Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
котел без вода не...

мислам дека на членов му одговорив.. пред некое време, ак е тоа тој, што ме праша во ПП...
не е (сум) тој член, па можеш (ако сакаш) и и овде поопширно (или ПП)...

Здраво!!!
Дали можи во Македонија да се најди печка на пелети со повеке издувни излези за повеќе простории?
Ja vakvi imam videno vo sofija. Vnatre se so ventilator i imaat 2 izlezi za elasticni cefki niz koi duva topol vozduh

не е (сум) тој член, па можеш (ако сакаш) и и овде поопширно (или ПП)...
внатрешната изведба на котел на дрва (, значи шпорети, разно разни камини и слично се е тоа котел на дрва) кој е за греење на радијатори, е концентрирање на топлинската енергија во резервоарот со вода, одприлика околу 70% иде во водата а 30% шири околу себе... кај поквалитетните котли кои се само котли а не и шпорети тој однос ее подобар во корист на водата... но, поентата ми е дека, тој метал, како што е поставен, со одредена дебелеина, предвиден е да се разладува со водата. доколку нема вода, за брзо време ке скапе-изгори-потроши. повеке од сигурно е дека доколку има чланци од кои е составен и стегнат на штрафови, после 3-4 то палење ке ги изгори дихтонзите. инструментите што с вградени во него уште од прво палење ке ги стопи или расипе (зависи како се позицинирани)...

или, бидејки сум гооолем љубител на автомобилизмот и мотоциклизмот, се споредувам со тоа, бидејки лесно луѓе сваќаат... значи, да користиш котел на дрва, без вода во себе е еднакво како да купиш мерцедес и да го возиш на бандажи без гуми...

а може и уште поблиску да доловам.... испушти ја водата (антифризот) и вози ја колата... некео време ке извози ама после...

Мене Boyhood ми е симнат уште пред три недели, баш и во темава го ставив торентот тогаш кога излезе. Јас тој што го симнав е одличен квалитет со залепен кинески превод на него, али уште некако не сум нашол време за него, други некои се имаат повеќе приоритет. Ќе го гледам сигурно до крајот на месецов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom