Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Аспољутно нема простор за споредба. Никакво творештво ни оригиналност кај копчињата нема. Најголемите хитови им беа плагијати.
Штета што не можат да се најдат на јутјуб песните на Азра. Па дури и на торенти тешко се наоѓа со подобар квалитет. Да не зборуваме какви текстови пишуваше Џони. Најголем поета меѓу музичарите на овие простори. Кад фазани лете, Пољска у мом срцу, Курвини синови...
Ко да споредуваш мерцедес и фиќо. Дајте друга споредба.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Ја сакам да соочам две култни легенди, повторно. Овојпат едни од највлијателните музичари во нивното време, класичари, поети, уметници, рокенрол специјалци.

Bob Dylan

vs

Neil Young

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Ух, .............. ај нека биде Дилан.

M!K!

supersonic
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.225
Поени од реакции
1.966
Од Сид за Дилан. Напишано во млади години.
Да, гласот е за Mr. Dylan the king :D

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Боб Дилан дефинитивно како комплетен музичар, ама никој не може да му го одземи на Нил ова:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ех кај го најдовде трубадуров Robert Zimmerman. Легенда над легендите. Секој за својата музика, но сепак Гласам за Зимерман.
А кој може ова да го одземе и покрај многубројните кавери.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.919
Поени од реакции
11.293
Пред да се смени дуелот само да ја поставам песната.
Секоја чест за Боб де, али уште 200 години да прави музика нема да направи ваква песна :)

Една од најдобрите, во историјата.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Пред да се смени дуелот само да ја поставам песната.
Секоја чест за Боб де, али уште 200 години да прави музика нема да направи ваква песна :)

Една од најдобрите, во историјата.

Да те контрам или не, прашање е!!! Ај малку само со песната која официјално има 25 преработки од 25 артисти, и уште неколку различни аранжмани.
BOB DYLAN - All Along the Watchtower

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.919
Поени од реакции
11.293
Да те контрам или не, прашање е!!! Ај малку само со песната која официјално има 25 преработки од 25 артисти, и уште неколку различни аранжмани.
BOB DYLAN - All Along the Watchtower
Контрај де, одлична е, ама нема шанси со мојата, т.е на Нил :D Колку што трае цела оваа песна е само занесното гитарско интро од претходнава :)
Има Дилан, бајаги легендарни песни и нивни преработки, па и несомнено тепа на дуелов и општо де, главното е што Јанг го имам слушано повеќе.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Контрај де, одлична е, ама нема шанси со мојата, т.е на Нил :D Колку што трае цела оваа песна е само занесното гитарско интро од претходнава :)
Има Дилан, бајаги легендарни песни и нивни преработки, па и несомнено тепа на дуелов и општо де, главното е што Јанг го имам слушано повеќе.
Мора малку да ја раздвижиме темава, без реплики и сл досадна станува. А денес, приметливо е нели, имам и време и желба да слушам музика. ;)
Нил ми бил некако многу мек, нешто што и сега во “уште позрели“:pos: години смета, а како старееме толку помека ја сакаме музиката. Но ете, јас сум исклучок и сеуште трагам по ритамот и јачината. Единствена песна на Нил која ете колку толку ми легнала на уво е каугрл ин д сенд. Има добар ритам.
П.С. И тоа усната хармоника и кај Дилан и кај Нил ептен ми иде на живци, но такво било времето и тоа бил звукот со кој екпериментирале. .................... Ух, кај зајдов, кога веќе сум кај експериментирањето, ... оргулите на Манзарек (The Doors) ми се многу многу појаки од усната хармоника

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Двајцата се неверојатни музичари. Предводници на една генерација и пример за многу музичари. Добро е што се живи и го фативме тоа време во кое творат.
Фаќам страна накај Боб Дилан. За мене е еден од најдобрите кант-автори кои некогаш се појавиле.

Kajgana Shop

На врв Bottom