da vidam neveruvam......moze samo za da se "isprskaat "da gi osudat i ke im "klisnat ".....и КГБ нека се вклучи пак ќе лежат до крај на живот.
Нема логика...не знам. Единствено што би имало логика некаква е дека некој од ДУИ бил замешан ама како поединец и него да го изоставиле од постапката. Да тоа би било скандалозно и страшно и некој треба да одговара. А некаква друга организирана група со друго сценарио е некако нелогично затоа што после тој настан не гледам дека некако се помести политичката сцена, сите партии се на истите позиции и мислам дека соодносот на сили е ист.ПОЛИТИЧКИ ЖРТВИ
По повеќе од две и пол години од велигденскиот масакр, екипа на „Фокус“ разговараше со семејствата на убиените момчиња кај Смилковското езеро кои откриваат дека до нив допираат шокантни информации за тоа кој сѐ е извалкан со крвта на нивните деца
mal tizer za najavuvanata Bomba ...
Кој се брише? Па погледни им ја петардата што ја објавив. Ако имаат вакви "докази" и за Смилковско....Сега за сега ја не видов ниту една релевантна институција да има забелешки за процесот Монструм. Како што знаеш сомнежот ако го распламтуваме ние они ќе имаат дупло повеќе повод за да се жалат дека се невини. Затоа реков барем некаква логика да има во тоа што се збори не мора доказ. Само логика.Сосема е можно бомбата да се однесува на ова. Времето ќе покаже.
^Инаку нема логика човек да почне да се брише, а сеуште не ни почнал да сере.
toa familiite na decata gledaj so kakvi izjavi izleguvaat, toj vika ja do sea ne vidov zabeleski od instituciite ... koi institucii be druze ? Ima nekoja nezavisna, koja ne e kontrolirana, koja e objektivna, a ne subjektivna, koja ne funkcionira kako marionetka ? Uste da kazese, ja ne vidov i sitel, 5ka, alfa da izvestat nesto za ova ...Кој се брише? Па погледни им ја петардата што ја објавив. Ако имаат вакви "докази" и за Смилковско....Сега за сега ја не видов ниту една релевантна институција да има забелешки за процесот Монструм. Како што знаеш сомнежот ако го распламтуваме ние они ќе имаат дупло повеќе повод за да се жалат дека се невини. Затоа реков барем некаква логика да има во тоа што се збори не мора доказ. Само логика.
Na koja osnova e otiden so mozokot, vo slucaj da dostavi info koe drzi voda ?Личи Заев на бомбаш-самоубиец, да. Ама не верувам дека е толку отиден со мозокот...
Ако „бомбата“ е за тоа што се алудира, е јавна тајна за поупатените. Ете и Миленко споменал, а имаше и предходно медиумски натписи за тоа. Не е проблем доколку Заев го актуелизира случајот или го нападне Груевски. Проблем, и тоа безбедносен, би настанало доколку ги спомене имињата. Бидејќи нема да постигне апсолутно ништо, сем што ќе им руши позиции на нашите служби за безбедност. Ќе добиеме македонски Асанж или Сноуден, ама не верувам дека тој ќе најде Еквадор или Русија.Na koja osnova e otiden so mozokot, vo slucaj da dostavi info koe drzi voda ?
Gore vo tekstot na milenko ne gledam sto se kazuva a e analogno na petarda, on vika
И за двеве петарди-бомби сознанијата, доколку ги има, можат да се обезбедат само по пат на прислушкување на телефони, следење на електронска пошта и слични разузнавачки алатки. Во Република Македонија со закон и Устав право на прислушкување имаат само органите на прогонот, но исклучиво со судска писмена наредба. Со официјален документ кој кажува кого, кога, како и пред се зошто треба да се прислушкува. Се надвор од тоа е незаконско, е криминал и е злоупотреба...
znaci kakov i da e muabetot eventualen, on e dobien so prisluskuvanje, ne gledam kako ova gi trga od odgovornost onie koi bi bile direktno ili indirektno involvirani vo ovoj slucaj, mene seedno mi e dali e toa kriminal, nezakonsko, zloupotreba, pred Se semejstvara na zaginatite, koi projavuvaat golem somnez za ovoj slucaj, a potoa i site ostanati, imaat pravo da ja znaat Vistinata odnosno ja vidat Golemata slika, makar istata i Zaev pravi obidi da ja dostavi.
Sekako, muabetov e edno golemo Ako, sve sega se pazira na spekulacii koi kruzat niz javnosta, ali toa so mediumite spomnato gore vo tekstoto na Milenko ne veruvam da e zasto najavite se deka ona sto ke protece vo javnosta ke zadira dlaboko vo megjuetickite odnosi, a vaka od strana koga gi slusas eden po eden, i citas mediumi bliski do niv, sve nekako nalaga na Smilkovsko ezero.
Како прво не прочитав ништо ќе чекам електронското издание на фокус да искочи за да прочитам. Како второ и претходно имам напишано дека едниот од родителите го повторува тоа откако заврши судењето. Уштре тогаш кажав дека тоа не му оди во прилог на никого особено откако е свеж случајот (тогаш само ќе ги поттикнеш оние неандрталцине што кршеа да направат поголем лом)(. Еве сега оправдано е до некаде да дава такви изјави иако треба отворено да каже кој му пренесува такви информации. многу е лесно да играш со чувствата на вакви семејства. Нормално некои од нив нема никогаш да се помират со загубата. Еве пошто единствено јас изгледа го пратам детално случајов, зошто уште никој ништо не рече за братот на постариот рибар убиен на тој ден? Два пати му го искршија возилото во Радишани (во македонска населба). Што е работата?toa familiite na decata gledaj so kakvi izjavi izleguvaat, toj vika ja do sea ne vidov zabeleski od instituciite ... koi institucii be druze ? Ima nekoja nezavisna, koja ne e kontrolirana, koja e objektivna, a ne subjektivna, koja ne funkcionira kako marionetka ? Uste da kazese, ja ne vidov i sitel, 5ka, alfa da izvestat nesto za ova ...
Od koga oni stanaa relevantni, osven za plakatolepacite so amebi u glava, namesto mozok, u pravo bea onie komentari na temava uste koga ova se desi, mnogu pobiten e naracatelot, otkolku izvrsitelot na ova delo, ali ajde otom potom, ke vidime sto ke izleze na povrsina periodov sto sledi, ako voopsto i izleze nesto, a najavite se takvi.