Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ја би за Mogwai. Sigur се многу таман бенд, ама никогаш не ги воспримив како шо сакам. Експериментирањето ме воодушевило, но другиов бенд ми оставил многу добри спомени и доживувања со чисто построкерската линија. Ми помогнале многу дури ја чкрапав книгата, онака за инспирација, за создавање на атмосфера некоја лажна за влечење мисли.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Sigur Ros се генијалци. Имаат таква повеќе душа во музиката по мене. Они се на врвот на експерименталиите во музиката во последно време, полека и стекнувајќи популарност и фанови. Ипак, тешки се за примање.

Mogwai се математички, технички, пресметани музичари со едни од најдобрите пост рок албуми. Класика се и едни од најпознатите у бизнисот.

Првите, како далеку послушани од мене, за нив го давам гласот.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.899
Поени од реакции
11.225
Азра.
Дугме имаат добри песни, особено со Бебек, али не го можам моментот дека се најдобар ЈУ бенд што постоел (а јас како ватрен фан на Чорба не можам да го дозволам тоа) но, во дуелов, Азра бре, побунтовен, по don't give a fuck and јебига, по мој тип на бенд.

Damn, како ја убацил хармоникава.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Која пееше „Није добро Бјело Дугме, није добра Катерина, шта је добро, шта нам треба, Кичме, Кичме Дисциплина.....„
На тоа Рамбо додаде „Није добро Бјело Дугме, није добра Катерина, није добра Катерина, нити Кичме Дисциплина.....„

Од тезата „Не е добро Бело Дугме„ - следува

Азра

и нормално малку пристрасност во гласањето...Џони е македонско дете

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Азра со сите ќе се такмичи а? :D

Ја сум за Бијело Дугме. :pipi:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Азра.

Дугме имаат турбо-фолк стил, далеку се од Азра но тоа не значи дека се лоши. 2 култни, добри бендови од балканот.

Балкане, балкане, балкане мој...

Kajgana Shop

На врв Bottom