Светско првенство - Шпанија 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Старо/нов Светски владетел?

• САД без дрим тимот

Гласови: 37 62,7%
  • Шпанија

Гласови: 12 20,3%
  • Франција

Гласови: 3 5,1%
  • Аргентина

Гласови: 1 1,7%
  • Литванија

Гласови: 2 3,4%
  • Бразил

Гласови: 0 0,0%
  • Словенија

Гласови: 4 6,8%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Ваууу. Европската кошарка била ретардирана.
Како што знам екипа која доминира во НБА баш практикува европски стил на игра.
Зборам за Спарси. Па самиот Грег има изјавено дека практикува да ги гледа екипите на Ивкович и Обрадович

Разбирам можеби преферираш експлозивна кошарка со атракции и забивања.
Но тоа не го прави европскиот стил на игра ретард.

Ок[DOUBLEPOST=1410397679][/DOUBLEPOST]
Кловн топ 3 во МВП шо заврши. Веројатно цела лига е кловновска а ти си фан на кловнови
Ооо па кај си ти бе,ајде стрпи се уште малу почнуа Нба па ќе си го гледаш миленикот,не се пали одма.

Вие се изнатрескавте глупости не јас. Стефан горе пишал Казнс бил анти талент лол, Kaзнс лани завржи со 22.7 и 11.7 рибаундс, хаха ќе се отрујам ејј ај што не ни глеал утакмица од Сакто бар статистика да погледнеше... За фарид исто, според мене најдобриот физичко-атлетски спремен играч моментално во нба, За Харден исто се изнчитав глупости хаха а бе неам коментар, уште прочитав дека тренирал деца таму,тешко на нив...
Јак играч во слаба екипа,милион примери има за такви играчи за мали клубови,каде има тотална слобода и исходот на утакмицата не му е битен,казнс е лигле и никоаш нема да биде играч

Вие се изнатрескавте глупости не јас. Стефан горе пишал Казнс бил анти талент лол, Kaзнс лани завржи со 22.7 и 11.7 рибаундс, хаха ќе се отрујам ејј ај што не ни глеал утакмица од Сакто бар статистика да погледнеше... За фарид исто, според мене најдобриот физичко-атлетски спремен играч моментално во нба, За Харден исто се изнчитав глупости хаха а бе неам коментар, уште прочитав дека тренирал деца таму,тешко на нив...
Казнс е лимитиран во главата, исто и Фарид. Во НБА играат ради атлетицизмот и тоа што има дефанзивни три секнди па во НБА се игра побрза игра и со повеќе атракција. Во Европа Казнс ќе носи вода на Бурусис, Крстиќ и останатите такви центри кои од кошаркарски аспект ја имаат измислено кошарката за него. Фарид е нешто слично, само тој доста подобро го користи атлетицизмот и е генерално подобар играч од Казнс. И за него се сомневам дека би се снашол во Европа, али пак ќе кажам секако би бил подобар од Казнс.

Човече како можеш да кажеш дека европската кошарка е ретардирана, немој молим те ќе ти се смее некој ако во живо му го кажеш ова. Ти можеби не сакаш да гледаш европска кошарка, океј, сосема исправно и коректно, ствар на вкусови е тоа, ама да кажеш дека е ретардирана треба да си тотално неук. Обрадовиќ, Ивковиќ, Панајотис Јанакис, Еторе Месина и уште еден куп ги има да не ги набројувам сега, се едноставно доктори по кошарка. Во Европа повеќе се сведува на тактика, а во НБА на атлетицизам. Јас следам и НБА и Евролига, затоа што ја сакам кошарката ко спорт, не ми е мене до одредени лиги дојдено, едноставно се пратам. Факт е дека одредени играчи што играат во НБА не би успеале во Европа, и обратно. Пример е Спанулис, не успеа во Хјустон, а во Европа е алфа и омега и еден од најдобрите играчи во последниве десетина години.

Затоа друг пат огради се од вакви неуки коментари, јас у глобала не сакам да генерализирам али тресеш глупости од епски размери и патем ги навредуваш (индиректно) 99% од членовите во овој подфорум. А не ти е прв пат да тресеш зелени, имаш и во темине за тенис, имаш и во темине за НБА...

И за крај еве да те прашам, зошто за тебе европската кошарка е ретардирана? Ајде ако толку многу ја знаеш кошарката објасни ми, а јас ќе прекинам да тренирам дечиња пошо поима немам, или пак ќе ги пикнам у теретана од 8 години па нека бидат ко Казнс сите.

Јак играч во слаба екипа,милион примери има за такви играчи за мали клубови,каде има тотална слобода и исходот на утакмицата не му е битен,казнс е лигле и никоаш нема да биде играч
Хм, како Спенсер Хас, Кевин Мартин па и еден Еванс немаа вакви бројки а играа у срање екипа, хм... Ајде дај ми еден пример од тие милиони, еден и ја ќе ти се извинам јавно пред сите и ќе се повлечам. Али пази, со ист просек на реализација, не трошач на топки!

Леле колку се нервирам кога ќе прочитам дека "Европската" кошарка била поинтелегентна и се играло подобра дефанзива :pos:.Тоа што во Европа играат неспособни играчи,кој што не можат да направат едно обично забивање не значи дека се игра јака дефанзива.Во НБА играат физички поспремни играчи,по агилни,па затоа се користат индивидуалните способности на играчите.И Спарс не практикуваат европска кошарка,туку тимска.Не постои "Американска" ниту "Европска" кошарка,само доминантна лига каде што играат физички најспремните играчи,најспособни индивидуално најдобри играчи(НБА) и лига каде што играчите не се способни да направат еден кросовер или забивање,па оттаму малку кошеви(Евролига).Значи во НБА има индивидуалисти којшто можат да измислат поен,има тренери којшто не практикувале тимска кошарка туку само ги користеле најдобрите играчи(Фил Џексон)или тренери којшто практикувале тимска игра(Поповиќ).И да прибидејќи во Европа се игра јака дефанзива нели кажете ми еден играч којшто може да го чува Џејмс,Коби,Дурент и тн.

НБА>Евролига anytime.

• Ми се допаѓа
Reactions: Nro
Леле колку се нервирам кога ќе прочитам дека "Европската" кошарка била поинтелегентна и се играло подобра дефанзива :pos:.Тоа што во Европа играат неспособни играчи,кој што не можат да направат едно обично забивање не значи дека се игра јака дефанзива.Во НБА играат физички поспремни играчи,по агилни,па затоа се користат индивидуалните способности на играчите.И Спарс не практикуваат европска кошарка,туку тимска.Не постои "Американска" ниту "Европска" кошарка,само доминантна лига каде што играат физички најспремните играчи,најспособни индивидуално најдобри играчи(НБА) и лига каде што играчите не се способни да направат еден кросовер или забивање,па оттаму малку кошеви(Евролига).Значи во НБА има индивидуалисти којшто можат да измислат поен,има тренери којшто не практикувале тимска кошарка туку само ги користеле најдобрите играчи(Фил Џексон)или тренери којшто практикувале тимска игра(Поповиќ).И да прибидејќи во Европа се игра јака дефанзива нели кажете ми еден играч којшто може да го чува Џејмс,Коби,Дурент и тн.

НБА>Евролига anytime.
Леле мајко. :D
Во Европа има еден тон “индивидуалисти“ што може да решат утакмица исто како Коби, Дурент, Леброн и остала багра.
Теодосиќ, Спанулис, двајцата Богдановиќи, Наваро, Дијамантидис..., треба уште?

Многу се лажеш ако мислиш дека не постои европска и америчка кошарка. Во Америката правилата се поинакви, тројката е подалеку, една четвртина трае 12 минути, имаш кратки и долги тајм аути, дефанзивни три секунди, одредени правила во играта се многу поразлични, пример не судат очигледни чекори и дупли само за да има што повеќе атракција, дозволуваат многу повеќе контакти да има итн итн...
Значи сето ова допринесува стилот на игра во Европа да е поразличен од оној во Америка. Затоа Американците знаат да доживеат крах на СП или ОИ, зашто кога ќе им дојде некоја спремна и асална екипа и ќе им постави зона овие се губат, зашо у НБА не е дозволена зона.

Па Светислав Пешиќ среде Индијанаполис со седум играчи во ротација ги победи Американците...

Мене лично уопште не ми смета НБА лигата, али за Американците општо ко народ имам многу лошо мислење. Они у све сакаат да се различни од светот, НБА-посебни правила, НФЛ-посебни правила, нели не е она правото рагби, бејзбол-нивни спорт, хокеј-исто нивни правила, фудбалот не е фудбал него сокер. Мене тоа ми е дебилно, али тоа е веќе сосема друга тема, да не забегуваме оф топик.

Казнс е лимитиран во главата, исто и Фарид. Во НБА играат ради атлетицизмот и тоа што има дефанзивни три секнди па во НБА се игра побрза игра и со повеќе атракција. Во Европа Казнс ќе носи вода на Бурусис, Крстиќ и останатите такви центри кои од кошаркарски аспект ја имаат измислено кошарката за него. Фарид е нешто слично, само тој доста подобро го користи атлетицизмот и е генерално подобар играч од Казнс. И за него се сомневам дека би се снашол во Европа, али пак ќе кажам секако би бил подобар од Казнс.

Човече како можеш да кажеш дека европската кошарка е ретардирана, немој молим те ќе ти се смее некој ако во живо му го кажеш ова. Ти можеби не сакаш да гледаш европска кошарка, океј, сосема исправно и коректно, ствар на вкусови е тоа, ама да кажеш дека е ретардирана треба да си тотално неук. Обрадовиќ, Ивковиќ, Панајотис Јанакис, Еторе Месина и уште еден куп ги има да не ги набројувам сега, се едноставно доктори по кошарка. Во Европа повеќе се сведува на тактика, а во НБА на атлетицизам. Јас следам и НБА и Евролига, затоа што ја сакам кошарката ко спорт, не ми е мене до одредени лиги дојдено, едноставно се пратам. Факт е дека одредени играчи што играат во НБА не би успеале во Европа, и обратно. Пример е Спанулис, не успеа во Хјустон, а во Европа е алфа и омега и еден од најдобрите играчи во последниве десетина години.

Затоа друг пат огради се од вакви неуки коментари, јас у глобала не сакам да генерализирам али тресеш глупости од епски размери и патем ги навредуваш (индиректно) 99% од членовите во овој подфорум. А не ти е прв пат да тресеш зелени, имаш и во темине за тенис, имаш и во темине за НБА...

И за крај еве да те прашам, зошто за тебе европската кошарка е ретардирана? Ајде ако толку многу ја знаеш кошарката објасни ми, а јас ќе прекинам да тренирам дечиња пошо поима немам, или пак ќе ги пикнам у теретана од 8 години па нека бидат ко Казнс сите.
Навивањето е хулиганско, режимот на тренирање и исхрана е светлосни години послабо, се игра еднаш у 2 недели, правилата се очобол, арените се депресивни, играчите се слаби, се игра досадна кошарка без никакви тактизации, тајмаути итн., четвртините траат само по 10 минути, се постигнува макс 60 коша (и тоа е премија) по натпревар, се се сведува само на резултатот а тоа дали го дрвеле 40 минути нема везе, конституциски се инфериорни, немаат осет за адвертајзинг итн итн до утре можам да редам зошто не ја сакам европската кошарка. И како можам некако да навредам кажи ми? колку пати ми рекле у фаца метал музиката е срање тешко и шо треба да се почувствувам навреден ебате, толку сте свилени не прифаќате критика.[DOUBLEPOST=1410399938][/DOUBLEPOST]

НБА>Евролига anytime.
Свака част друже пола од ова сакав да го напишам.[DOUBLEPOST=1410400302][/DOUBLEPOST]Ау и Теодосиќ мвп лол, ај да кажеше Бодирога, ќе разберев. До некаде. Али овој најпреценетиов што да го ставиш у просечна нба екипа нема да може топката да ја пренесе... Нешто ко Магдевски.:icon_lol:

Последно уредено од модератор:
Навивањето е хулиганско, режимот на тренирање и исхрана е светлосни години послабо, се игра еднаш у 2 недели, правилата се очобол, арените се депресивни, играчите се слаби, се игра досадна кошарка без никакви тактизации, тајмаути итн., четвртините траат само по 10 минути, се постигнува макс 60 коша (и тоа е премија) по натпревар, се се сведува само на резултатот а тоа дали го дрвеле 40 минути нема везе, конституциски се инфериорни, немаат осет за адвертајзинг итн итн до утре можам да редам зошто не ја сакам европската кошарка. И како можам некако да навредам кажи ми? колку пати ми рекле у фаца метал музиката е срање тешко и шо треба да се почувствувам навреден ебате, толку сте свилени не прифаќате критика.
Ама дали си свесен дека сите работи што ги напиша врска си немаат? Си видел ли ти под какви режими тренираат Реал, Барса, ЦСКА? Еднаш на две недели се игра? ЛОЛ? Два пати неделно играат, еднаш Евролига, еднаш првенство. Некогаш и три пати им доаѓа, ама поретко тоа.
Како тоа играчите се слаби, по кој критериум? Кошарката откако се игра четвртина трае по 10 минути, тоа што Американците сакаат да се двојат од светот и сакаат да глумат лудило е сосема друга работа.
И да, воопшто не те терам да ја сакаш европската кошарка, само да не тресеш муабети кои ама стварно врска си немаат со реалноста.

П.с. Не мислев дека директно не вреѓаш, читај во заградата што имам пишано.

П.п.с. Провери си за секој случај колку медали имаат Американците, а колку европските репрезентации на Светските првенства.

Едит: Теодосиќ најпреценет... Ок, мислам дека е доста, нема фајде.

Ама дали си свесен дека сите работи што ги напиша врска си немаат? Си видел ли ти под какви режими тренираат Реал, Барса, ЦСКА? Еднаш на две недели се игра? ЛОЛ? Два пати неделно играат, еднаш Евролига, еднаш првенство. Некогаш и три пати им доаѓа, ама поретко тоа.
Како тоа играчите се слаби, по кој критериум? Кошарката откако се игра четвртина трае по 10 минути, тоа што Американците сакаат да се двојат од светот и сакаат да глумат лудило е сосема друга работа.
И да, воопшто не те терам да ја сакаш европската кошарка, само да не тресеш муабети кои ама стварно врска си немаат со реалноста.

П.с. Не мислев дека директно не вреѓаш, читај во заградата што имам пишано.

П.п.с. Провери си за секој случај колку медали имаат Американците, а колку европските репрезентации на Светските првенства.

Едит: Теодосиќ најпреценет... Ок, мислам дека е доста, нема фајде.
Ха, американците се двоеле, американците ја измислиле кошарката ми се чини у Спрингфилд од чиста заебанција, тоа европјаните си ја модифицирале пошо свесни се дека со 12 лесно ќе колабираат. Секако дека има добри поединци но генерално да ги споредуваш овие две лиги е апсурд. Тебе Лејкерс не ти е у срце, ти си онака пролазен момак. Како и 98% од тие што гледаат нба у мк.[DOUBLEPOST=1410402508][/DOUBLEPOST]Да се разбереме немам ништо против тие 98%, напротив. Само да потенцирам да не се мешаат со останатите 2%.

Последно уредено од модератор:
Леле мајко. :D
Во Европа има еден тон “индивидуалисти“ што може да решат утакмица исто како Коби, Дурент, Леброн и остала багра.
Теодосиќ, Спанулис, двајцата Богдановиќи, Наваро, Дијамантидис..., треба уште?

Многу се лажеш ако мислиш дека не постои европска и америчка кошарка. Во Америката правилата се поинакви, тројката е подалеку, една четвртина трае 12 минути, имаш кратки и долги тајм аути, дефанзивни три секунди, одредени правила во играта се многу поразлични, пример не судат очигледни чекори и дупли само за да има што повеќе атракција, дозволуваат многу повеќе контакти да има итн итн...
Значи сето ова допринесува стилот на игра во Европа да е поразличен од оној во Америка. Затоа Американците знаат да доживеат крах на СП или ОИ, зашто кога ќе им дојде некоја спремна и асална екипа и ќе им постави зона овие се губат, зашо у НБА не е дозволена зона.

Па Светислав Пешиќ среде Индијанаполис со седум играчи во ротација ги победи Американците...

Мене лично уопште не ми смета НБА лигата, али за Американците општо ко народ имам многу лошо мислење. Они у све сакаат да се различни од светот, НБА-посебни правила, НФЛ-посебни правила, нели не е она правото рагби, бејзбол-нивни спорт, хокеј-исто нивни правила, фудбалот не е фудбал него сокер. Мене тоа ми е дебилно, али тоа е веќе сосема друга тема, да не забегуваме оф топик.
Прв болд.Сите овие играчи што ги наброја во НБА би биле грејачи на клупа,они се добри игрчи,но во НБА кога ќе ти дојдат дефанзивци ко Бовен,Батие,Ленард овие играчи гла не ќе можат да кренат(Наваро ојде во НБА,ама виде дека не го бива,па се врати во Барселона).Овие можат да направат fade away ко Џордан или Коби?да дадат поен од невозможна позиција?Не,затоа што физички се инфериорни,па Џордан имаше скок од 4 инчи,он се крева на шут неговиот чувар се крева исто,едниот паѓа овој сеуште во воздух.Е затоа е Џордан она што е,ради талентот,но највеќе ради физичката супериорност.Често љубителите на т.н Европска кошарка знаат да заборават еден мал куриозитет,а тоа физичката спремност која што според мене е најбитен дел во овој спорт.

Втор болд.Друже она шо го мислев во претходниот пост,а заборав да го споменам.Значи не постои различен стил на игра туку организација која што со своите правила му дава дополнителна слобода на играчите на овој спорт и го разубавува истиот(НБА) и ретардира мафија која што ги ограничува играчите и,со своите ретардирани правила ја разгрдува играта,прави да има помалку добри потези за гледачот и така му дава одвратен шмек на овој прекрасен спорт(ФИБА).Доколку топката врти околу обрач играчот може да ја извади од кош:sick:.Ти текнува лани нас како не ебаа со Црна Гора?Им ебам тоа ретардираните правила,да ти се одмили кошарка и све.Алал да му е на тој шо направил во НБА да има различни правила.Сигурно увидел дека со оние правила играта ќе биди понеатрактивна,па затоа НБА е НБА,а останатото е срање.
Значи да резимираме неспособни играчи,физички инфериорни,со ретардирани правила,па комотно може да се каже дека т.н Европска кошарка е ретардирана.

Трет болд.САД никогаш не доживеал крах,заеби светски првенства југославии и не знам ти што.На Американците најважни им се олимпијадите,таму имаат само три пораза.И тоа два ради ретардираните правила на ФИБА да не смее да се игра со професионални играчи,и со недрафтувани играчи пак ги праеа ренде останатите репрезентации,а само еден со професионални играчи.Оној во Атина кога загубија од Аргентина(која што беше составена од НБА играчи)Да играат Американците со најсилен состав нон стоп,на сите натпреварувања ќе имаа максимум три пораза.

п.с Јас во спорт многу не мешам политика,но кога е во прашање кошарката од многу омраза кон американците многу луѓе се заслепени пред очигледни работи.

веќе пишав преге дека тимот на САД не е како порано кога колективно се залагаа..
факт е дека имало и сеуште има талентирани европјани.. но сепак за неколку класи се подолу од америте.. во ТАЛЕНТ.. а да не зборам атлетицизам, дефанзива, физички предности итн..

документарец за дрим тимот ако имате гледано, тони кукоч во тоа време бил нешто невидено во европа, таков играч моментално нема во европа, каков теодосич каков бурузис.. овој бил доминантен.. кога ѕвездите на дрим тимот слушнале за него, џордан, пипен и дружина не го оставиле да мрдни, буквално... КОШ не дал од игра и 8 грешки имал ако не се лажам.. во шок бил батето убо на интервјуто кажва... значи да не се заебаваме.. каква интелегенција какви бакрачи.. во секоја сфера америте се убедливо над европјаните во кошарката.. не за џабе легенди на евролигата како спанулис и наваро ништо не направиле во нба а останатите како диаманатидис и теодосич не се ни обиделе.. во НБА играт најдобрите и најспремните..

за Казнс, во право сте дека е ретард, ама дека има повеќе талент од било кој еворпски кошаркар, има. Факт

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom