Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не е добар како Дони Дарко ама и Identity од 2003та е филм тежок за разбирање.

Колку само реално, со иронија и комедија беше прикажан животот во предградијата во САД, дури и она што никако не сакам да го гледам проблемите во средно училиште беа ептен интересни.
identity ic ne e tezok za razbiranje, bukvalno sve ti se crta vo filmot :), eden od likovite, sea da ne stavam spojleri iako filmot e antika, objasnuva sto i kako vsusnost se slucuva i koja e poentata na site tie deshavki. Daleku e toj film od film na D.L. na primer, ili doni.

Nego Coherence be momci ( i devojki ), ve haresvase li ? Go recenzirase li nekoj, go preporacaa li u temana za filmovi, mene do toj stepen mi bese ok da denovive pak ke go gleam, nekoi raboti gi propustiv, odredeni hintovi, dijalozi a i ne bev dovolno skoncentriran na likovite sto e mnogu bitno u samiot film.
Inace JoveBT mi go preporaca na fejs, na mesto preporaka, steta ne e veke del od forumov.

Рачунај дека за Eraserhead или Inland Empire ни гугл не ти помага, али тоа е во овие филмови интересно, секој своја интерпретација може да даде.
А одговорот можеби го знае само режисерот, а многу често ни тој.

Inland Empire не е толку тежок. :D Башка интернет помага.

Не е добар како Дони Дарко ама и Identity од 2003та е филм тежок за разбирање.

Колку само реално, со иронија и комедија беше прикажан животот во предградијата во САД, дури и она што никако не сакам да го гледам проблемите во средно училиште беа ептен интересни.

identity ic ne e tezok za razbiranje, bukvalno sve ti se crta vo filmot :), eden od likovite, sea da ne stavam spojleri iako filmot e antika, objasnuva sto i kako vsusnost se slucuva i koja e poentata na site tie deshavki. Daleku e toj film od film na D.L. na primer, ili doni.

Nego Coherence be momci ( i devojki ), ve haresvase li ? Go recenzirase li nekoj, go preporacaa li u temana za filmovi, mene do toj stepen mi bese ok da denovive pak ke go gleam, nekoi raboti gi propustiv, odredeni hintovi, dijalozi a i ne bev dovolno skoncentriran na likovite sto e mnogu bitno u samiot film.
Inace JoveBT mi go preporaca na fejs, na mesto preporaka, steta ne e veke del od forumov.

Ednata verzija od Identity e bez objasnet kraj, taka nesto, ama da, filmot e textbook 101 triler. Nisto kompleksno za desifriranje.

Coherence go gledav i za zal go predloziv samo na clenot sto nema da go gleda, Io Sono. :D
Mene mi se dopadna, toa sto kratko trae dozvoluva da sledis so vnimanie do sam kraj, uostalom ke splasne vniamnieto i ke izbegat mnogu raboti.

Odlicna ideja, nekoj miks od Primer i Triangle i The Man from Earth (atmosfera wise) mu ide. Imat preporaka i od mene. Ama koj da slusa. :D

Одговорот не го знае режисерот....АМА БИТНО ФИЛМЧИШТЕ БЕ БРАТ !

Види брат то ти е како ептен јак порнич во кој има многу здрава тетка, дури ја гледаш уживаш максимално, ко едно време и се смачило да снима, станала и си заминала, а ти остануваш да се запрашуваш-Зошто сега оваа ја дувна?Шо се деси?!

И после то остануваш малку да го претресиш истото прашање, се до моментот кога ќе си речиш-Како и да е јако беше! Несекојдневна тетка......убаво ми дојде на ,,душичкава".....
и понатаму продолжуваш да живееш весело и среќно до крајот на животот со ликот а богами и делото на јаката тетка чиј сурат, тело, движење ќе го врежиш во меморија.:)

Во некои работи уживањето дури течи нештото е посилно од логиката, како шо порнич обично не ојт со логика, зато и примеров ти го давам.

Kрај краева во фантазијата се е дозволено.

Последно уредено:
Identity е далеку од филмовите што ги зборевме, има целосно објаснување, но тоа не го прави лош филм, напротив, го сметам за филмчиште.
Револвер и омилениот глумец на wot е малце подруга приказна, посебно моментот "Fear Me" :D

Го спомнав затоа што мене на првото гледање не ми беше јасно што всушност се сличи во филмот.
Потоа кога разбрав дека всушност сите ликови се во главата на ќелавиот и дека пати од мултипл персоналити дисордер или како и да се вика болеста филот ми го направи уште подобар
Нели зборевме еднаш на форумот мене крајот на филмот ми е многу битен.

ИДЕМЕ ЈАКО

Photo_2316.jpg

260ДЕНАРИ

burn.jpg

:pos:Малку шала ништо не е многу кога се работи за нолан за тој сјајен Ум

Identity имал скриено значење? Ништо не видов во филмот, баш ми беше глуп :icon_mrgr:

Identity имал скриено значење? Ништо не видов во филмот, баш ми беше глуп :icon_mrgr:
Не е скриено и само едно значење односно објаснување има само што тешко се сфаќа од едно гледање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom