Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Секој пат кога некој ќе каже дека Мокинџеј „не е толку лош“ дел од мојата верба во човештвото неповратно умира.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Ајде да лупнеме набрзинка некоја рецензија

Идеме

Blow-
Sometimes you're flush and sometimes you're bust, and when you're up, it's never as good as it seems, and when you're down, you never think you'll be up again, but life goes on.

Џони деп и лове тхат хаирстајл стврднат некако ко цимент изрази,потези слабо Рај лиота еднаш коа гледав филмополис ќелавиот за рај кажа тоа е рај лиота неможеш да очекуваш многу :pos:бидејќи у сите филмови игра една иста улога пука со пиштолчиња на капси гет ит :lolzz:незнам филмов неможе да се носи со големи филмски остварувања кој поседуват иста или слична тематика нема тој шмек чак и досадно на моменти-дрога,пари,затвор,врски,транспорт јесте тоа е тоа али слабо единствено нешто што ми остави впечток е горната реченица 7-10

The Grand Budapest Hotel-Наме зеро едукатион зеро ворк зеро :pos:Добар

Филмов има нешто што не сум го забележал кај ниеден филм до сега уникатни кадри распалуват еден кадар се држи цело време една линија нема кружење со камерата околу актерите 360 или над под и не ссамо што држи еден туку и добро се стокмени како ќе се претстават самите простори собите имат одреден шмек не е она само обична соба па снимај Нортон измислен за вакви филмови коа да видам сеа режисеров кој го правел филмов е истиот оној кој го правеше моонрисе кингдом :pos:кул стори бро 8-10

http://static.messynessychic.com/wp-content/uploads/2014/03/grandbudapest4.jpg

Cube-(y)Очигледно беше сценаријото за бегство односно клучот на се на крајот човекот кој апсолутно не го болеше курот за бегство замина Концептот интересен но веќе виден само што филмов е од 94 а сите филмови кој се слични на овој се после снимени мислам дека филмов е меѓу првите од ваков тип можда грешам мене у споредба со крајот зборам house of 9 превртува за разлика од овој

Clue (1985)-Колку добро сценаријо а колку лошо реализирано згора на тоа хумор бљак катастрофа ваква скрипта се фаќа и и се вади маста и после филмот фрчи у топ 250 не ко ова гомно

Љами

Crash-ај 8-10 друг пат

Rec.-Ова е едн од подобрите фоунд фоотаџе филмови иако на моменти доста аматерски ама добро овој филм е создаден пред ерата што не тресеше од типот на филмови grave encounters 1,paranormal i tn се на се морничаво доста шпански (y)и моментот кога беше 100 пати поедноставно да го скршат стаклото и да искочат ко луѓе него ли да се глупират на 4 спрата ама добро морале даго создадат :icon_mrgr:

Clerks-:pos:Колку рандом филмче она опуштено те држи пливаш со луле

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Аватар.
Хмм веројатно во кино кога би се гледал импресиите би биле поинакви, сцените поемотивни и вајда приказната не толку бла. Но, има многу добри филмови што не се гледани никогаш во кино... па воодушевиле.
Јас не стигнав да го глeдaм на кино, па после некако ич не ме влечеше да го гледам во домашна атмосфера, затоа што очекував дека ова нема да биде филм за мене, еве го начекав на телевизија за да се решам да го изгледам.
Јас не сум мераклија на овој тип на бајковидни sci-fi филмови, повеќе преферирам дистописко-мрачни типови на филмови каде интеракцијата/ривалитетот човек-машина е во главна тематика, бајките не ги сакав ни како дете.
Видов дека ќе се прават уште три вакви филмови, не знам што да мислам, веројатно од финансиски аспект ок потег на Камерон, кога првиот наполни толку пари во касата не верувам дека другиве ќе потфрлат, вајда после наредниот ќе се види.
Изгледот на аватарите ми беше прилично глупав, но во овој тип на филмови обично така бидува, бар опашот да го немаа. Атмосферата и пространството на Пандора убаво направени, на неколку пати при ноќните сцени со тие светлуцави растенија и опкружување, се потсетив на Half-Life кецот, кога при крајниот дел од играта Фримен, се транспортира на друга планета, што беше кул.
Камерон ми делува многу софт со ова издание, но Камерон е софт уште од 1997-ма година, стариот Камерон носталгичарите ќе го гледаат само ако пуштат некои од постарите негови филмови.
Вајда е прекратко за во темата со рецензии.

6/10
Аватар не е аватар ако се гледа на било што друго освен минимум 37 инчен телевизор, 1080p BRRIP од околу 10GB или во кино.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Аватар не е аватар ако се гледа на било што друго освен минимум 37 инчен телевизор, 1080p BRRIP од околу 10GB или во кино.
Приказната не е ништо посебно, ама за времето кога излезе беше револуција така што нудеше одлична забава и уникатно искуство.

Уште се секавам на сцената и играта со камерата кога прв пат се качи на птицата мислев дека ќе ми се слоши

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
ама за времето кога излезе беше револуција
Како кажуваш како да излегол пред 10 години. Ништо многу се нема сменето од пред 5 години до сега.
И оваа година да излезеше пак ќе беше револуција.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Winter Sleep 2014 BRRip x264 HORiZON-ArtSubs mkv
Goodbye To Language 2014 1080p BluRay x264 French AAC - Ozlem
The Disappearance of Eleanor Rigby Them 2014 720p WEBRip XviD MP3-RARBG
Before.I.Disappear.2014.HDRip.XviD.AC3-EVO.avi

:ајнапиво:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Кога сме кај празничните филмови.
Не прават повеќе такви, за жал...[DOUBLEPOST=1418045080][/DOUBLEPOST]
The Disappearance of Eleanor Rigby Them
Според ИМДБ, овој филм е направен од други два филма: him и her. Но нив не можам да ги најдам на торент. Ако некој може да ги најде нека прати линк по ПП.

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
АКо некој го мрзи да симнува, ептен тука добро зимата ми беше доловена (башка другиот акцент на приказната која искина) :)
Че си најдите најгоре и part 2.

Kajgana Shop

На врв Bottom