Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
WTF во оваа сезона Интер му бегаше 20 и кусуро бода на Рома и веќе шампионот беше одлучен во овој натпревар каде Интер посекако го загуби 1-3...по која логика викаш дека на Интер му помагаат судиите кога сме убедливо најоштетениот тим од големите клубови во последните 3-4 години и плус тоа што сме за никаде е уште поболно[DOUBLEPOST=1412869631][/DOUBLEPOST]

Најмногу се нервирам што сите коментираат за Колина како да бил бог на судењето а всушност секогаш му помагаше на големите екипи,затоа можеби и немал некаков притисок или скандал бидејќи поголемите и пореномираните медиуми во Италија биле настроени кон големите клубови а Колина си судеше како трета македонска лига онака педерски 60-40 секогаш за Јувентус/Интер/Милан/Рома/Лацио
Абе интер се најде конкретно на видеото не е дека нив ги барав туки имало многу ситуации слични што ги нема по нетов па не се кревало толку паника баш и за тоа дека можда и постарите судии помагале али за мене Колина секогаш ќе биде поим за судија зборам дека на дерби од прилика се знаеше кој би судел а не падобранец како роки

Затоа Јуве тепаше у 2005 против Милан 0-1, а имаше доста сомнителни одлуки кои не беа за Милан досудени. :icon_lol:

Абе интер се најде конкретно на видеото не е дека нив ги барав туки имало многу ситуации слични што ги нема по нетов па не се кревало толку паника баш и за тоа дека можда и постарите судии помагале али за мене Колина секогаш ќе биде поим за судија зборам дека на дерби од прилика се знаеше кој би судел а не падобранец како роки

Види реално да прајме муабет Роки воопшто не е лош судија и јас сметам дека е поквалитетен од Рицоли и од Таљавенто(најдобрите тројца судии во Италија во моментов)..но ете ќе се погоди некогаш лошо да му тргни утакмицата и да почни со компензации..треба да имаш способност да ја контролираш утакмицата како што знае Рицоли ама многу зависи какви се екипите на теренот...

Роки искрено и Интер го има најмногу оштетувано но ете тоа се сплет на околности ..на фудбалскиот судија се и сешто можи да му се случи внатре иначе од моја перспектива е најквалитетен во Италија во моментов,иако и Дамато воопшто не е лош...[DOUBLEPOST=1412877657][/DOUBLEPOST]
Ама замисли колкава е случајноста сите да биле постоечки. Посебно оние на Милан.

Сите знаеме дека за Милан во последните години критериумите за добивање пенал биле најблаги. Затоа често на белата точка се наоѓаа Ибрата, Роналдињо и тако даље.

Не сакам да осудувам или да дела предрасуди но и јас сметам дека Милан најмногу од сите имал помош од судиите во последните 10 години..па не знам само колку утакмици ги добиле со криља од судиската тројка,јас се сеќавам дека многу пати сум ги играл кладилница со помислата "абе ајде ќе му свирнат пенал" и нормално Балотели или Шарави ќе се струполеше и на белата точка...сето ова сметам дека е ненамерно,фала богу дека Милан не местел за да победи туку колку и да ги мразам сепак Милан е големо име и вилјателен клуб во Италија и во Европа и нормално е дека малце ќе му помогнат

Последно уредено:
Наполи

2008/09 - 2 пенали
2009/10 - 5 пенали
2010/11 - 8 пенали
2011/12 - 9 пенали
2012/13 -11 пенали
2013/14 - 9 пенали

44 пенали
Еве и една статистика за ѓубретарите. Ова е статистика која покажува колку пенали добиле последниве 6 сезони.

Еј Јувенташи ај намалете па ние за гол ди мунтари волку не плачевме :icon_lol:. Ај да ве оштетеше судијата па да плачете али за вас судеше па пак плачете :coffee:.

Види реално да прајме муабет Роки воопшто не е лош судија и јас сметам дека е поквалитетен од Рицоли и од Таљавенто(најдобрите тројца судии во Италија во моментов)..но ете ќе се погоди некогаш лошо да му тргни утакмицата и да почни со компензации..треба да имаш способност да ја контролираш утакмицата како што знае Рицоли ама многу зависи какви се екипите на теренот...

Роки искрено и Интер го има најмногу оштетувано но ете тоа се сплет на околности ..на фудбалскиот судија се и сешто можи да му се случи внатре иначе од моја перспектива е најквалитетен во Италија во моментов,иако и Дамато воопшто не е лош...
Ти најозбилно мора да се дрогираш, затоа што трезен не би напишал ваков пост. :coffee:

Побрзо грците ќе ни го признаат уставното име него ли јувентините дека судиите а посебно Роки со Рома судат за нив:D:D:D

Побрзо грците ќе ни го признаат уставното име него ли јувентините дека судиите а посебно Роки со Рома судат за нив:D:D:D
Може да лобирате вие , у добри односи сте со нив сега :icon_lol:

Muntari: "Totti says the truth, he is a legend and has to be respected. One should be quiet when he speaks."

Тавекио суспендиран на шест месеци

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
опа почнааа со суспензии кон тавекио и неговите љуѓе пак да бидите против албертини на кој после одлуката да се суспендира тавекио му беше понудено да ја води федерацијата тој се повлече се ова ме потсека со случајот хаџи ристески и љугето кои беа против него така да .... пак ке мачиме со вакви ситуации се додека не доведат саглам љуге

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom