Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Баш ова му го реков на @Iceboy на факултет али па ги разбирам овие што сакаат да му удрат ремет, тоа кружењето јако испаднаПа шала настрана Дрогирашот за годините што ги има е супер, гледа добри филмови и количински многу, се труди да дискутира за нив, а има време и да си го истенчи вкусот, пред него се годините кога ќе почне поинаку да ги доживува филмовите (тука има и едно "ако", тоа зависи колку ќе го слуша вот).
Само да не вообразиш тогаш и да ми маваш шамари за модератор да те стават![]()

Box Office: 'Mockingjay' Nabs $275M Globally, But Hits Franchise Low in U.S. - Hollywood Reporter
Аман разочарај се, не се трпи ова веќе...[DOUBLEPOST=1416824212][/DOUBLEPOST]Lele nedelava na Interstelar izglea ke idam, nema da se trpam!![]()
Околу што ќе кружиш после?Age of Extinction е за со столицата в екран да ја фрлиш.

Не се работи за тоа дали имало и добри и лоши сцени туку како е сето тоа поврзано во целина. Филмот треба да тече со некое темпо, да има некаква смисла, да биде една целина. Многу бесмислени сцени има, како на пример:
Гејл и Кетнис одат на реката, прават небитен муабет минута две, им ѕвони телефонот и Гејл вели: мора да одиме, не викаат.
И? За кој Тасе беше таа сцена во филмот? Нити нешто паметно рекоа, нити направија. Се прошетаа и мораа да се вратат зошто ги барале.
Сцената во центарот за обука на трибјутите што ја спомнав предходно? Како скратена со нож. Еве јас да бев режисер ќе покажев како ги наоѓаат Пита и останатите, па како се спасуваат за влакно, па емоциите на спасените, па на крај ќе го вметнам твистот. Со други зборови, ќе ја направам возбудлива. А не Гејл да ми прераскаже што се случило наместо да видиме сами.
Сцената кога бегаат качувајќи се по дрвата, те молам, дали е могуќеКако да остане човек рамнодушен на такви бурлески?
Песната во ред што е од книгата, туку што ја пеат како да сакаат да се најават дека доаѓаат од далеку, и она кога бегаат додека браната се руши тоа е врв на глупоќа. Ако беше самоубиствена мисија во ред, ама овие бегаат и после режисерот ни покажува кадар од далеку како демек се спасиле.
Тоа со скелетите што го спомна исто, без врска беше. А тоа Гејл што го раскажа како се случувало, да беше прикажано како сцена ќе беше многу силно.
Во болницата ништо не се случи, требаше да покажат сцени внатре додека ја бомбардираат од надвор. Наместо тоа ја покажаа Кетнис како трчкара наоколу со стрелата. Ја не знам каде го потрошија тој буџет.
Зошто ни го покажуваа Пита само на ТВ. Зошто не прикажаа сцени од Капитол, што се случува таму од прва рака? Освен една две сцени со прецедникот Сноу ништо не видовме.
Постојаното плачење на Кетнис по Пита ме потсети само на еден филм - Твајлајт.
Џулијан Мур како претседател кој држи говори - очобол. Хејмич трезен, исто. Најдобриот актер од сите во филмот со неколку реченици во цел филм. Па ќе ја изменам пола книга ако треба и ќе му дадам на Вуди минутажа.
Ова вака само од памет што ми текнува, имам сигурно уште толку за пишување. Обично се обидувам да уживам во филм и да не се фаќам за ситници, да му прогледам низ прсти, ама ова не се ситници ова е цел филм скоро...
Добра работа во сето ова е што откако го хајпнав пола форум за Интерстелар, сега ги оладив за Мокинџеј. Во секој случај е подобро да се гледа без очекувања, иако мислам дека ни тоа нема да им помогне.
Ајде, чекам коментари од типот: „Убаво ми кажа Ио да си седам дома...“![]()

Има убедувачка моќ магија како сакаш кажи одлично 

Утре ми доаѓаат сервисерите, но една работа што се случи у меѓувреме, трепка ламбата за тајмерот,нонстоп трепка а даљинското на далечинското не реагира повеќе не се уклучува уопште. Една забелешка увидов што мислам дека е показател за дефектот, надворешната единица не испушта вода од вентилот , значи последната недела во која работеше климата беше сув подот, додека предходно нонстоп беше мокро таму од што капеше, е сега што значи дека се блокирала цевката? незнам како функционира но вода мора да капе од надворешната единица така? .... се надевам да е мал дефект и да се поправа оти смрзнавме со панелкитеStop, stop.....aj vrati go filmot nazad, prvpat koj bea kako utrvrdija deka freonot e OK? So manometar? Ne postoi serviser koj SAMO so manometar moze da ti kaze dali e freonot taman. Moze da kaze ama treba da izmeri pri toa sledno:
-T nadvor i vnatre
- Vlaznost na vozduhot nadvor i vnatre
- T na podladenje na freonot
-T na prezagrevasnje na freonot
E znaejci go sevo ova od tablica se zema kolkav treba da e pritisokot VO TOJ MOMENT na potisnata strana i vrz osnova na ova se utvrduva kolicinata na freon.
ZATOA ti velam brkaj takvi sarlatani. Znaci MORA da se ispusti siot gas vo rekuperator koj e na vaga, koja TOCNO ce pokaze kolku ima freon.
Ponataka ne kazuvas koj model na PANASONIC e. Znaejci go ova proguglaj malku. Ima eden inverter bas od tvoeto godiste so fabricka mana na kompresorot. Strada nekoj prsten vo kompresotot pa nekogas moze so denovi da bide dobro a nekogas ne. Ako e toj model na PANASONIC, a proveri na ovoj forum http://www.forum.hr/showthread.php?t=57686&page=418 ako toj batali go, bidejci kompresorot e mnogu skap ( vo princip stavanje na nov kompresor na stara klima e epten kilava rabota, duri i na 3 god stara klima, bidejci toa sto ce go dobies za zamena e pitaj boga kakov kvalitet ).
Тајвин како Дракула?Dracula Untold добар филм за времетепање. Динамичен, брзо темпо, нема време за кружење околу столици. Не треба да се споредува со постари филмови на оваа тема затоа што филмов не е хорор туку фантазија. Лесен филм. Featuring Тајвин Ланистер.