Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro, ja da go gleav Lucy porano, ke vi zabranev da go zborite. :D
Koga simnuvas blu imas additional content, pa naukata zad lucy, teoriite, so profesori i naucnici objasnuvajki ja - filmot mi stigna do dvojce.
Ironicno sto toj del bese pointeresen od samiot film.

Posle odma pustivme Under the Skin, i uopste ne i se dopadna, 2ce mu bapna. :(

A ja uste ednas 5ce. Mene mi ostanuva film na godinata. Site drugi ste ne bitni. :D

Dobro, ja da go gleav Lucy porano, ke vi zabranev da go zborite. :D
Koga simnuvas blu imas additional content, pa naukata zad lucy, teoriite, so profesori i naucnici objasnuvajki ja - filmot mi stigna do dvojce.
Ironicno sto toj del bese pointeresen od samiot film.

Posle odma pustivme Under the Skin, i uopste ne i se dopadna, 2ce mu bapna. :(

A ja uste ednas 5ce. Mene mi ostanuva film na godinata. Site drugi ste ne bitni. :D
Е арно ме потсети пак да си го гледам Under the Skin :D

, ќе имаше ако се убиеше себе, не другиот себе (бомбашот) од иднината

или ако се убиеше себе како девојка пред да се ебе со себе за да се роди самиот себе :pos::pos:

Predestination
Немаше некоја посебна приказна и поента филмов, интересен беше концептот за патување низ времето за спречување на некои настани. Добра глума (y)
Во секој случај доста мајнд фак филм, кога заврши останав ваква :eek:
Имаше некои нелогичности како на пример кога седат во барот пред оваа/овој :cautious: да почне да му ја раскажува својата приказна, слушаат вести на ТВ каде што кажуваат за fizzle bomber и нели дискутираат дека е лошо името. Како тогаш постоел бомбашот кога уште не стасал до таа иднина кога он станува бомбашот уствари :confused: :tapp:

Во Гардианс скоро и да немаше приказна. Да не беа Рокет и Грут ќе ми се слошеше од кружење околу стол...they stole the show. Сцената со насмевката на Грут 3 пати ја премотавме со сестра ми :pos:

Кога видов дека Karen Gillan е во филмов си реков ај и да ми е досаден барем неа ќе ја манијачам, ама ко ја видов каква ја направиле :cautious:

6/10, 7 преку сила, ради хуморот

Во Гардианс скоро и да немаше приказна. Да не беа Рокет и Грут ќе ми се слошеше од кружење околу стол...they stole the show. Сцената со насмевката на Грут 3 пати ја премотавме со сестра ми :pos:

Кога видов дека Karen Gillan е во филмов си реков ај и да ми е досаден барем неа ќе ја манијачам, ама ко ја видов каква ја направиле :cautious:

6/10, 7 преку сила, ради хуморот
Се точно, ама јас би ги гледал Рокет и Грут само по пат да одат, Рокет да јаде трици а Грут да му вика Ај Ем Грут :) Не верувам дека би ми било досадно.

Инаку и јас во моментот после насмевката стопирав и премотав назад, многу јак момент :)

или ако се убиеше себе како девојка пред да се ебе со себе за да се роди самиот себе :pos::pos:

Predestination
Немаше некоја посебна приказна и поента филмов, интересен беше концептот за патување низ времето за спречување на некои настани. Добра глума (y)
Во секој случај доста мајнд фак филм, кога заврши останав ваква :eek:
Имаше некои нелогичности како на пример кога седат во барот пред оваа/овој :cautious: да почне да му ја раскажува својата приказна, слушаат вести на ТВ каде што кажуваат за fizzle bomber и нели дискутираат дека е лошо името. Како тогаш постоел бомбашот кога уште не стасал до таа иднина кога он станува бомбашот уствари :confused: :tapp:

Концептот е таков што времето е претставено ко линија, нешто ко Back to the future. За да креираш циклус кој ќе врти цело време (loop) потребно е да имаш почеток. Џејн оригиналната е родена ко дете од различни родители. Родена е 1945. Пошто знаеме дека се среќаваат 1963, потребно е да пројдат нешто повеќе од 18 години ~ 19 да речеме. Значи оригиналната Џејн 1982 веќе го сменила полот и се вратила назад 19 години за да си направи бебе на себе. Во исто време случката во барот е исто така 1982 пошто Џон ќе се регрутира сам себе како тајм агент. Пред 1964 Џон ја напушта Џејн, а 1964 се раѓа пак Џејн. Џон (фул машката верзија) го краде бебето 1964 и го враќа 1945. Додека Џон (машкуданката) со Џон (фул машката верзија) оди во 1985 год. каде Џон (машкуданката) ќе биде пратен на мисија да го убие бомбашот, исто така и Џон (фул машката верзија) оди на истата мисија (ова им е дупка у сценарио, зошто Џон од иднината би се враќал на истото место и во истото време каде ќе си ја сјебе фацата и кога знае дека бомбашот ќе избега, што е со неговото сеќавање?) Џон (машкуданката) после оди во 1992 кога ќе му ја сменат фацата и ќе ги слуша советите на идниот Џон, ова е фактички почетокот на филмот. Џон (фул машката верзија) на крај иде во 1975 пред големата експлозија каде треба да погинат 11.000 луѓе и го убива Џон бомбашот, што значи дека временската машина никогаш не се самоуништила ко што му вети Робинсон. Овој дел ми е малку без врска, конечно ја разглобува големата слика и единственото логично решение е да се убие самиот себе си, ако неќе да се претвори во Џон бомбашот а од друга страна ќе го заебе и Робинсон, кој очекуваше да го убие Џон бомбашот. Ова е филм кој е тотална спротивност на Mr. Nobody, инаку еден од моите најомилени филмови, каде беа опфатени повеќе теории ко теоријата на хаосот и ефектот на пеперутката, односно како одредени тривијални ствари во животот кои изгледаат беззначајно можат да му го сменат некому целосно животот. Епа Predestination е контраст на се тоа, се е предодредено, се може да се контролира, некои работи не можеме да ги смениме, тоа е у суштина пораката на филмот. За сценариото и креирањето на парадокс има 10 ка, али поентата не ме бендиса.

Не ме импресионира Predestination, еве само што го догледав.
Океј е како идеја, ама премногу брзо е разбработен, човек премногу лесно може да се изгуби во него.
А и ако одиме на овакви филмови Triangle и Timecrimes на пример се многу подобри и поинтересно обработени...

Седнувам со моиве дома и им велам сега ќе гледаме еден воен филм, ептен јак. И го пуштам Come and See, го симнав на два дела и онака гледаат гледаат со внимание, а филмот си е апла напнат, реален во напнастост и тежината на војната, прекрасно отсликување на последиците, човековата психа, и го издржаа што го издржаа првиот дел (еден сат) и велат двајцата: Филмо одличен, ама толку негативна енергија ми наби уФфф.
И ај го исклучив, утре демек да го догледаме и тој втор дел т.е половина која е бетер од првава :D

Битно ја почнав од негде едукацијава филмска, која ќе и парира на таа телевизиската со глупи, едноставни филмчиња.

Џабе е :(фатиле друго време ретко современ родител кој си прати филм,музика,концерти,изложби,театар и тн :place:

Се точно, ама јас би ги гледал Рокет и Грут само по пат да одат, Рокет да јаде трици а Грут да му вика Ај Ем Грут :) Не верувам дека би ми било досадно.

Инаку и јас во моментот после насмевката стопирав и премотав назад, многу јак момент :)

А ако кружат околу столица, би ги гледал тогаш? :D

Го отворив сајтот на МРТВ сосема случајно кликајќи на некој линк, и видов дека во позадина рекламираат филм кој ќе оди на програмата, што е сосема во ред и професионално... ама видете со какви филмови се гордеат:

devojkata-so-biserna-obetka.jpg

Премиера, најверојатно :)
Што фали на филмов бе ? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom