Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
Дајте нешо слично на ова The Man from Earth (2007)
Слично како.... ? Така добра мистерија или те бендиса приказната. Ако си за мистерија, имаше страна две назад, стварно добри филмови што ги наборја Вот

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Ке го пробам Coherence (2013)
Иначе како ми легна Man from earth страшно добро филмче

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.347
Го имаш гледано оригиналниот Iron Sky? Имаше јаки моменти кецот, посебно тоа со Канада, прснав од смеење.

Guilty pleasure 101 ќе биде.
Го немам гледано, ама сепак сакав да ја искористам приликава да си го постирам гифот :D

Знам дека е намерно чуден филм и дека е смешен.

Исто има и една серија ваква слична во Австралија (или не знам каде точно) што излегува и исто е во ваков стил со неколку луѓе (војници ваљда) беа што го бркаат Хитлер. Па сега втора сезона најавија ќе патуваат низ времето...

Ако знае некој за што зборам нека постира линк или име од серијава, ваљда на Тегла ќе му се допадне :D

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Пи*кииииии го гледав Интерстелар на кино :vozbud: ќе пишам реченица две импресии утре пошто ега не гледам нишо пред очи... Гуднајт. :icon_mrgr:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Од тројца луѓе досега лично што слушнав сите под импресии, и не знаат што да искоментираат ама буквално не знаат. Полн со емоции бил, не очекував да е таков филм, во недела вечер го гледам, а може и утре ако не издржам! :)

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Паа добар е навистина добар, сега има моменти каде што тотално се збунив и нема што да го кријам тоа. Можеби улога има и тоа што искрено не сакам многу вакви филмови, но тие на Крис сакам да ги гледам, а сега и Метју глумеше, а филмови со него не се за испуштање :D

Мада имам цимери што обожаваат вакви филмови, па сега разјаснивме некој работи :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.347
Од тројца луѓе досега лично што слушнав сите под импресии, и не знаат што да искоментираат ама буквално не знаат. Полн со емоции бил, не очекував да е таков филм, во недела вечер го гледам, а може и утре ако не издржам! :)
А имаш и рецензии у двеве теми за рецензии :D

И да, и јас не очекував али стварно има неколку емотивни сцени :)

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Не можам да дадам некој "стручен" коментар, ама ќе пробам да ги споделам моите аматерски импресии :icon_mrgr:
Филмов од мене има 10 дебели бели бумбари. Не трепнав цели 3 сати, какво само возење беше...Дури и малку беа 3 сати, уште сат/два да траеше срањево пак малку ќе ми беше. На крајот кога видов дека 3 сати траел не ми се веруваше, ми се чинеше дека сат/сат и пол има поминато... Да не претерувам ама Инсепшн сега ми е гола вода во споредба со овај.
Визуелно беше уживање, спејс нрдовите ќе свршуваат в гаќи на кино. Многу ми е криво шо немав можност да го гледам ова визуелно совршенство во IMAX кино или барем во Синеплекс, ама ние работничката класа мора да се задоволиме со битолсково piss poor excuse of a cinema.
Meконахи си е ѕвер. Ане е срцка. И така :D

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Денеска тепајќи досада по интернетот налетав на режисер кој правел кратки филмови (по 1-2 минути) во крајот на 19 век и почетокот на 20 век. Секако, тоа се филмови без зборување, со 1 сцена. Е сега мене ме интересира дали тие филмови можат да се вметнат во Moviespoting, т.е. дали short филмовите важат во тој предизвик. @wot ?

Патем, станува збор за режисерите Агусте и Луис Ломиер.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom