Знаеш како е судењето во Шпанија во поглед на „леснотијата“ на судење пенали, така да најчесто ако прекршокот заврши на линија им свират пенал. Не сум видел баш на линија да е топката поставена при слободен, имало бар две три стапки испред. Али еве за по-advanced гледачи ќе ги тагнам @Atso и @blanco да ти споделат искуство.На повеќе фудбалски теми досега сум ја сретнал дискусијата за правилото во врска со прекршок или игра со рака кој се случил на линијата од шеснаесетникот. Според повеќето треба да биде слободен удар. Па доколку е така, дајте да видиме видео каде што играч изведува слободен (не индиректен) удар со топката поставена на линијата од шеснаесетникот.
Ајде ќе тагираме членови од другите лиги за да видиме дали некој некогаш сретнал слободен удар со топка поставена на линијата при изведување.
@Ilumious , @ElNinho , @Uli Hoeneß
Ајде кажете дали некогаш имате видено во Германија, Шпанија, Англија или било каде слободен удар со топка поставена на линијата од шеснаесетникот?
Поентата ми е да ја разрешиме оваа дилема околу ова правило, бидејќи доста често се дебатира за истото.
Победа против Интер е и те како важна со оглед на тоа што отсуствуваат играчиве што ги наброја.Скромен резултат ако се земе отсуството на Борха,Гомез,Роси,Ричардс и ЖоакинФала пријатно
Скромен резултат ако се земе во предвид не отсуството на Мацари!Скромен резултат ако се земе отсуството на Борха,Гомез,Роси,Ричардс и ЖоакинФала пријатно
Ова да му го кажеш на mondonico...да ама стилот на игра и инструкциите на играчтие се сменети скоро сите,
Како ќе стиснат кога тој што ги води им наложува да играат нешто сосема друго? Дали сте свесни каков канцер има Интер во тимот?Незнам за Мацари, али и овие што се на терен се трупови. У второ очекував Интер да стисне, бар малце...они се бранат ко они да водат 2-0.
Ја мислев на тоа дека формацијата останува иста а за инструкциите нормално Алегри си дал некои негови идеи.Ова да му го кажеш на mondonico...А и Тевез изјави дека доста работи се променети...
Досега мене Алегри ми изгледа како човек кој се плаши да промени нешто во Јувентус и во формација и во игра. Досега нема наметнато ништо негово, како да нема свое јас. Денес поради повредата на Касерес на полувреме се спремаше да влези Видал и поради вториот гол го стави Огбона и си продолжи по старо. За тактиката со Атлетико да не правиме муабет.Ја мислев на тоа дека формацијата останува иста а за инструкциите нормално Алегри си дал некои негови идеи.
Во Европа ќе видиме како ќе биде, еве на првиот посериозен тест со Атлетико паднаа со таа формаицја.
зошто имам чувство дека секој твој пост е тресење глупости?Роналдо даде гол со рака сега, Јуве е крив...![]()