Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.261
Azra definitivno nema konkurencija, ako nekoj e lektira za rok na balkanov i okolu nekoj se razbira od kvalitetna muzika toa e Azra, mislam nastrana toa shto sum jas in deep love.. ama koa ke zgrmi Shtulich bre do petici da te trese patriotizam :D

p.s. Josh volim malu beshtiju, draga srcu mom :love:

Член од
21 јули 2011
Мислења
1.339
Поени од реакции
3.202
Да можев би гласал и за 2та бенда. Не можев да се одлучам овие два дена, така да ќе одам со ЕКВ затоа што повеќе ме допираат текстовите, а и доста повеќе песни им знам(јбг, нема многу по интернетов од Азра...).

ЕКВ +1

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Да можев би гласал и за 2та бенда. Не можев да се одлучам овие два дена, така да ќе одам со ЕКВ затоа што повеќе ме допираат текстовите, а и доста повеќе песни им знам(јбг, нема многу по интернетов од Азра...).

ЕКВ +1
има цела дискографија од азра на кик ас, ми ја прати турвиор. Негде околи 1гб беше :)

Член од
21 јули 2011
Мислења
1.339
Поени од реакции
3.202

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Ако добро израчунав 9:6 тепа ЕКВ

Е сеа идеме со тежок пост-рок дуел, а на рокерите ќе им биде премногу премногу тешко да се одлучат, пак ќе ве боли глава од дуелов.

MOGWAI
vs
SIGUR ROS
Навалете :)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Не гласам бидејќи стварно незнам за кого да го дадам гласот. Два бендови кои творат pure magic. Ги слушам кога сакам да избегам од монотонијава и меланхолијава во која се наоѓам и си патувам на многу поубави места.
Спас се за нас сиромашните во Македонија. :D

Иначе дури сега видов дека името на Sigur Ros е по сестрата на Jonsi, Sigurrós Elín.

Kajgana Shop

На врв Bottom