Во Новата година посакувам (Филм и ТВ желби)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.988
Поени од реакции
37.271
Филмски желби немам. А TO DO листа за 2014 се важи? Ако да, во 2014:

-ќе ги изгледам сите серијали филмови за суперхерои за прв пат. И Супермени, и Бетмени, и Торови и Иксменови, и Спајдермени, и Авенџери...
-ќе гледам што е можно повеќе светска кинематографија, за да надоместам се што сум пропуштил
-ќе го гледам конечно фамозниот Фајкла
-ќе ги комплетирам сите филмови од Филмскиот каталог за тапчовци
-ќе гледам повеќе филмови, а помалку серии. Од серии, ќе ги чекам само продолженијата на Game of Thrones, The Walking Dead, The Killing и Downton Abbey. Не стартувам ништо ново.
-ќе присуствувам барем на 12 кино премиери/проекции
-ќе репризирам многу филмови и некои филмски серијали (Narnia, Pirates of the Caribbean, Lord of the Rings...)
-ќе ја надминам бројката од 200 spotted movies
-ќе пробам да ги изгледам сите филмови за Бонд
-ќе ја дополнам листава, по потреба... :P
Мојата филмска 2014 беше катастрофална! Само една од точките во TO DO листата ја остварив (болдираната). За 2015 остануваат останатите точки:

-ќе ги изгледам сите серијали филмови за суперхерои за прв пат. И Супермени, и Бетмени, и Торови и Иксменови, и Спајдермени, и Авенџери...
-ќе гледам што е можно повеќе светска кинематографија, за да надоместам се што сум пропуштил
-ќе гледам повеќе филмови, а помалку серии.
-ќе репризирам многу филмови и некои филмски серијали (Narnia, Pirates of the Caribbean, Lord of the Rings...)
-ќе ја надминам бројката од 100 spotted movies

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Мојата филмска 2014 беше катастрофална! Само една од точките во TO DO листата ја остварив (болдираната). За 2015 остануваат останатите точки:

-ќе гледам повеќе филмови, а помалку серии.
-ќе ја надминам бројката од 100 spotted movies
Bond ne ti treba. Od superheroite, X-Men, stariot Superman, stariot Batman od '89 i novite 3 ako ne ti se gledani. Prav filmoman go reprizira Kum. Svetska kinematografija i klasici zadolzitelno.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
- Да го дополните каталогот со филмови за тапчовци. :D
- Да ги изгледам Стар Трек сите серии комплет.
- Да изгледам што повеќе филмови на кино, 10 најмалку.
- Да си купам сараунд, ама тоа сигурно нема да биде годинава.
- Да ставам неограничен интернет за да не чекам 3 дена еден филм од 5 гига. :unsure:
- Да изгледам филм надвор од Македонија во IMAX 70 mm кино.
- Да ги репризирам Хари Потер во блу реј, како и ЛОТР (овие одамна ми се гледани и скоро и да не ги паметам).
- Ема Вотсон да му биде нов companion на Докторот :D

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Да не испадне најновиот Терминатор ептен лимонада :(

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Идам и јас со нови желби за 2015.

- Да почнам да го гледам Бонд Серијалот.
- Да изгледам барем 30% од каталогот за тапчовци
- Да изгледам што е можно повеќе филмови од 2014 и 2015
- Да ја комплетирам СФУ и Twin Peaks
- Да изгледам барем 30% од досегашната вочлиста на ИМДБ
и последната желба за која чекам долго време
- Да ми направат кино у валандово, па да ви кажувам спојлери :icon_mrgr:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.988
Поени од реакции
37.271
Bond ne ti treba. Od superheroite, X-Men, stariot Superman, stariot Batman od '89 i novite 3 ako ne ti se gledani. Prav filmoman go reprizira Kum. Svetska kinematografija i klasici zadolzitelno.
Стариот и новиот Супермен и Бетмените на Нолан ми се гледани. Останатото - ништо. Пред овие на Нолан, освен тој од '89 има уште 4 други Бетмени.

Кум, ете, го додавам во листата, ама тешко дека ќе успеам пак се да постигнам. Последниве неколку месеци на letterboxd ми се ставени во Diary по 3-5 филма максимум по месец, а за да ја достигнам стотката треба да гледам по 8-9 филма месечно.

Сериите башка - душава не ми дава да ги оставам на страна.

Од светската кинематографија во 2014 чепнав малку повеќе во Данска и Шведска. Останатото = 0.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Да има повеќе квалитетни оригинални филмови
Авенџерс двојката да биде бољи од кецот
Спектре да биде бољи и од Скајфол
Бетр Кол Сол да биде добра серија (да кажам како Брејкинг Бед можда и многу барам)
Да излезе јак трејлер за Бетмен вс. Супермен
Да го изгледам и да ми се допадне Whiplash
Да излезат подобри филмови од годинава
Новиот на Тарантино да биде подобар и од Џанго
Да излезе добар Македонски филм
Нешто што се граници со научна фантастика- Да излезе добар сај фај филм
А ете добри сај-фај и добри комедии да излезат

И уште неколку други работи што не ми текнвуаат сега

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Не барам многу еден добар sci-fi филм како Интерстелар да бидам минимум две недели под импресии.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Реков дека секоја година ќе си се цитирам, еднаш ќе се фати...
Годинава сигурно нема, ама ова чисто за да фати мајата... :pipi::icon_mrgr:
Леонардо ДиКаприо конечно во животов да добие Оскар.

Шансите желбата да ми се оствари се минимални, така да секоја година ќе си се цитирам со постов додека не наполнам 60 години.:pipi:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Стариот и новиот Супермен и Бетмените на Нолан ми се гледани. Останатото - ништо. Пред овие на Нолан, освен тој од '89 има уште 4 други Бетмени.

Кум, ете, го додавам во листата, ама тешко дека ќе успеам пак се да постигнам. Последниве неколку месеци на letterboxd ми се ставени во Diary по 3-5 филма максимум по месец, а за да ја достигнам стотката треба да гледам по 8-9 филма месечно.

Сериите башка - душава не ми дава да ги оставам на страна.

Од светската кинематографија во 2014 чепнав малку повеќе во Данска и Шведска. Останатото = 0.
Само тој од 1989 другите се катастрофа. Вториот со Вал Килмер се јаде некако, понатаму е трагикомедија.

Кум го додаваш за реприза или за сефте?

G

grande-juve

Гостин
Патриотски ќе посакам само една желба што ја спомна и Драгонски, добар, ама стварно еден добар наш филм што ќе биде зборен и по фестивалите и сегде, само тоа:toe:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.988
Поени од реакции
37.271
Само тој од 1989 другите се катастрофа. Вториот со Вал Килмер се јаде некако, понатаму е трагикомедија.

Кум го додаваш за реприза или за сефте?
Реприза, ама со оглед на тоа што за сефтето не бев ни полнолетен, ќе го сметам за (ново) сефте.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.588
Поени од реакции
87.938
Е сега не заебавај, и тој од 1992 ти е класика Бетмен филм , дури потоа го заебаа серијалот со Вал Килмер и Клуни :)

Инаку во новава година сакам маааалце помаклу да има филмови базирани на стрип ликови, претераа во последно време со Марвел и ДЦ комикс (n)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Да да, мала грешка, третиот филм е со Вал Килмер за тој велев дека се јаде некако, поради Никол Кидман веројатно. Џорџ Клуни самиот изјави: „јас сум човекот што го уби лилјакот“ :)

Kajgana Shop

На врв Bottom