Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Се разбира дека има фикција во Форест Гамп. Проблемот е што ти не си го сфатил тоа, па мислиш дека Форест навистина може да трча од еден брег до друг.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Продолжението на Дисспиакбл беше топ

Да, бе стварно...заборавив :D

Али ипак приквелов е оригинал..или има Петар Пан origin приказна како на трејлеров пред филмов ??

Како фан на кецот, двојката беше далеку полоша. Имаше добри моменти, ама у целина беше послаб од кецот бар 2 оцени.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Како фан на кецот, двојката беше далеку полоша. Имаше добри моменти, ама у целина беше послаб од кецот бар 2 оцени.
И двата се подеднакво добри, башка вториов го имаше El Macho и повеќе смешки, но малку поглупа приказна. Но зарем на некој му е битна приказната во анимираниве?. :icon_lol:

Исто и двата How to Train Your Dragon се добри. Реткост вториот филм да го одржи квалитето ама изгледа на цртаниве им успева.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
е ова е трејлер што нема да дознаете скоро ништо, од данецот Томас Винтерберг (режисер на легендарниот The Celebration и Jagten/The Hunt филмот што беше доста популарен на форумот)! Штета што пролетта има премиера инаку сигурно би влегол во Оскаровска трка... Кери :love::love::love:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Дај некоја ваква сторија и за Forrest Gump. Интерстелар е sci-fi ама во него има помалкy fi одколку во горе наведениот
Zedd, види, уметноста не се базира на физика ни подлегнува на некакви закони и не смее да се бара логика во неа.
Дали еве има логика стихот од Цеца "моје сузе падају на горе"? Нема. Уметност е. :coffee:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Zedd, види, уметноста не се базира на физика ни подлегнува на некакви закони
Се сложувам, мене ме нервира дволичноста што се бара 100% реалност во сај фај филмови како Гравити и Интерстелар а од друга страна нема никакви коментари за тоа колку е возможен некој филм што се продава како (реална) драма

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Zedd, во наративот на Балканкан, Дон Вито Џеновезе вели дека скокнал во Јадранско море, пливал, пливал, пливал и на крај допливал во Италија. Дали ти мислиш дека тоа е возможно?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Zedd, во наративот на Балканкан, Дон Вито Џеновезе вели дека скокнал во Јадранско море, пливал, пливал, пливал и на крај допливал во Италија. Дали ти мислиш дека тоа е возможно?
Балканкан е сатирична комедија/драма и може да си дозволи такво нешто. А ако некој филм сурова, мрачна и сериозна атмосфера ондак се бара реалност, рацете на режисерот и сценаристите не смеат да им бидат толку одврзани, бидејќи во спротивност ќе ја изгуби сериозноста. Иначе не сум го гледал Interstellar и не знам конкретно за што станува збор, онака општо зборам.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
е ова е трејлер што нема да дознаете скоро ништо, од данецот Томас Винтерберг (режисер на легендарниот The Celebration и Jagten/The Hunt филмот што беше доста популарен на форумот)! Штета што пролетта има премиера инаку сигурно би влегол во Оскаровска трка... Кери :love::love::love:

Sally Sparrow! :love:

Whovians will get it :icon_mrgr:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Балканкан е сатирична комедија/драма и може да си дозволи такво нешто. А ако некој филм сурова, мрачна и сериозна атмосфера ондак се бара реалност, рацете на режисерот и сценаристите не смеат да им бидат толку одврзани, бидејќи во спротивност ќе ја изгуби сериозноста. Иначе не сум го гледал Interstellar и не знам конкретно за што станува збор, онака општо зборам.
Не зборуваме за Интерстелар, за Форест Гамп зборуваме (пак).

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
И двата се подеднакво добри, башка вториов го имаше El Macho и повеќе смешки, но малку поглупа приказна. Но зарем на некој му е битна приказната во анимираниве?. :icon_lol:

Исто и двата How to Train Your Dragon се добри. Реткост вториот филм да го одржи квалитето ама изгледа на цртаниве им успева.
Што знам може ќе ги гледам пак, да видам сега по подолго време како ќе ми се свиѓаат, ама со двојката дојде и хајпот, претходно кецот никој не го знаеше, бар кај нас, а со тоа ми се набилдаа и очекувањата.

Kajgana Shop

На врв Bottom