Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Огбона лев бек њтф? Евра зошто е купен? А и не сме го виделе во формација со 4 одбранбени (како што игра цел живот), очигледно во 3-5-2 не се снаоѓа (или до годините е, не знам).
На Евра му пишав крст. Не го бива за ништо оти.

За огбоња ме потсети Алегри со последниоткоментардека ја преферирал левата нога ине го бивало за позицијага наБарзаљи, Огбоња ако не забележа играше на таа позиција против Сасуоло во второто полувреме. Исто така има игранона таа позиција и за Италија.

На Евра му пишав крст. Не го бива за ништо оти.

За огбоња ме потсети Алегри со последниоткоментардека ја преферирал левата нога ине го бивало за позицијага наБарзаљи, Огбоња ако не забележа играше на таа позиција против Сасуоло во второто полувреме. Исто така има игранона таа позиција и за Италија.
Нема техника Огбона за бек, заеби дали има играно или не. Истиов муабет пред некое време го праевме за Киелини. А Евра е баш тоа, класичен лев бек. И додека не го видам на таа позиција, нема да коментирам дали игра добро или не.

Сигурно дека она со Палермо не му беше поприродна позиција на Переира :)
Се смеам, позициите не се фиксирани, а овие шо ги понудив мислам дека се во спектарот на прифатливи позиции за играчите шо ги понудив. Со тоа што се мислев дали Видал или можеби Погба можи да ја заземи позицијата на Маркизио.[DOUBLEPOST=1414443666][/DOUBLEPOST]
Играше и не беше толку лош :) Тогаш многу други работи смрдеа во тимот.

Муабетот е, кога веќе бараме промена на формација, шо можиме да понудиме со моменталниот играчки кадар, или пак со минимален пазар

На знам за тебе ама јас имам трауми од тоа време ,не сакам уште еднаш да го видам Маркизио како крило. А и реално немаме кадар за друга формација, бек,крила,амф, ни требаат барем 4 играчи што е многу.

За муабетот за Пирло мислам дека треба да игра бидејќи формацијата е градена врз него и нема да успееме со 3-5-2 без него. во 4-3-3 формација покорисен би бил Маркизио но 3-5-2 каде играта треба да се гради од ДМФ потребна ни е креативноста на Пирло и да ја диктира играта.

Moze be Kaseres da se irga lev bek i taka vo repkata igra lev bek ..
---------------------Tevez---Llorente
----------------------------Koman
---------------- Pogba-----Markizio-----Vidal
Kaseres-----Ogbona/bonuci-------Cielini ----- Lihtstajner
----------------------------Bufon

Site igraci si se na svoite prirodni pozicii (osven Kaseres no toj super bi se snasol bidejki veke igra za repkata na taa pozicija) .. Isto taka solidno na klupa za vo sredniot red bi bile Asamoa, Pereyra i Pirlo...

Jas mislam deka so ovaa formacija bi gazele[DOUBLEPOST=1414448120][/DOUBLEPOST]
На знам за тебе ама јас имам трауми од тоа време ,не сакам уште еднаш да го видам Маркизио како крило. А и реално немаме кадар за друга формација, бек,крила,амф, ни требаат барем 4 играчи што е многу.

За муабетот за Пирло мислам дека треба да игра бидејќи формацијата е градена врз него и нема да успееме со 3-5-2 без него. во 4-3-3 формација покорисен би бил Маркизио но 3-5-2 каде играта треба да се гради од ДМФ потребна ни е креативноста на Пирло и да ја диктира играта.
Друже јас колку што приметив моментално Маркизио владее со 3-5-2 формацијата односно супер се снаоѓа на местото на пирло.. Дефанзивата во средината ни е појјака, поголем простор покрива Маркизио, побрзо ни одат нападите и течна ни е играта и ја мислам дека Маркизио заслужи првотимски статус во 3-5-2 формацијата баш на местото на Пирло ...[DOUBLEPOST=1414448190][/DOUBLEPOST]Најмизерни сезонава ми се Пирло, Евра, и донекаде Бонучи и Љоренте... Подобрување видов кај Огбона и кај џуџето

Последно уредено:
Ако веќе бараме формација со четворица назад мојт да се пробат оваа.
Буфон
Лихт-Бони-Киело-Огбона/Касерес
Маркисио
Видал Погба
Переира
Тевез -Љоренте​
[DOUBLEPOST=1414497016][/DOUBLEPOST]Со простор измеѓу, незнам како да наместам :D

добро можно е, ако е ми се бендисва иако мислам еак е малце отпоќе

sportsczy напиша:
http://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Pogba-a-enfin-signe/510245

Kudos to Juve for paying up for this kid. He's worth it.

His wages start at 9 mil gross (4,5 mil net approx) and go up to 13 mil gross (6,5 mil net approx) in his last year of 2018-2019. There are also bonuses that he can add to that.

That's a lot of money and I didn't think Juve would do it. He's going nowhere with that kind of money as long as Juve are competitive.

Значи му дадоја 9 милиони од кои после даноци зема 4.5, можи да му порасни до 13 милиони после даноци 6.5 во последната година од договорот плус има еден тон бонуси.

Дали со овој договор станува најплатен играч у Јуве?
Не знам, али очигледно ни се зголемва финансиската моќ (y)[DOUBLEPOST=1414505256][/DOUBLEPOST]
sportsczy напиша:
I just didn't believe Juve would step up like that. They matched PSG's wage offer

Тоа е

Последно уредено:
Слаби даноци има во Италија. 4.5 милиони нето, 9 милиони бруто. Во Шпанија ако не се лажам се и повеќе.

Слаби даноци има во Италија. 4.5 милиони нето, 9 милиони бруто. Во Шпанија ако не се лажам се и повеќе.
Мислам дека во Италија се меѓу највисоките...

Moze be Kaseres da se irga lev bek i taka vo repkata igra lev bek ..
---------------------Tevez---Llorente
----------------------------Koman
---------------- Pogba-----Markizio-----Vidal
Kaseres-----Ogbona/bonuci-------Cielini ----- Lihtstajner
----------------------------Bufon

Site igraci si se na svoite prirodni pozicii (osven Kaseres no toj super bi se snasol bidejki veke igra za repkata na taa pozicija) .. Isto taka solidno na klupa za vo sredniot red bi bile Asamoa, Pereyra i Pirlo...

Jas mislam deka so ovaa formacija bi gazele[DOUBLEPOST=1414448120][/DOUBLEPOST]
Друже јас колку што приметив моментално Маркизио владее со 3-5-2 формацијата односно супер се снаоѓа на местото на пирло.. Дефанзивата во средината ни е појјака, поголем простор покрива Маркизио, побрзо ни одат нападите и течна ни е играта и ја мислам дека Маркизио заслужи првотимски статус во 3-5-2 формацијата баш на местото на Пирло ...[DOUBLEPOST=1414448190][/DOUBLEPOST]Најмизерни сезонава ми се Пирло, Евра, и донекаде Бонучи и Љоренте... Подобрување видов кај Огбона и кај џуџето
Дефинтивно е така Пирло и Лоренте немаат конкуренција кога станува збор за најмизерните, едноставно кај Пирло не гледам војла за игра, Лоренте изгледа италијанките го збудалија и Видал не ми изгледа арен али подобар од првите двајца е, Бонучи секогаш прави киксови тоа е нормало за него а од Евра не ни очекував нешто спектакуларно.

Последно уредено од модератор:
Во Шпанија имаат некој исклучок што ги третираат странските работници(меѓу кои и фудбалерите) како домашни плаќачи на данок и мислам дека скоро пола и повеќе е преполовен данокот за нив.

Од Топ 5 лигите мислам дека сите се тука негде 45-55 посто, од кои италијанците имаат најмала стапка.

Утре Капитенот ќе го забележи својот 500 настап за Јувентус. :cuc::love: Се надевам дека наскоро ќе му го продолжат и договорот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom