Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Очекував повеќе од Guardians of Galaxy. Едвај го догледав, на моменти ми беше многу досаден, станував од стол и кружев околу него од досада. Со сила 7мица. Можело многу подобро да се направи.

Софија Теодор режисериште ќе биде ако Дрогираш е филмски критичар :D

Што ми се дешава со климава побогу ? Ја уклучувам како секогаш , се загрева 20тина секунди почнува да дува.... дува 1 минута , 2 .. и престанува.... се спрема на ново и пак почнува... и пак престанува наизменично секоја минута две.... што кој кур му е? има некој идеја што ке да е ? инвертер панасоник инаку...
а да го пуштиш на максимум 32 или 30 па да видиш како ќе се понаша
јас сега пред 10-15мин. си дојдов и ја пуштив мојата најбатал што може да биде од сите клими и од 16 еве ја за 15мин. дигна на 18с. во 20м2 соба
јас сум презадоволен
надвор 3.5-4с.:P
btw: уште работи се труди да постигне 20 подесена е на 22с значи за едно половина час дига добри 4-5с.

Излегоа првите скринери (и тоа одлични снимки) за “потенцијалните“ Оскаровци:

The Theory of Everything 2014 HC HDRip XViD AC3-juggs[ETRG]
Serena 2014 HC HDRip XViD AC3-juggs[ETRG]

овој за Хокинг (y)

а да го пуштиш на максимум 32 или 30 па да видиш како ќе се понаша
јас сега пред 10-15мин. си дојдов и ја пуштив мојата најбатал што може да биде од сите клими и од 16 еве ја за 15мин. дигна на 18с. во 20м2 соба
јас сум презадоволен
надвор 3.5-4с.:P
btw: уште работи се труди да постигне 20 подесена е на 22с значи за едно половина час дига добри 4-5с.
Пробав и тоа ми кажа сервисер по телефон.. дигнав на макс се, исто се дешава се гаси тоест престанува да дува и пак почнува за 1 минута... сервисерот ми кажа дека не е во ред па ќе дојдат да видат... чудно е што преку ден ми работи одлично , тоа се дешава на вечер....[DOUBLEPOST=1416710804][/DOUBLEPOST]
Premalku podatoci za odgovor... sepak:
1. Premalku freon 60% moznost
2. Neispraven davac na temperatura 20 %
3. Kompresorot otsviral svoe 10%
4. Zatnata kapilara ili ekspanzionen ventil ako ima 10%
Pazi ako povikas serviser i pocne da ti vadi manometri i da meri pritisoci odma izbrkaj go. Takov ne ti treba. Treba nekoj sto prvo ce utvrdi kade pusta gas, potoa go sanira, go izvadi gasot vo rekuperator, izvakumira se, izmeri tocno gas so digitalna vaga kolku sto pisuva na nalepnicata i vrati nazad.
Ako sakas da imas kompresor i ponataka mora vaka....Drugite defekti ili nekoi drugi ako se, ne se kriticni ...mora prvin so gasot da se sredi.
Хммм... фреон значи 10+ години е климата иако малку користена никогаш не е менето доставано фреон, иако пред 1 месец кога не функционираше климата дојдоа сервисери, исчистија филтри ми кажаа дека фреонот е ок... иако не е сменето ништо... за компресорот, пред тие сервисери дојде друг по аматер да кажам и ми рече дека моторот како што го нарече бил за фрлање( у тој момент не се ни уклучуваше климата и ми рече да ја фрлам) но дечките од официјален сервис дојдоа рекоа дека е се у најдобар ред, мереа притисок со некој дигитален мерач што знам, исчистија филтрите рекоа се е ок... е сега зедов универзално далечинско пошто оригиналното беше со истечена батерија внатре рѓосано..... тоа е што знам подетално... само едно се крстам да не е компресорот, но кога го уклучувам почнува да дува, значи ако беше компресорот нели нема уопште да почне да дува.....

Последно уредено:
Јас те послушав @Io Sono Interista , нема да ризикувам, не само ти, и од други слушнав вакви коментари, ќе си чекам на блу реј :) Не сакам толку рано да ми ги уништи впечатоците од Catching Fire кој беше стварно одличен, првиот ми беше добар, ама вториот се надмина.

Значи јас шо не сум фан на првите два дела, третиов слободно можам да не го гледам...

Box Office: 'Mockingjay' Nabs $275M Globally, But Hits Franchise Low in U.S. - Hollywood Reporter

Кога сме на темата :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom