Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.620
- Поени од реакции
- 59.444
Секој пат кога некој ќе каже дека Мокинџеј „не е толку лош“ дел од мојата верба во човештвото неповратно умира.
Аватар не е аватар ако се гледа на било што друго освен минимум 37 инчен телевизор, 1080p BRRIP од околу 10GB или во кино.Аватар.
Хмм веројатно во кино кога би се гледал импресиите би биле поинакви, сцените поемотивни и вајда приказната не толку бла. Но, има многу добри филмови што не се гледани никогаш во кино... па воодушевиле.
Јас не стигнав да го глeдaм на кино, па после некако ич не ме влечеше да го гледам во домашна атмосфера, затоа што очекував дека ова нема да биде филм за мене, еве го начекав на телевизија за да се решам да го изгледам.
Јас не сум мераклија на овој тип на бајковидни sci-fi филмови, повеќе преферирам дистописко-мрачни типови на филмови каде интеракцијата/ривалитетот човек-машина е во главна тематика, бајките не ги сакав ни како дете.
Видов дека ќе се прават уште три вакви филмови, не знам што да мислам, веројатно од финансиски аспект ок потег на Камерон, кога првиот наполни толку пари во касата не верувам дека другиве ќе потфрлат, вајда после наредниот ќе се види.
Изгледот на аватарите ми беше прилично глупав, но во овој тип на филмови обично така бидува, бар опашот да го немаа. Атмосферата и пространството на Пандора убаво направени, на неколку пати при ноќните сцени со тие светлуцави растенија и опкружување, се потсетив на Half-Life кецот, кога при крајниот дел од играта Фримен, се транспортира на друга планета, што беше кул.
Камерон ми делува многу софт со ова издание, но Камерон е софт уште од 1997-ма година, стариот Камерон носталгичарите ќе го гледаат само ако пуштат некои од постарите негови филмови.
Вајда е прекратко за во темата со рецензии.
6/10
Приказната не е ништо посебно, ама за времето кога излезе беше револуција така што нудеше одлична забава и уникатно искуство.Аватар не е аватар ако се гледа на било што друго освен минимум 37 инчен телевизор, 1080p BRRIP од околу 10GB или во кино.
Како кажуваш како да излегол пред 10 години. Ништо многу се нема сменето од пред 5 години до сега.ама за времето кога излезе беше револуција
Не прават повеќе такви, за жал...[DOUBLEPOST=1418045080][/DOUBLEPOST]Кога сме кај празничните филмови.
Според ИМДБ, овој филм е направен од други два филма: him и her. Но нив не можам да ги најдам на торент. Ако некој може да ги најде нека прати линк по ПП.The Disappearance of Eleanor Rigby Them