Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Од пред некое време е официјално. :D Pejo eфектот на дело, ти го зеде божино и не знајш на кај тераш.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.711
Поени од реакции
12.707
W

wicked_1

Гостин
Рачунај дека за Eraserhead или Inland Empire ни гугл не ти помага, али тоа е во овие филмови интересно, секој своја интерпретација може да даде.
А одговорот можеби го знае само режисерот, а многу често ни тој.
Нема што да се сфаќа у овие филмови, не носат скриени пораки, едноставно се снимани од аспект на режисерот и пренесување на неговите сфаќања, неговата персона на филмското платно. Посебно овие два филмови од Линч идат у екстреми заедно со Mullholand и Lost highway, со мал исклучок на Ерејсер, кај другиве муабетот е да се сконта структурата на филмот, пошто најчесто не е правилна и нема обележја на обичен филм со тоа што вметнува суреалност(имагинација/сон-реалност) и комплицирани точки на свртување. Филмовите на Линч за мене се значи структурно тешки за разбирање, немаат сценариска длабочина и заплети кои ќе емитуваат некое универзално значење, впрочем и Линч не цели кон тоа. Сепак без сомнеж, оригинален режисер е и еден од најдобрите.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Star Wars VII - The Force Awakens :vozbud:
• Star Wars: The Force Woke Up Like This
• Star Wars: The Force Gets Dat Swag On
• Star Wars: How the Force Got Its Groove Back
• Star Wars: The Force Can't Even With This Anymore
• Star Wars: Taken by Force
• Star Wars: What Is It Good For?
• Star Wars: The ReinForcements
• Star Wars: Force and Furious 7
• The Star in Our Wars

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Go pocnav amelie pa go prekinav

Mrazela koga se banjala racete da i se nababruvale abe aj ne me dupi

ama ke se dogleda izgleda interesno (y)

H

HoT IcE

Гостин
Boyhoоd одлично филмче, одлична режија и особено ми се допадна фокусот на детали низ теков на филмов, ситни моменти што сме ги сите прошле на некој начин онака ти влегува под кожа филмов едноставно, лесен за гледање, препорачувам до сите. 9/10

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
cicka i ebam ja nejze

kecot bese pat okolu svetot za 80 dena

crazy shit

Kompilacija od hunger games,White House Down,the maze runner? i mn dr

Kajgana Shop

На врв Bottom