,,Кажи НЕ на насилството"

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Не сум нешто љубител на луѓе со се облекуваат у цокули и со глупи црни шминки но оваа реклама е уште една во низата перење народни пари дури се распаѓа инфраструктурата во државата и пука по сите шавови и продавање некаква лажна реалност во која не живееме.

Реално, девојчето „металка“ во приказната може да е најнормално дете, кое учи, има нормален живот и специфичен стил на музика и на облекување и пред се свој став, размислувње и независност. Девојчето „уметник“ во денешна Македонија е веројатно некоја татина ќерка без егзистенцијални грижи на која тато во штабот ќе и среди изложба, на изложбата како и на сите изложби во државата ќе бидат присутни само партиските главаши од локалниот штаб, а девојчето ќе чека вработување во мин. за култура или некоја друга државна институција. Нормално во меѓувреме ќе попуши малце у штабот, редовно величајќи го делото на пастирот и плукајќи по соросоиди и предавници како дел од дневната доза на продавање душа на сите наши уметници, а после тоа заслужено ќе добие или некој работа или проектче, споменик или сл, доволно е да се види кои се денешните сликари, архитекти, скулптори и уметници и се е јасно на кое ниво сме.

Последно уредено:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.158
Поени од реакции
18.189
А добро рече Saladin, можеше и цајкан да вметнат.Со шок бомба против дечурланата.Да се знајт кој е газда.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Што се однесува до вториот дел од видеото, пореално ќе беше ако младите бандити им додадеа околу нив неколку знамиња со црн двоглав орел, радикални исламистички симболи, натписи на арапски со пораки за убивање христијани, нешто во овој стил

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.627
Поени од реакции
31.829
Ej ко да се видов и јас во тие лошите момци :vozbud:

Од страна на црни работи правам-Пиење алкохоли, слушање метал/рок/панк, носење црни блузи од Дивижн, Верка, сечење со нож, особено јаболка, брцање со нож, особено дињи и лубеници, е сега немам од тие панкерските чизми да ги е.ам ама ги порачав од Германија да ми ги донесат за да бидам комплетен.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
А шо не кажат у видеово дека уметниците своите најголеми дела ги имаат создадено под дејство на дрога а ? :icon_lol:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Навистина видеово/рекламава е инересна и не поучува на што треба, а на што не.

Но џабе ако јас му речам НЕ на насилството, кога во денешницава секој примитивен дегенериран сељак така наречен мајмунлук може да те нападне и да ти наштети.

Јас би рекол повеќе ДА против насилството!

:)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.424
Поени од реакции
87.047
Мене не ми е јасно од каде им идат овие неверојатно феноменални идеи за правење на вакви дебилни реклами?

Не, не, не... Ким Јонг Ум и неговата Кореа гомна да јадат... ни за малиот прст неможат да му се фатат на Пастирот

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.390
Поени од реакции
85.334
Пораката е добра ама лошо ја пренеле.
Не морале да прикажат дека негативциве у спотовиве се металци или што ти ја знам..требало само да ги прикажат у група како тепаат некој без да им се знае backstory..
Ама добро и така ќе јадеше хејт зошто биле облечени на некој начин.

Поентава на видеово е децата да се одалечат од улиците и насилството а отиде во сосема друг правец.. на видеата јас колку што можев да видам ликовите пушат и пијат, а ако треба овие да претставуваат малолетни ликови тоа е неморално и нелегално однесување и тоа треба да биде главното во рекламава.
А не тоа дали биле металци или турбофолкери или не.

Значи против стереотипизирање сум, ама па истиве фаци што се бунат за тоа што металците (неправилно) се претставени како хулигани (ќе повторам крајно тапа работа и непотребно внесен детал во рекламава) се истите тие што хејтаат луѓе што слушаат турбофолк и ги сметаат за "сељаци", само затоа што слушаат одредена музика.

Е затоа како држава не можеме да пркнеме.

Затоа што полицијата напраила видео во кое што стереотипизира металци кои што во вистински живот стереотипизираат турбофолкери кои што најверојатно се смеат на стереотипизрани хејтови за цајкани.

И сето тоа во круг. А поенатава на видеово би требало да биде "Мејк лав нат уор", ама ако се зборува за нешто сосема друго....значи нешто не е во ред.

Kajgana Shop

На врв Bottom