Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Се разбира дека има фикција во Форест Гамп. Проблемот е што ти не си го сфатил тоа, па мислиш дека Форест навистина може да трча од еден брег до друг.

Продолжението на Дисспиакбл беше топ

Да, бе стварно...заборавив :D

Али ипак приквелов е оригинал..или има Петар Пан origin приказна како на трејлеров пред филмов ??

Како фан на кецот, двојката беше далеку полоша. Имаше добри моменти, ама у целина беше послаб од кецот бар 2 оцени.

Како фан на кецот, двојката беше далеку полоша. Имаше добри моменти, ама у целина беше послаб од кецот бар 2 оцени.
И двата се подеднакво добри, башка вториов го имаше El Macho и повеќе смешки, но малку поглупа приказна. Но зарем на некој му е битна приказната во анимираниве?. :icon_lol:

Исто и двата How to Train Your Dragon се добри. Реткост вториот филм да го одржи квалитето ама изгледа на цртаниве им успева.

е ова е трејлер што нема да дознаете скоро ништо, од данецот Томас Винтерберг (режисер на легендарниот The Celebration и Jagten/The Hunt филмот што беше доста популарен на форумот)! Штета што пролетта има премиера инаку сигурно би влегол во Оскаровска трка... Кери :love::love::love:

Дај некоја ваква сторија и за Forrest Gump. Интерстелар е sci-fi ама во него има помалкy fi одколку во горе наведениот
Zedd, види, уметноста не се базира на физика ни подлегнува на некакви закони и не смее да се бара логика во неа.
Дали еве има логика стихот од Цеца "моје сузе падају на горе"? Нема. Уметност е. :coffee:

Zedd, види, уметноста не се базира на физика ни подлегнува на некакви закони
Се сложувам, мене ме нервира дволичноста што се бара 100% реалност во сај фај филмови како Гравити и Интерстелар а од друга страна нема никакви коментари за тоа колку е возможен некој филм што се продава како (реална) драма

Zedd, во наративот на Балканкан, Дон Вито Џеновезе вели дека скокнал во Јадранско море, пливал, пливал, пливал и на крај допливал во Италија. Дали ти мислиш дека тоа е возможно?

Zedd, во наративот на Балканкан, Дон Вито Џеновезе вели дека скокнал во Јадранско море, пливал, пливал, пливал и на крај допливал во Италија. Дали ти мислиш дека тоа е возможно?
Балканкан е сатирична комедија/драма и може да си дозволи такво нешто. А ако некој филм сурова, мрачна и сериозна атмосфера ондак се бара реалност, рацете на режисерот и сценаристите не смеат да им бидат толку одврзани, бидејќи во спротивност ќе ја изгуби сериозноста. Иначе не сум го гледал Interstellar и не знам конкретно за што станува збор, онака општо зборам.

е ова е трејлер што нема да дознаете скоро ништо, од данецот Томас Винтерберг (режисер на легендарниот The Celebration и Jagten/The Hunt филмот што беше доста популарен на форумот)! Штета што пролетта има премиера инаку сигурно би влегол во Оскаровска трка... Кери :love::love::love:

Sally Sparrow! :love:

Whovians will get it :icon_mrgr:

Балканкан е сатирична комедија/драма и може да си дозволи такво нешто. А ако некој филм сурова, мрачна и сериозна атмосфера ондак се бара реалност, рацете на режисерот и сценаристите не смеат да им бидат толку одврзани, бидејќи во спротивност ќе ја изгуби сериозноста. Иначе не сум го гледал Interstellar и не знам конкретно за што станува збор, онака општо зборам.
Не зборуваме за Интерстелар, за Форест Гамп зборуваме (пак).

И двата се подеднакво добри, башка вториов го имаше El Macho и повеќе смешки, но малку поглупа приказна. Но зарем на некој му е битна приказната во анимираниве?. :icon_lol:

Исто и двата How to Train Your Dragon се добри. Реткост вториот филм да го одржи квалитето ама изгледа на цртаниве им успева.
Што знам може ќе ги гледам пак, да видам сега по подолго време како ќе ми се свиѓаат, ама со двојката дојде и хајпот, претходно кецот никој не го знаеше, бар кај нас, а со тоа ми се набилдаа и очекувањата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom