Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.932
Поени од реакции
45.042
Не е добар како Дони Дарко ама и Identity од 2003та е филм тежок за разбирање.

Колку само реално, со иронија и комедија беше прикажан животот во предградијата во САД, дури и она што никако не сакам да го гледам проблемите во средно училиште беа ептен интересни.
identity ic ne e tezok za razbiranje, bukvalno sve ti se crta vo filmot :), eden od likovite, sea da ne stavam spojleri iako filmot e antika, objasnuva sto i kako vsusnost se slucuva i koja e poentata na site tie deshavki. Daleku e toj film od film na D.L. na primer, ili doni.

Nego Coherence be momci ( i devojki ), ve haresvase li ? Go recenzirase li nekoj, go preporacaa li u temana za filmovi, mene do toj stepen mi bese ok da denovive pak ke go gleam, nekoi raboti gi propustiv, odredeni hintovi, dijalozi a i ne bev dovolno skoncentriran na likovite sto e mnogu bitno u samiot film.
Inace JoveBT mi go preporaca na fejs, na mesto preporaka, steta ne e veke del od forumov.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Рачунај дека за Eraserhead или Inland Empire ни гугл не ти помага, али тоа е во овие филмови интересно, секој своја интерпретација може да даде.
А одговорот можеби го знае само режисерот, а многу често ни тој.
Inland Empire не е толку тежок. :D Башка интернет помага.

Не е добар како Дони Дарко ама и Identity од 2003та е филм тежок за разбирање.

Колку само реално, со иронија и комедија беше прикажан животот во предградијата во САД, дури и она што никако не сакам да го гледам проблемите во средно училиште беа ептен интересни.
identity ic ne e tezok za razbiranje, bukvalno sve ti se crta vo filmot :), eden od likovite, sea da ne stavam spojleri iako filmot e antika, objasnuva sto i kako vsusnost se slucuva i koja e poentata na site tie deshavki. Daleku e toj film od film na D.L. na primer, ili doni.

Nego Coherence be momci ( i devojki ), ve haresvase li ? Go recenzirase li nekoj, go preporacaa li u temana za filmovi, mene do toj stepen mi bese ok da denovive pak ke go gleam, nekoi raboti gi propustiv, odredeni hintovi, dijalozi a i ne bev dovolno skoncentriran na likovite sto e mnogu bitno u samiot film.
Inace JoveBT mi go preporaca na fejs, na mesto preporaka, steta ne e veke del od forumov.
Ednata verzija od Identity e bez objasnet kraj, taka nesto, ama da, filmot e textbook 101 triler. Nisto kompleksno za desifriranje.

Coherence go gledav i za zal go predloziv samo na clenot sto nema da go gleda, Io Sono. :D
Mene mi se dopadna, toa sto kratko trae dozvoluva da sledis so vnimanie do sam kraj, uostalom ke splasne vniamnieto i ke izbegat mnogu raboti.

Odlicna ideja, nekoj miks od Primer i Triangle i The Man from Earth (atmosfera wise) mu ide. Imat preporaka i od mene. Ama koj da slusa. :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Одговорот не го знае режисерот....АМА БИТНО ФИЛМЧИШТЕ БЕ БРАТ !
Види брат то ти е како ептен јак порнич во кој има многу здрава тетка, дури ја гледаш уживаш максимално, ко едно време и се смачило да снима, станала и си заминала, а ти остануваш да се запрашуваш-Зошто сега оваа ја дувна?Шо се деси?!

И после то остануваш малку да го претресиш истото прашање, се до моментот кога ќе си речиш-Како и да е јако беше! Несекојдневна тетка......убаво ми дојде на ,,душичкава".....
и понатаму продолжуваш да живееш весело и среќно до крајот на животот со ликот а богами и делото на јаката тетка чиј сурат, тело, движење ќе го врежиш во меморија.:)

Во некои работи уживањето дури течи нештото е посилно од логиката, како шо порнич обично не ојт со логика, зато и примеров ти го давам.

Kрај краева во фантазијата се е дозволено.

Последно уредено:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.898
Поени од реакции
11.200
Identity е далеку од филмовите што ги зборевме, има целосно објаснување, но тоа не го прави лош филм, напротив, го сметам за филмчиште.
Револвер и омилениот глумец на wot е малце подруга приказна, посебно моментот "Fear Me" :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
Го спомнав затоа што мене на првото гледање не ми беше јасно што всушност се сличи во филмот.
Потоа кога разбрав дека всушност сите ликови се во главата на ќелавиот и дека пати од мултипл персоналити дисордер или како и да се вика болеста филот ми го направи уште подобар
Нели зборевме еднаш на форумот мене крајот на филмот ми е многу битен.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
ИДЕМЕ ЈАКО

260ДЕНАРИ

:pos:Малку шала ништо не е многу кога се работи за нолан за тој сјајен Ум

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Identity имал скриено значење? Ништо не видов во филмот, баш ми беше глуп :icon_mrgr:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
Identity имал скриено значење? Ништо не видов во филмот, баш ми беше глуп :icon_mrgr:
Не е скриено и само едно значење односно објаснување има само што тешко се сфаќа од едно гледање.

Kajgana Shop

На врв Bottom