Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
На повеќе фудбалски теми досега сум ја сретнал дискусијата за правилото во врска со прекршок или игра со рака кој се случил на линијата од шеснаесетникот. Според повеќето треба да биде слободен удар. Па доколку е така, дајте да видиме видео каде што играч изведува слободен (не индиректен) удар со топката поставена на линијата од шеснаесетникот.

Ајде ќе тагираме членови од другите лиги за да видиме дали некој некогаш сретнал слободен удар со топка поставена на линијата при изведување.

@Ilumious , @ElNinho , @Uli Hoeneß

Ајде кажете дали некогаш имате видено во Германија, Шпанија, Англија или било каде слободен удар со топка поставена на линијата од шеснаесетникот?

Поентата ми е да ја разрешиме оваа дилема околу ова правило, бидејќи доста често се дебатира за истото.
Знаеш како е судењето во Шпанија во поглед на „леснотијата“ на судење пенали, така да најчесто ако прекршокот заврши на линија им свират пенал. Не сум видел баш на линија да е топката поставена при слободен, имало бар две три стапки испред. Али еве за по-advanced гледачи ќе ги тагнам @Atso и @blanco да ти споделат искуство. :)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Скромен резултат ако се земе отсуството на Борха,Гомез,Роси,Ричардс и Жоакин :D Фала пријатно
Победа против Интер е и те како важна со оглед на тоа што отсуствуваат играчиве што ги наброја.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Роналдо даде гол со рака сега, Јуве е крив...;);)

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Незнам за Мацари, али и овие што се на терен се трупови. У второ очекував Интер да стисне, бар малце...они се бранат ко они да водат 2-0.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.981
Поени од реакции
116.676
Незнам за Мацари, али и овие што се на терен се трупови. У второ очекував Интер да стисне, бар малце...они се бранат ко они да водат 2-0.
Како ќе стиснат кога тој што ги води им наложува да играат нешто сосема друго? Дали сте свесни каков канцер има Интер во тимот?
Најсериозно и најодговорно ви тврдам дека Мацари едно 20 пати го уназадува Интер во моментов. Не дека Интер има тим за титула или нешто повеќе, ама вакви срамови со ваква очајна игра? Немој да ме јебеш бре џигеру глуп, неспособен, неписмен што крка по 10 дијазепами на ден.

Тоа е тоа, се додека е овој деген на клупата на Интер ќе бидеме предмет на потсмев на темава.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ова да му го кажеш на mondonico... :) А и Тевез изјави дека доста работи се променети...
Ја мислев на тоа дека формацијата останува иста а за инструкциите нормално Алегри си дал некои негови идеи.

Во Европа ќе видиме како ќе биде, еве на првиот посериозен тест со Атлетико паднаа со таа формаицја.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.495
Поени од реакции
5.601
Ја мислев на тоа дека формацијата останува иста а за инструкциите нормално Алегри си дал некои негови идеи.

Во Европа ќе видиме како ќе биде, еве на првиот посериозен тест со Атлетико паднаа со таа формаицја.
Досега мене Алегри ми изгледа како човек кој се плаши да промени нешто во Јувентус и во формација и во игра. Досега нема наметнато ништо негово, како да нема свое јас. Денес поради повредата на Касерес на полувреме се спремаше да влези Видал и поради вториот гол го стави Огбона и си продолжи по старо. За тактиката со Атлетико да не правиме муабет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom