Pro Evolution Soccer 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.47
  • Време на започнување Време на започнување
Треба на суперстар компјутерот да покаже реалност, а не семоќ. Суперстар треба да биде најреалното ниво на тежина, а не да го направат UberHard.

Ќе се сложам со Ахила, али е у право. Лека по лека се навикнувам на играва, и скоро и да не се нервирам.
Играм против Сити ЛШ на гости, и им права 0-4 како да играм против аматери, и после се багна компјутерот и даде гол, па заврши 1-4.
Играм нареден натпревар против Лацио у лига, исто на гости. Ме тепаат 3-1. Некој си Омебаџу, Омебаџи или што ти го знам, фаќа топка и голови како од шала. Го бара, за ако е добар да го купам, тој 31 година(4 сезона МЛ, оцена ~72 :eek: ), GG.
Понареден играв против Авелино, и ги тепав 0-2. Головите што ги дадов беа толку утепани што изгледаше како компјутерот да ми попушта. 2 гола ги дадов откако им одземав топка на последниот одбранбен играч, еднаш пред 16, еднаш у 16м и после греота беше да се утне.

На СУПЕРСТАР играм.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Првиот натпревар што го играв на играва беше Јувентус - Каљари. Го изгубив 0-1. Почнав, нападнав и шутнав 2-3 пати. После тоа Каљари ми даде гол, сличен на овој. Само што Каљари сигурно имаше уште 10-тина пасови повеќе.

Некогаш противникот не се ни обидува да нападне, па само со фаул ќе му се прекине поседот.

Компјутерот си користи Чит, имплементиран уште у ПЕС 2012, каде што АИ-то го избегнува скоро секој обид на играчот за одземање на топка. Во истиот момент кога играчот се пушта со лизгачки старт, АИ-то тргнува во друг правец и успева да помине. Дриблинзите му се чудни, трча, застанува, и ќе помине. Моите играчи отидоа у дебар залетани. И бидејќи е АИ, неговите стартови се 95% перфектни, а оние на играчот се 20% добри.

п.с. Играв со Реал против Јунајтед. ме водеа 3-0 у 20 минута. После тоа АИ-то како да се опушти, па ги тепав 4-3. :eek:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
У МЛ, слично ми се случи со Јувентус против Реал. Овие ме водеа 3-0 у 11 минута, добија 2 никакви пенала, што ни надвор од 16 не би се суделе. До крај на полувреме намалив на 3-1, па за да заврши 3-2 на крај( отидов даље, 1-0 тепав дома.

Ако ми текне уште нешто, ќе допишам.
Ќе ставам после статистика, од она што го имам одиграно против Јапан.

some truth has finally been spoken

Како може да се намести Home & Away утакмица во Exhibition match ?

Па во реалниот фудбал зар не се случува такво нешто? Просечни екипи да изиграат страшно против фаворитите? Просечен напаѓач (најчесто црнец) да збрца 1-2 гола од контра? Мора ли да тепаш на секоја утакмица? Сакаш сезоната да ја завршиш со скор 38-0-0? Е па нече мочи...играта си е сосема ок. Има недостатоци, како и секоја ама во споредба со ланската е каде каде подобра. Мене ми е подобра и од 13-ката, графиката е страшна (y) На крај краева не мора да играш на суперстар, намали едно ниво подолу.

Сосема е ок играта. Се слагам.
Да не зборам за шутевите, пасовите и центаршутевите...
По реални од ова што се моментално во ПЕС 15 неможе да бидат...
Натпреварите се тотално непредвидливи. Секој натпревар завршува со различен резултат и се одигрува со различна динамика, темпо и течност во играта.
Иако од ПЕС 12 па наваму бев разочаран и играв Фифа, сега дефинитивно си се враќам на ПЕС, зошто играта си е одлична и успева да те задржи пред мониторот подолго време, што воедно не беше случај кај претходните верзии од играта (барем за мене).
Јас незнам што се жалат луѓево за Суперстар ко да е нешто премногу тешко...
Јас до сега на суперстар имам изгубено еднаш, итоа со Барселона играв против Олимпијакос и ме тепаа 0-1. Кога се стегнаа после голот што ми го дадоа човече, неможеш да им дадеш гол и неможеш. Сите во одбрана беа...типична грчка работа. :facepalm:
Е тоа ако не е реалност веќе незнам... :icon_mrgr:

Па поготово кога ќе тепаш вака во 93та минута со Вејн....најслатко е :D

df399a6f1312a220.jpg

Последно уредено:
Сосема е ок играта. Се слагам.
Да не зборам за шутевите, пасовите и центаршутевите...
По реални од ова што се моментално во ПЕС 15 неможе да бидат...
Натпреварите се тотално непредвидливи. Секој натпревар завршува со различен резултат и се одигрува со различна динамика, темпо и течност во играта.
Иако од ПЕС 12 па наваму бев разочаран и играв Фифа, сега дефинитивно си се враќам на ПЕС, зошто играта си е одлична и успева да те задржи пред мониторот подолго време, што воедно не беше случај кај претходните верзии од играта (барем за мене).
Јас незнам што се жалат луѓево за Суперстар ко да е нешто премногу тешко...
Јас до сега на суперстар имам изгубено еднаш, итоа со Барселона играв против Олимпијакос и ме тепаа 0-1. Кога се стегнаа после голот што ми го дадоа човече, неможеш да им дадеш гол и неможеш. Сите во одбрана беа...типична грчка работа. :facepalm:
Е тоа ако не е реалност веќе незнам... :icon_mrgr:

Па поготово кога ќе тепаш вака во 93та минута со Вејн....најслатко е :D

df399a6f1312a220.jpg
Мене реално ми е малце претешка на суперстар, дури и на топ се мачам. Ја усовршувам на про, па здравје понатаму ќе се пробам и на повисоко.

Добро бе ова стварно не се издржува, ќе ја избришам и оваа жими мајка. Само што изиграв неколку партии во Мастер. Не ми се спиеше и си реков неколку партии да направам да ме фати дремка, и шо, се изнервирав непотребно. :facepalm:

Ова што се дешава со фудбалов стварно е немогуче! Па добро бе кај се видело буквално во секоја партија противникот да ти игра како да е Барселона, безразлика кој е (Јуве / Чезена).

Пр. Само што ја завршив првата сезона и почнав нова, и нели 3 клубови одпаѓаат а нови 3 идат. Е, дојде и славниот Бари, за да трипати ја преиграм наново партијата, и трипати да изгубам со 2-1.
Какви додавања и акции прават и каква само игра развиваат што ни во дедал не се разликува од онаа на Барса, итоа од најдобрите времина.

Ме напаѓа некој рандон бош напаѓач, тројца, пази тројца одбрамбени фудбалери (Видич, Ранокија и Компани) не можат да му ја одземат топката. А бе ги растуркува како кечер да е, излегува 1 на 1 со голманот и како со курот да ја пуцна ми даде посран гол за 2-1.

Предходно имаше коментари тука од типот "многу е јака" не знам... реална била.
Па каде ја гледате реалноста во тоа фудбалер со 70 Body Balance да им се растуркува на класа напукани дефанзивци (90+bb).
Ок се дешава во реалност, но овде не смее да се деси, бројките треба да си ја прават разликата. И не е ова само во една утакмица, во секоја се дешава што стварно ми е сеедно дали играм против Јуве или против Чезена. Очаен сум! :facepalm:

Последно уредено:
Да ја купуем за Сони 3 или не? Сите различно кажуете, ако е исто гомно ко 14 не дајем новац.

Добро бе ова стварно не се издржува, ќе ја избришам и оваа жими мајка. Само што изиграв неколку партии во Мастер. Не ми се спиеше и си реков неколку партии да направам да ме фати дремка, и шо, се изнервирав непотребно. :facepalm:

Ова што се дешава со фудбалов стварно е немогуче! Па добро бе кај се видело буквално во секоја партија противникот да ти игра како да е Барселона, безразлика кој е (Јуве / Чезена).

Пр. Само што ја завршив првата сезона и почнав нова, и нели 3 клубови одпаѓаат а нови 3 идат. Е, дојде и славниот Бари, за да трипати ја преиграм наново партијата, и трипати да изгубам со 2-1.
Какви додавања и акции прават и каква само игра развиваат што ни во дедал не се разликува од онаа на Барса, итоа од најдобрите времина.

Ме напаѓа некој рандон бош напаѓач, тројца, пази тројца одбрамбени фудбалери (Видич, Ранокија и Компани) не можат да му ја одземат топката. А бе ги растуркува како кечер да е, излегува 1 на 1 со голманот и како со курот да ја пуцна ми даде посран гол за 2-1.

Предходно имаше коментари тука од типот "многу е јака" не знам... реална била.
Па каде ја гледате реалноста во тоа фудбалер со 70 Body Balance да им се растуркува на класа напукани дефанзивци (90+bb).
Ок се дешава во реалност, но овде не смее да се деси, бројките треба да си ја прават разликата. И не е ова само во една утакмица, во секоја се дешава што стварно ми е сеедно дали играм против Јуве или против Чезена. Очаен сум! :facepalm:
Toлку знајш да играш брат. Вежбај појче.

p.s Смени го тој глупот тим и то има влијание.

Ќе фати ли играва на интегрирана графичка Intel HD 3000?
Иначе procesor: i3 2.4 Ghz so 4 Gb RAM, знам оти тоа не е проблем, ама графичкава. o_O:(
Има ли некој пробано на иста графичка да ја игра?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom