Слабите девојки веќе не се во мода

Член од
22 март 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Debeloto ne e zdravo...Isto kako sto anoreksicno slabite curi se nezdravi, taka i debelite devojki iako na nekogo mu izgledaat zdravo verojatno poradi crvenitye obrazi ne se zdravi. Crvenite obrazi najverojatno se rezultat na visok pritisok, ili pak ispukani kapilari, ili pak na curite im e pretoplo od seto toa salce pa se zacrvenuvaat vo obravcinjata dodeka bezuspesno se obiduva nivniot organizam da se razladi. Ne gi opravduvam anoreksicnite devojki, no ne gi opravduvam i debelite devojki. Neka ne mi se vadat so genetika i baven metabolizam, toa e prosto ne griza za sopstveniot izgled, ili pak skriena frustracija koja se leci so prekumerno vnsuvanje na hrana. Zenskoto telo ima poveke masno tkivo od maskoto, mazite imaat poveke muskulna masa od zenite, devojkite treba da imaat tezina koja ke odgovara na nivnata visocina, a goleminata na cicinjata i zaokruglenosta na gazeto voopsto ne zavisi od toa dali se bucki ili sucki. I slabickite devojki mozat da imaat raskosni cicinja i napupeni gazinja, kako sto buckite mozat da bidat so ramni gradi i spleskani zadnjici. Devojki grizete se za sebe balansirajte ja vasata ishrana, vezbajte, pravete cesti prosetki vo priroda so toa ke pokazete kolku se grizite za vaseto telo, ke se sakate sebe si, a koga stezadovolni od sebe si i okolinata ke bide zadovolna od vas
 
Член од
12 февруари 2008
Мислења
338
Поени од реакции
16
секој сака слаба девојка добро има и некој шо сака елегантно попунета :) не сме биле во мода бе цццццццц секогаш ќе бидат слабите во мода:smir:
 

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
У, фајт. Слаби vs дебели. Хел јеа!:vozbud:


...

Искрено, ме здоболе дали нечија цифра кога станува збор за килограмите е во мода или не. Не ги ценам луѓето според тоа.

Ова од на другарка ми муабетите ме потсеќа. Умрена е да ме гушка, стиска, штипе, малтретира, гњави и слично, ме споредува со перниче, а морам да ја спомнам и легендарната "Насмеј се. Насмеј се ма! Ете, пола фаца ти е образи." - изјава. :icon_lol:

У превод, не сум слаба. Никогаш не сум ни била. Имам цели две кила отпојќе, ама анорексично - неухранет став не. Спорт, и се` е можно. Најдлабоко се извинувам што не сум у мода, што не се кршам испод тежина и не крцкам при најмал посилен стисок.

А, да... Морањето да си модерен по секоја факинг цена спаѓа во работите кои ме вадат од кожа и во чие отсуство светов би бил многу подобро место за живеење, а веројатно и бројот на ограничени луѓе значително би се редуцирал. У мода било да си слаб/дебел. Wise guys... :icon_roll
 

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Убаво е да има газе, мразам со слаби газови, ама сакам да има тесно половинче и цице :)

А и прави нозе, какви и да се, важно да се прави. Мразам каубојки :pos2:
 
E

elence*$

Гостин
добро зависи колку слаби? ако мислиме на 90% од оние на фешн шо излегвет ноу тенкс! секогаш сакам да изгледам убаво и сл. ама да дојде во прашање моето здравје, во НИКОЈ случај...

ма дај кога ќе излезиме на крај со овие искомплексирани девојки шо би сториле се` за да изгледаат убаво?! а да се разбериме, изглед како од списание не е можен, сепак се корегирани :wink: ако некој уште се филмат дека постојат „совршени“ луѓе...

и секако ја поддржувам оваа идеја, дека е многу битно на младиве да им се укаже важноста на здравиот изглед, и дека тоа НЕ е изглед на подвижен скелет.
 

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Леле, темава...:) Не знам требало да имам коцки на стомак, па да сум имала тесно половинче (и тесно цице?! ЛОЛ), па ми се посочува на важноста на честите прошетки... Доста се палите на совршен изглед!

Топката е совршена па единствена емоција што ја буди кај мене е да ја рогнам:))))
 
Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Абе тоа си е вкус..некој сакат слаби некој сакат кога ќе фатет нешто да имает фатено..:)не само коски..јас сум слаба но не би ми сметало ни да се здебелам..
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ни едното ни другото не чини. Костур жена личи на анорексично, неухрането суштество и не е воопшто привлечна. Премногу дебела па, исто така е непривлечно и затоа, како и во се друго во животот, најдобра си е златна средина. :)

Јас не сум слаба воопшто и тоа што не сум костур на батерии никогаш во животот не ми било пречка да остварам некаква „амбиција“, особено на љубовно поле, нали. :icon_lol: Господ не ме надарил у цицки, ама затоа у г`з има и повеќе од што треба. :pos: А во повеќе наврати искуството ми покажало дека баш тоа се бара на „пазарот“. :icon_lol:

Ако девојката е здрава, пријатно изгледа, има убаво лице, убави облини и секако- солиден карактер, како и енергија одвнатре... Ич не прави разлика дали има 47 кила или 65.
 

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ако девојката е здрава, пријатно изгледа, има убаво лице, убави облини и секако- солиден карактер, како и енергија одвнатре... Ич не прави разлика дали има 47 кила или 65.
зависи од висината
 

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Се знае што е најубаво- најубаво е да ја најдеш златната средина, ни дебело ни слабо.
 
Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Незнам што е во мода, но јас лично сакам ни слаби ни дебели девојчиња, златна средина шо би рекол пирло. А кога ќе видам слабо слабо девојче искрено речено се ежам, у секој момент мислам оти ќе се сокрше.:toe:
 

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
па ретки се слабите:smir: сега се со газови големи цицки пуштени до земи:vozbud:
 

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Мислам дека после Твиги ерата, и нема мода за слаби девојки. Јас имам килца вишок, ама се чувствувам супер, имам облини(за кои знам дека во добро издание, т.е соодветна гардероба, привлекуваат внимание) и ги сакам, а слабото освен што ме асоцира на анорексија и неисхранетост, ми создава и некоја слика дека тие луѓе се затворени, цинични, песимисти...Барем за мене:)
 

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
облини па и малку повеќе изразени се попривлечни барем за мене , претерано слаби девојки тоа е дури одбивно понекогаш иако на крај се е прашање на вкус
 

Kajgana Shop

На врв Bottom