Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Брат не се прај и ти сеа со сила, знаеш и самиот дека не мислев оти е најслаба двојка, метафорички беше речено тоа. Ми ги знаеш мислењата околу Харден и зошто не го поштувам ко играч. Далеку е од најслаба двојка во НБА, ама и далеку исфорсиран играч е.[DOUBLEPOST=1410467982][/DOUBLEPOST]Лично фан на Блејк сум уште од колеџ и мило ми е шо хејтери се помалку е помалку има едноставно немат аргументи поќе, нема на шо да хејтат поќе освен со коментари од типот на кловн, циркузант, флопер и слично
Еве според Стефан-Коби, Харден бил најслаба 2ка во НБА, негово мислење нема шо да му се мешам, сигурно нема да го наречам кловн. Тој си гледа од негова перспектива, можи нешто различно гледа.
Не ме разбираш очигледно. Јас не реков дека НБА е ретардирана или дека Блејк е ретардиран или дека тој што го поштува Блејк е ретардиран. Јас само ја бранам европската кошарка која е далеку од ретардирана. Пишав во еден од моите претходни постови, пратам и тоа и тоа, бидејќи ја сакам кошарката ко спорт, а не ко една лига. НБА си има една убавина, Европа сосема друга. Кој тоа рекол дека во НБА нема тактика?? Па Попович сезонава што им направи на Мајами? Ебење у мозок, а тоа не е резултат на улична игра него на тактички замисли и проучување на играта на противникот до најситен детаљ.
Американците ја измислија кошарката,истите и ја доусовршија.ФИБА е таа што прави посебни правила која што ја гуши убавината на играта.Не за џабе НБА е и ќе е светлосни години пред Евролигата.Фала шо ми кажа дека кошарката не се состоела само од забивање,да не ми кажеше немаше да знам.Ако во НБА нема тактики,акции,користење на слабостите на противникот тогаш не знам шо да ти кажам,комотно мојш да се префрлиш на Крикет.Американските тренери се многу подобри од Европските,во НБА има многу повеќе тактики него ли во Европа,го гледаше ли лани финалето помеѓу Хит-Спарс?виде ли какви надмудрување имаше во сите седум меча,на секое се менуваше стартната петорка,се менуваја начините на игра,чуварите и тн.И ти сакаш да ми кажеш дека на некој Евроски меч има повеќе тактика него ли во НБА?Ма ајде ти се молам.И гледам дека често ѓи вреѓате членовите којшто уживаат во забивањата на Грифин и остали.Мене лично најмногу ми се допаѓа играта на Спарс,ама тоа не значи дека не сакам забивања.И ајде сега идиот си ако го сакаш Грифин,не се разбираш во кошарка.Иначе ми кажуваш како кошарката не била спорт со себичење,а омилен играч ти е Коби.И зошто ги игнорираше останатите пасуси,посебно оној поврзан со поразите на Американците или едноставно немаше што да одговориш,па си ја сврте онака како што ти одговара.Гледам дека кога не можете да им аргументирате на Проскрдсдса(како и да е) и на Гарток одма почнувате да ѓи вреѓате,демек дечишта,се палат на забивање и тн.
изгледа не му е денот на овие 'поталентирани' европјани.. или за некој други муабет праевте?
талент нема врска со богатство, економија, инфраструктура и слично срање на државата.. ако има талент и во конго да живее ќе го најдат...USA се 50 држави каде живеат 350 милиони народ и сите до една побогати и поадекватни за живот од Литванија која е мало државиче од 3 милиони...свесен си сега шо пишиш?
И Европа како континент цела да се натпреварува и секоја држава да ги има сите можни услови за тренирање и развивање на младите деца, тогаш ќе праевме муабет кој е кој
талент нема врска со богатство, економија, инфраструктура и слично срање на државата.. ако има талент и во конго да живее ќе го најдат...
САД доминират на фиба натпреварувања во сите можни категории.. годинава победија во под17 год категорија.. и таму се средношколци и во литванија се средношколци.. нема некоја разлика во секојдневниот животот и тренингот, освен можеби што во литванија е далеку помирно и нема проблеми како што голем број црнци имат во америка.. значи не е така лесно како што мислиш.. не за џабе дурант и леброн во секоја прилика му се заблагодарват на своите мајки за тоа како им овозможиле да го одберат правилниот пат и да не завршат како еден куп црнци
литванија е сепак кошаркарска земја (а и голем број на други европски земји) а во САД кошарката е веројатно трет спорт моментално..
муабетот ти е
'абе остај шо ќе тренирам кошарка џабе ми е, во 2 милиони држава живеам немаме ништо, види ги ѕверој овие од америка кај можам ко нив да бидам леле види ги страв ме фаќа, абе којзнае шо јадат овие, нема шанси истото да го јадиме, абе и земат некој суплементи сигурно.. баш се прашвам шо вежби прат овие, оти мускулите толкави му се.. леле абе македонија е крива теретаните нечинат тука тегојте сигурно поубај во америка се...
абе остај шо ќе станвам математичар во јапонија сигурно сите подобри се од мене..
абе најубо да си останам тука во македонија и да си продолжам да карам кон бранко'