, сметам дека и двајцата треба да оладат малце и да сменат нешто (ај Џони смени, се обиде и даде нешто одлично во Transcendence, али другиов мора да излезе кад-тад од кутивчето), бидејќи и Џони е исто така според мене форсиран актер. Освен ако јас и ти имаме различни дефиниции за тоа што е исфорсиран актер па да не се согласуваме, па да се објасни твоево некако. Само објективно мислење дадов. Научи што е тоа во речник негде пред да вреѓаш.
PS: Освен Born on the Fourth of July, сите други ми се гледани. Важно се залета со претпоставки, нели?