Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Јас пристрасност кон Пирло? Не, не, не, не.... така пишувам за него дека сакам да те нервирам :cool:

Знаеш, Пирло ако си ја поврати формата, Маркизио ќе грее клупа, а Габиадини никогаш нема да го облечи црно-белиот дрес :pipi:

Јас пристрасност кон Пирло? Не, не, не, не.... така пишувам за него дека сакам да те нервирам :cool:

Знаеш, Пирло ако си ја поврати формата, Маркизио ќе грее клупа, а Габиадини никогаш нема да го облечи црно-белиот дрес :pipi:
Neka si ja vrati neka bidi pirlo PIRLO i da ne strada timot i neam nisto protiv Markizio da ja grej klupata na igrac koj bi bil vo podobra forma od nego. Nemozis da me iznerviras ti srce :love: :D , a za Gabi nema da bidi ni prv ni posleden takov :)

И Лихштајнер ќе го продолжи договорот :свиркам:

Евра ќе отсуствува 1 месец поради повредa.

JuventusMK.com
Токму сега ·
Карлос Тевез е повикан во репрезентацијата на Аргентина за пријателските натпревари против Хрватска и Португалија. Повик во репрезентацијата доби и Роберто Переира.

edvard-munchs-the-scream-sold-for-nearly-120-million-the-highest-price-ever-for-a-painting-sold-at.jpg

Не би рекол. Алегри има задача/обврска да се покажи пред фановите на Јуве како достојна замена на Конте, и да докажи дека лошото искуство со Милан кога го избркаа беше само сплет на околности, за кои тој не беше главен виновник. Значи, ова му е последна шанса на Алегри да покаже дека е тренер кадарен за голем клуб, и мислам дека нема шанса да се занимава со вакви работи, а особено ако се знај дека стариот добар Пирло може да допринеси за подобра игра. Пирло очигледно е дека ја има истата слобода на игра што ја имаше и во времето на Конте, но повредата си го прави своето, отсуствуваше долго, пропушти голем дел од тренинзите, и се надевам дека ќе си ја најди формата.

А мое мислење е дека треба да се почни малку и да се размислува и за игра, во која нема да биде централна фигура во средината Пирло (не барем во прв состав).Сега има 35 години, влегува во 36-тата, и малку илузорно е да се очекува дека Пирло ќе биде физички спремен да игра цели 90 минути. Ако не оваа сезона, наредната, но сепак мора да се спремни и раководството и тренерот за тоа, а и навивачите/симпатизерите на клубот.
Брат се зезам

Ама кога го начнавме муабетот. Пирло почна да си ги кажва првите знаци за пензија. Дали е до алегрито и до другрчињата од средина што не го покриваат, те не му се отскриваат за да добијат топка или едноставно Пирло почна да фаќа кривини, мораме да се навикниме на живот после него. Кога веќе се збора и за нова формација еве ни ја шансата за најбезболно да го надминиме тој проблем.

Е сега кога веќе почнавме да збораме за формации, и со последните експерименти на Алегри, и малку пратење модерен фудбал ме интерсира шо мислите за следлнава.

Љоки/Мората
Маркизио-Тевез-Переира
Погба-Видал
Огбоња-Киелини-Бонучи-Лихт
Буфон

Брат се зезам

Ама кога го начнавме муабетот. Пирло почна да си ги кажва првите знаци за пензија. Дали е до алегрито и до другрчињата од средина што не го покриваат, те не му се отскриваат за да добијат топка или едноставно Пирло почна да фаќа кривини, мораме да се навикниме на живот после него. Кога веќе се збора и за нова формација еве ни ја шансата за најбезболно да го надминиме тој проблем.

Е сега кога веќе почнавме да збораме за формации, и со последните експерименти на Алегри, и малку пратење модерен фудбал ме интерсира шо мислите за следлнава.

Љоки/Мората
Маркизио-Тевез-Переира
Погба-Видал
Буфон
Маркизио, Переира, Тевез на неприродни позиции. За таму се потребни играчи со други карактеристики.

Брат се зезам

Љоки/Мората
Маркизио-Тевез-Переира
Погба-Видал
Буфон

Еднаш играше Маркизио лево крило кај Дел Нери, никогаш повеќе.

Маркизио, Переира, Тевез на неприродни позиции. За таму се потребни играчи со други карактеристики.
Сигурно дека она со Палермо не му беше поприродна позиција на Переира :)
Се смеам, позициите не се фиксирани, а овие шо ги понудив мислам дека се во спектарот на прифатливи позиции за играчите шо ги понудив. Со тоа што се мислев дали Видал или можеби Погба можи да ја заземи позицијата на Маркизио.[DOUBLEPOST=1414443666][/DOUBLEPOST]
Еднаш играше Маркизио лево крило кај Дел Нери, никогаш повеќе.
Играше и не беше толку лош :) Тогаш многу други работи смрдеа во тимот.

Муабетот е, кога веќе бараме промена на формација, шо можиме да понудиме со моменталниот играчки кадар, или пак со минимален пазар

Љоки/Мората
Маркизио-Тевез-Переира
Погба-Видал
Буфон
Огбона лев бек њтф? Евра зошто е купен? А и не сме го виделе во формација со 4 одбранбени (како што игра цел живот), очигледно во 3-5-2 не се снаоѓа (или до годините е, не знам).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom