Македонка отишла да работи на брод и исчезнала

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
S

staycalm

Гостин
Дениса Маркоска има 23 години и како и многу други Македонци тргнала во потрага по работа и егзистенција на туристички брод. Две години успешно работела на истиот брод и оваа година потпишала договор по трет пат. Била пресреќна поради сето тоа, ја споделувала радоста со блиските, со пријателите… Но, кратко време по тоа оваа девојка исчезнува.

Дениса мистериозно исчезнала од брод што плови на отворено море, во раните утрински часови на 13 септември. Бродот Serenissima пловел под руско знаме во територијалните води на Грција. И никој не видел што се случило… Спроведена е истрага со многу празнини и недоследности од страна на грчката полиција на Крит. Родителите се уште не добиле официјален извештај ниту од капетанот на бродот, ниту од грчката полиција, ниту пак од некоја надлежна македонска институција. Родителите се очајни. Молат за помош како и за притисок врз надлежните органи од сите инволвирани земји за да се дознае што се случило со Дениса и каде е таа. Можеби девојката е киднапирана или не дај Боже убиена….
1978883_540756229376131_1641301569_n.jpg

Јебига, се дешава. Да и е прв уговор па да ја думаш, вака треќи....
.....поише ќе да е - шарала сама си го барала.

Како може да серете вака бе... ај да не ве пцујам. Девојчето отишло да работи за егзистенција они мајтап си играат. Стварно овие странскиве истражувачи се у право што викаат дека сме земја на глупаци и дебили.
Ве ебам кретените неизживеани.

Чим е заташкано на овој начин сигурно се има десено нешто гадно... ако е киднапирање ќе имаа сите од интерес за потрага, овака дава сигнал дека некој фактор игра улога у ситуацијава и затоа се води како исчезната.

Чим е заташкано на овој начин сигурно се има десено нешто гадно... ако е киднапирање ќе имаа сите од интерес за потрага, овака дава сигнал дека некој фактор игра улога у ситуацијава и затоа се води како исчезната.

По претпоставка најверојатно е несреќа на работното место , и за да не исплаќа оштета компанијата ... well , ај да не правам сценарија али неможе да исчезне особа на брод кој што се наоѓа на отворено море.

Генерација ми е од основно, прилепчанка е, мислам школска на @turvior ама не сум сигурен. Страшна работа што се дешава со „исчезнувањава“, се надевам ќе ја најдат и ќе испадни океј и недоразбирање. Секој сеир на темава ќе биди казнуван и бришен. Првите мислења погоре нека служат за пандан како не треба.

Можно ли е на отворено да отишла некаде надвор на пауза и да паднала у морето самата? :) Којзнае... Младо девојче, греота. А сигурно не е киднапирана. Не може да те киднапира некој додека си на должност, што знам...Или може? Страшно, страшно...

Лоша работа, кога има вакво заташкување на истрага вмешани се и офицерите на бродот.

До 8-мо учеше со мене. Вакво замрсување и ,,незаинтересираност алудира на една работа и на најлошо сценарио. Да бидам искрен не ја исклучувам можноста да има киднато со некој и некаде, пошто познавајќи ја не држеше премногу струја. Онака лефтерно, незаинтересирано го тепаше времето без некоја цел. Да се надеваме дека станува збор за второво, пошто така нели ја остава можноста да биде живо чупево.....

http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=48767

Tука одат со информација плус, дека се скокнала в море, пред да пристигнат на островот.

Последно уредено:
Дај админи само мене ли ќе ме банирате?Банирајте ги овие што се заебаваат и што се смејат на туѓа несреќа..Да беше се розово во оваа наша скапана држава,цела младина тука ќе си останеше,не да скита по светот,и овакви ужасни работи да се дешаваат..Неможе на отворено море да исчезне,можеби не се ни качила на тој брод..Искрено се надевам дека девојката ќе се врати жива и здрава кај родителите..

Последно уредено од модератор:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom