Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.164
Леле како ме фативте сега... :unsure:
Или можеби и не?
Би рекол The National. Да беше анкетава пред две години, кога немав ни чуено за нив ќе беше поинаку. Не оти сум ги скапал од слушање и Editors тоа време, ама ми беа одамна драги, уште од кога се вртеа по телевизии Munich, Smokers, Racing Rats и сл. Башка знаат да бидат многу оптимистички, а веќе некој период не ми е таква нафаката. Затоа The National ми годат многу повеќе сега. Па дури и онаа порана нивна фаза.

Тишина бе! :D
 
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.187
Поени од реакции
8.383
The National. Макар што, и Editors е супер бенд меѓутоа The National повеќе внесоа новина во рокот. Звукот на бендот и гласот на Matt Berninger многу брзо влегуваат во уво, истовремено убива меланхолија и плус се гласни. Едноставно закон бенд. :)


(спотов е врв)
 

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.613
Поени од реакции
31.821
Хитчето од средно одделенифче. Инаку ги отепав денеска The National слушање пак.

 

Дениција

on my eighth life
Член од
17 март 2014
Мислења
241
Поени од реакции
899
Editors ги знам подолго, али ако навистина ги сакав ќе им отидев на концерт пред 4 години, и тогаш ги слушав со ист интензитет, но никогаш не достигнале кулминација во мојата слушачка историја. Кога ќе откријам некој бенд обично ја симнувам нивната дискографија и ги слушам до умирачка, додека не ми се здосадат и не ги избришам. Е, ова ми се нема случено со Editors. Добри се, али секогаш биле некој просек кај мене.

The National пак ги открив годинава и со all due respect што го имам за Joy Division, еден од моите омилени бендови, најмногу ми сличат на нив од денешите пост-панк артисти. Почетокот на песнава подолу допира посебен дел од мене што одамна се нема случено со понова песна. Исто и некако помеки ми се за слушање, Editors се поагресивни за уво.


А валјда и не сум толку објективна пошто The National ги поврзувам со некои спомени, малку ми беа наметнати, not that I mind :D
 

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.613
Поени од реакции
31.821
Многу ги хејтате Едиторс (n)

Признавам дека The National се покурнази, ама и овие си се добри бе.

Песнава ми е во топ 3. За патување измислена, особено за пешки, онака во зима кога не е многу студено, а е темно.

 
Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.893
Бендови кои секој ден си грмат кај мене дома. Мат со компанија кинат посебно кога сакам да навлезам во меланхолијата и да си пловам.
Енергијата која ја внесува Бернингер и емоциите кои ги пренесува преку своите песни е за почит.

Сепак ќе гласам за Едиторс. Во ваков неблагодарен дуел не би било во ред да немаат ни еден глас.

 

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Таа од Васил е најјаката. Се си кажавте и за двата бенда.
Ја сум за Едиторс : p
 

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Два бенда со многу специфична боја на вокал. Вокално ако ги споредувам Еditors > The National, Мет нема големи вокални способности lets be real, на специфичност и емоција се вади. А додуша и песните на The National не се многу многу мелодични па не е голем минус тоа. Музички гледано The National >> Еditors. Многу повеќе ми лежи музиката на првите, многу почесто ги слушам... Иако се гледани како меланхоличен бенд мене пак ми се ептен фил гуд песничките, ете не знам оти, така се осеќам кога ги слушам, таква атмсфера ми ствараат. Некаква среќна меланхолија, не знам како да објаснам..

Тhe National +1
 

Kajgana Shop

На врв Bottom