Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш позади Бисер,фит и фан,600 или 800 денари ти е.

Ама..7 души да се погодите во исто време,ќе биде гужва.+од 12 отвара,затвара во 9.[DOUBLEPOST=1419289019][/DOUBLEPOST]Имаш позади Бисер,фит и фан,600 или 800 денари ти е.

Ама..7 души да се погодите во исто време,ќе биде гужва.+од 12 отвара,затвара во 9.

Имаш позади Бисер,фит и фан,600 или 800 денари ти е.

Ама..7 души да се погодите во исто време,ќе биде гужва.+од 12 отвара,затвара во 9.
Дај локацијата тагни ја каде е поточно. Јас сум на почеток од Аеродром така да исти к** ми се фаќа да ја преминам трета македонска и пругата и да одам во Гладијатор.

Не збориме кој како котира во ББ, и колку земале тренерите надвор бидејќи сме во Македонија, а не во Австрија. Ако одиме со такви споредби јас тука земам 800 евра, а со истата струка во Швајцарија мој пријател зема 9000 швајцарски франци и чаре што да правам јас?
Јас зборам од моја гледна точка дека овие со над 2000ки ја претеруваат, ми фали тоа што на почетокот на Аеродром немам некоја околу 1000ка да одам, па се свртив на тренинзи со своја тежина и тие 50тина кг за раце и рамо, али за скоро ќе обезбедам уште 100кг тежини и 2 шипки дома, плус клупа и не планирам да мрднам во ниедна теретана.
Taka ti e najdobro. Kakvi I da se cenite nemozam da najdam teretana sto raboti od 06:00 sabajle.:-)[DOUBLEPOST=1419317801][/DOUBLEPOST]
1000 mg витамин Ц > 8 денари
500 mg витамин Ц < 3 денари
Во што е штосот???
Две години за џабе плаќам поскап витамин или има некока разлика?!?
Sam ja kazuvas razlikata. 1000mg I 500mg.
Plus proizvoditel :-) ete ja razlikata

Ако некој мисли дека со влог од 100.000 евра (колку што е потребно да вложиш за теретана со 2.000 денари чланарина) и со чланарина од 1.000 денари месечно по член можеш да опстоиш, плаќајки кирија (пошто 99% од таквите теретани објектот не е нивен) режишки трошоци и плати, слободно нека инвестира. Од 1990 година имам искуство во работа со теретани, и добро знам колку се заработува и како лесно се успева во тој бизнис. Баталете шминката која ја гледате кај 2-3 сопственици на такви и слични теретани, па си мислите дека вреќи пари носат по дома секоја вечер. А поредете ја истата инвестиција со било кој друг сличен бизнис, еве на пример фудбал. Малиот мој тренира, 1.000 е чланарината за 3 тренинга неделно. Инвестицијата која е, освен топки и џуњеви?! Изнајмувањето на теретнот не го споменувам затоа што правам паралела со изнајмување на просторот за теретана. Одберете било кој друг спорт, каде минимална чланарина, без влог, изнесува 1.000. Карате, обојка, боречки спортови и сл. Не велам дека е песна за сите оние кои имаат желба за тренинг да одвјат 2.000 и повеќе месечно, но од друга страна знам точно колку е лесно или тешко да опремиш и да одржуваш добра теретана цело време.

Taka ti e najdobro. Kakvi I da se cenite nemozam da najdam teretana sto raboti od 06:00 sabajle.:)[DOUBLEPOST=1419317801][/DOUBLEPOST]
Sam ja kazuvas razlikata. 1000mg I 500mg.
Plus proizvoditel :) ete ja razlikata
Момчино 100 таблети витамин ц од 1000 мг е 850 денари, а 200 таблети од 500 мг се 450 денари што не е замемарлива разлика.

Ви се десило некогаш да истегните latissimus dorsi ?

Пред некое време го истегнав на левата страна додека боксував вреќа.
Не вежбав 2 недели, денеска дур правев one arm dumbbell row почнав да го осеќам мускулот што ми беше повреден како да секој момент ме фати грч, она чуство што го добивате пред грч.

И лек ми требит.:)

Момчино 100 таблети витамин ц од 1000 мг е 850 денари, а 200 таблети од 500 мг се 450 денари што не е замемарлива разлика.
Ne rekov deka e zanemarliva razlika..
Nego aj da te prasam koga ne me razbiras. Obicen ampicilin na Bayer I na Alkaloid ista cena se?

Секој со свое размислување, искрено јас сум си направил математиката дека не сакам да одам по такмичења и ми е доволно да си направам мини теретана од бенч, разбој, вратило, 3 различни шипки и тежини до кај 200 кг што нема да ме чини повеќе од 1500 евра се на се, а ќе го имам доживотно.
Теретана 2000денари месечно вкупно 24000 денари годишно или приближно 400 евра на годишно ниво или по моја математика 400 евра годишно помалку за храна и суплементи. Реално не планирам да давам по толку пари туку ќе си инвестирам за справите што ги набројав погоре кои ми се доволни за домашен тренинг :)

Можеш и многу поефтино да пројдеш,вратило и разбој се прави за смешни пари,купи клупа која ќе може да се подесува и контра коса и коса,и сталак,на кој ќе можеш да правиш и чучњави,на него ќе моеш и бенџ,и рамо,и мртво,по 2 еднорачни да можеш плочки да ставаш и не ти треба друго.

Да, од кај 1500 евра... дупло поефтино ќе те чини ако паметно ги склопиш.

Здраво, би сакал да побарам совет во врска со вежби за нозе... значи ме интересира што треба да променам за да ослабнам и се исчистам од половината надоле, моментално правам по 6 вежби за нозе неделно(5 на справа, една со тегови), секоја вежба по 4 серии и 12 повторувања. Дали треба да намалам со вежби на сметка на кардио?? ?

да напоменам дека внимавам доста на исхарана иако немам некој строг режим со количини и време.. .

Ви се десило некогаш да истегните latissimus dorsi ?

Пред некое време го истегнав на левата страна додека боксував вреќа.
Не вежбав 2 недели, денеска дур правев one arm dumbbell row почнав да го осеќам мускулот што ми беше повреден како да секој момент ме фати грч, она чуство што го добивате пред грч.

И лек ми требит.:)
Јас лани баш негде овој период го заебав грбот кога ја правев one arm dumbbell row, ама не прекинав и наредниот ден кога се наведнав да ја праам bent over triceps extension го поебав на цело, неможев да го спуштам тегот на земјата од што неможев да се наведнам..
Си слушнал за Шинка од с.Муртино (струмичко)? Е тоа ми беше лекот, плус 2 недели пауза.

И мене ми е исто тоа проблем,исчистен сум од половина нагоре,ама нозе никако да ослабам,генетски имам големи нозе и гз,и салото ми се складира најмногу таму.Иако тренирам и џит кун до,сепак имам големи нозе.Не ми се мрсни,пошто од мал ми се активни,8 години вежбав кошарка,4та година џкд и теретана,ама сепак ми се големи.

Има начин или едноставно таква ми е генетиката ?

За нозе вежбам само чучњави по 4 серии+2 загревање и листови,затоа што сум кнап со време,ако ги извежбам јако,утредента на џкд ќе не можам да одам.

^ исто и јас, најмногу се дебелеам во задник,бутови,задна ложа и колкови отколку во стомак... пред да почнам да тренирам бев на диета на која ослабнав 13 кила, потоа со вежбање симнав уште 5-6, се на се ослабнав за 4 конфекциски броја али пак некако со нозете не сум задоволен. Се мислам да почнам со женски вежби за препони,листови и сл.
иначе иам по 5 оброци во ден, три главни(овес,стек,туна/јајца и овошје и јаткасти плодови за ожинка).
исто така правам и кардио на секој тренинг по минимум 20 мин. на крајот, така негде прочитав дека било најефикасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom