Арсенал ќе се шета до титулата.
Уште не ми е јасно на кој кредит е Венгер сеуште менаџер, стварно не ми е јасно. Мислам доколку ги има, не би ме чудило и да ги нема земајќи во обзир колку амбициозен клуб се Арсенал.
Ќе пробам некако низ метафора да ти објаснам.
Врската меѓу Арсенал и Венгер најпросто можам да ти ја споредам со првиот пат ко си се зацапал во некоја. Се убаво на почеток, типката погодена за тебе 100че. Гајле и е дали си се очукал, си излегол со другари не и си се јавил, а таа па воопшто не те замара него и како капак на се и анал е спремна да проба.
Супер ти оди во живото, си дипломирал си се вработил, врската ви е ок, па спремен си за следен чекор. Во меѓувреме ти си градиш имиџ за себе, веќе ситуиран граѓанин стануваш, па ти се пуштаат секакви типки, ќерки на политичари, газди на хотели итн итн. Ама ти не,од пусти страв со следната да не не ти успее. Не ти се ризикува, па си остануваш со истата, не дека ти е богзнај колку убаво, ама оти си пичка во душата. И пробуваш ти да живееш со неа, океј сеа, најнормално гледаш некој работи што те иритираат, шо не си ги знаел пред троа ама ај, поминуваш некако.
Па во меѓувреме губиш контакти со најдобрите другари, купуваш нова куќа. Штедиш за да го вратиш кредитот што си го зел за куќата. Немаш веќе доволно пари за да излегуваш на истите места кај што си одел претходно, па почнуваш да се дружиш со тинејџерите од зградата до тебе. Оние истите што во пубертет филозофираат како тие ќе го сменат светот, а усвари коа дошло време за факс, прв семестар 3 пати го запишува. Па глеаш и тоа не ти оди, ај викаш ако не и фамилија да оформиш. Пробуваш најразлични пози, ама никако не ви оди. Веќе 10 години пробуваш и никако. А ти цело време само се потсеќаш на старите добри времина. Ни комуникацијата веќе не чине, ни сексот веќе не ви е ко шо треба, ама ај стегаш заби и тераш.
Таман си решил ех тоа е веќе, не можам повеќе, ти вика трудна сум. Ај добиваш дете, ќерка, не синот што го чекаш веќе 10 години, али ќерка, ќерка јбг, дете е и тоа. Ќе го сакаш, посебно со среќата која ја имаш. И си викаш топ еј, конечно нешто во животов да ми се смени, таман сеа и со пријателиве што имаат деца можам да се дружам,
и и даваш на женати пари да купи пелени за детево да не ја усереш работата на почеток, ТАА СЕ ВРАЌА СО НАОЧАРИ И ОБЕТКИ, ЗА ПОУБАВО ДА ИЗГЛЕДАЛО .....