Светско првенство - Шпанија 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Старо/нов Светски владетел?

• САД без дрим тимот

Гласови: 37 62,7%
  • Шпанија

Гласови: 12 20,3%
  • Франција

Гласови: 3 5,1%
  • Аргентина

Гласови: 1 1,7%
  • Литванија

Гласови: 2 3,4%
  • Бразил

Гласови: 0 0,0%
  • Словенија

Гласови: 4 6,8%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Реално Шпанија денес изгуби затоа што ги потценија Французите. Реков на почетокот на првенството дека само Шпанија може да ги запре САД, никој друг!
Во тој дуел Шпанија ќе влезеше како аутсајдер, а како такви знаат да изиграат и те како подобро отколку кога се фаворити.
На Американците е битно да не им дадеш да доминираат под кошевите, а Шпанија и те како има играчи за да го направи тоа. Они денес беа надскокани затоа што како што реков ги потценија Французите. Гобер? Сигурно се прашувале who the fuck is Gobert...
А Америка освен Дејвис има смешници под кошот, Фарид само на сила иде, поима нема од кошарка, за Казнс да не правам уопште муабет... Не им одговара нив европскиот стил на кошарка, се губат ко цигани у Веро. Фарид има 1000 гоалтендинд ситуации на првенствово!

Шпанија загуби денес пошто беа срање, не заради Франција. И очекував таков дебакл од нив ако не сега сигурно у наредните два меча пошто се надзираше ко танга у бели панталони. Денеска има 2/20 за три, што заради одбраната на Франција што заради тоа што не знаеа што прават. Освен Пау никој друг не брилјираше на првенството кај нив, сите играа топло ладно бар колку шо ја ги глеав. Поразов не ми е никакво изненаѓење.

Америте си се амери. Шпанија и на ОИ демек требаше да ги тепа ама не го стори тоа. И тоа пази таа Шпанија тогаш играше десет пати подобро од оваа моментално. А кај САД не глеам десет пати полоша игра од тогаш. Да, во поглед на имиња можеби се 10 пати послаби ама пак без потење победуваат.

Марјан Стојановски се набилдал ко Хауард и планира да доминира ко него очигледно, иако не е ни тој незапирлив. Всушност Америте и не се некоја нерешлива загатка, напротив на добра одбрана може да трокираат, ама проблемот е што нема шанси никој цел меч да им издржи со таа одбрана. Едноставно спремни се ко коњи во спореба со останатите и тоа им е огромна предност, дури и ако имаат мањак на техника и IQ. Французиве малку ми наликуваат на Сан Антонио Спарс, али ипак и нив треба да им се поклопат многу коцки за успех против животињите.

Не те сфаќам. Тој што ќе прикаже подобра партија во петок вечер (мислам тогаш играат) ќе победи.
Сметам дека шансите се негде 50-50, тесно беше доста и во мечот од групната фаза, Србите се ептен мотивирани после двете високи победи, но од друга страна и Французите се доста мотивирани после победата врз домаќинот. Ќе кажам уште еднаш, само да нема судиски грешки кои ќе влијаат директно врз резултатот (или да ги има, да ги има изедначено).

Шпанија вечерва шутираше за тројки ко Македонија во некои утакмици. :D Иако не иде, продолжи да шутираш. :D
Добро де кикс си направил од еуфоријата сакаше да каже "нека подобри подобриот" :D:D

Инаку иако сум за Шпанија одсекогаш за кошарка и од се срце го очекував тоа евентуално финале со САД после овој натпревар денес мислам дека и на Шпанците нема да им е криво што тоа нема да се случи.Франција што беше подобра беше ама и тие не беа толку сјајни како што Шпанија беше очајна.

Ибака 0/5 ако не беше во тројки ... 5 тројки му дозволија да шутира на Ибака ?!?! И тоа од не изградени позиции , преку играч или кога не е времето при крај нема логика , за Наваро , Лул , Серхио Родригез ке сфатам да шутират од било каде макар и од центарот ам Ибака....
Друго П.Гасол иако како и на сите натрпевари па и на овој најсајно изигра неможам да го пофалам кога имаше 3-4 изгубени аматерски топки во најважните моменти.
Како и да е заслужуваше оваа генерација мислам ако не титула барем едно добро финале изиграно со САД и шанса за одмаздза за минатите години , за одјава на овие кои им е последна сезона за репрезентацијата , пошто ако гледаме реално да не им стоеше секогаш дрим тимот на САД патот ке беа број еден овие 10-15 години , а со овој послаб состав сега ке им беше шансата ама тоа е ....

Абе што збориш човече, Америка на ОИ и Америка на првенствово се две неспоредливи работи. Да не ти го кажувам ростерот на Америка на ОИ, го знаеш и самиот. Ти пишав у претходниот пост, немаа до сега ниту еден сериозен противник, затоа вака убедливо тепаат. Со Турците виде ли што се дешаваше во првото полувреме кога им заиграа комбинирана зона? Не знаеја главата каде им е, едноставно не се навикнати на овие услови на игра. До сега не прикажуваат некоја убедлива игра, се се сведува на солирање па ако се одбие Фарид ќе ја фати пошо нема повисок и појак од него. Е во Шпанија ќе налеташе на Ибака, кој е појак од него, на двајцата Гасоловци така да немаше баш така да иде тоа.
Веѓата според мене е најдобар во оваа репрезентација на Америка и тој ќе е следниот доминантен играч во НБА, нормално ако го избегнат повредите. Најшколска кошарка игра од сите тие цепеници што им се под кошот. Казнс игра во НБА само поради тоа што е силен, да дојде во Европа ќе го заковаат со шајки на клупата, оти IQ-то во минус му влага.

Франција - Србија у петок од 22 :)
Шпанциве и термини си наместиле кога да играат за да им дојде публика ама изгледа нема да играат ... :unsure:

Gasol i Navaro, bez obzira na ovaj tužan kraj bez spektakla sa "Timom snova", ostaće upamćeni kao najveći tandem španske reprezentativne košarke, koji je - kako smo to već naveli, doneo ovoj zemlji pet medalja sa najvećih turnira širom sveta.

Ironično, jedini dvocireni u porazu od Francuza u Madridu bili su baš - Gasol i Navaro, momci rođeni 1980. godine u Barseloni. Njihovo godište je i Rejes, koji bi takođe trebalo da se povuče posle poraza od Francuza, a blizu im je i Hoze Kalderon (1981).

Ostali? Znatno su mlađi, ali i znatno plašljiviji, bez karektera šampiona, što su uostalom pokazali i u četvrtfinalu sa drastično oslabljenim Francuzima. Gledaćemo ih još, ali ih se plašiti više niko nikada neće... ...pre će biti da ćemo se uplašiti da se Rudi Fernandez ne povredi odbijajući se od bloka, da se Serhio Ljulj ne izgrebe padajući u reklame, da Serhiju Rodrigezu neko ne polomi ruku ili Rikiju Rubiju neko ne polomi nos. Kako je nova generacija "flopera" postala brojčano jača u timu Španije, tako su i Gasol i Navaro gubili na svom uticaju u timu i na parketu.

50-28 у скокови, шта речи??
Шпанија надиграна!!!!

Америка не е до толку јака колку што кажуваат резултатите ама со испаѓањето на Шпанија тешко дека некој тим има сили да ги запре. Во САД играат неколку крајно неспособни играчи, почнувајќи од Казнс, па преку Харден и се таму до Руди Геј да речеме.
Реално Шпанија денес изгуби затоа што ги потценија Французите. Реков на почетокот на првенството дека само Шпанија може да ги запре САД, никој друг!
Во тој дуел Шпанија ќе влезеше како аутсајдер, а како такви знаат да изиграат и те како подобро отколку кога се фаворити.
На Американците е битно да не им дадеш да доминираат под кошевите, а Шпанија и те како има играчи за да го направи тоа. Они денес беа надскокани затоа што како што реков ги потценија Французите. Гобер? Сигурно се прашувале who the fuck is Gobert...
А Америка освен Дејвис има смешници под кошот, Фарид само на сила иде, поима нема од кошарка, за Казнс да не правам уопште муабет... Не им одговара нив европскиот стил на кошарка, се губат ко цигани у Веро. Фарид има 1000 гоалтендинд ситуации на првенствово!
Не им одговара пошо европската кошарка под дифолт е ретардирана. Се надевам не мислеше онака општо за овие што ги наброја because otherwise i've bad news for you...

Не им одговара пошо европската кошарка под дифолт е ретардирана. Се надевам не мислеше онака општо за овие што ги наброја because otherwise i've bad news for you...
Европската кошарка е ретардирана? Enough internet for today.

Ај ако сакаш објасни ја болдиранава глупост што ја кажа.

Шпанија загуби денес пошто беа срање, не заради Франција. И очекував таков дебакл од нив ако не сега сигурно у наредните два меча пошто се надзираше ко танга у бели панталони. Денеска има 2/20 за три, што заради одбраната на Франција што заради тоа што не знаеа што прават. Освен Пау никој друг не брилјираше на првенството кај нив, сите играа топло ладно бар колку шо ја ги глеав. Поразов не ми е никакво изненаѓење.

Америте си се амери. Шпанија и на ОИ демек требаше да ги тепа ама не го стори тоа. И тоа пази таа Шпанија тогаш играше десет пати подобро од оваа моментално. А кај САД не глеам десет пати полоша игра од тогаш. Да, во поглед на имиња можеби се 10 пати послаби ама пак без потење победуваат.

Марјан Стојановски се набилдал ко Хауард и планира да доминира ко него очигледно, иако не е ни тој незапирлив. Всушност Америте и не се некоја нерешлива загатка, напротив на добра одбрана може да трокираат, ама проблемот е што нема шанси никој цел меч да им издржи со таа одбрана. Едноставно спремни се ко коњи во спореба со останатите и тоа им е огромна предност, дури и ако имаат мањак на техника и IQ. Французиве малку ми наликуваат на Сан Антонио Спарс, али ипак и нив треба да им се поклопат многу коцки за успех против животињите.
Ако се сеќаваш на тој меч од ОИ, ќе знаеш колку беа блиску шпанците. :)

Ама, како што кажа и Стефан, овој тим на Америка и тој тим тогаш е небо и земја.
Едноставно не гледам тука кој би се истакнал како лидер од типот на Коби, КД или Леброн.
Кој ќе биде тој играч што ќе ја решава утакмицата ако треба да дојде до тоа? Фарид? :)

Овој состав е еден од најслабите во историјата на американците, Фарид не е ни топ 50 играч во НБА, циркузанти од типот на Руди Геј и Харден настапуваат, и Казнс тука можеш да го вметнеш, еден Роуз после 10 години пауза првпат игра официјален натпревар, да не спомнувам за Пламли(од каде па го извадија овој :pos:)

Во право си дека се светлосни години пред сите тимови во поглед на физикусот, ама не се слагам дека тоа надополнува и техника и кошаркарска интелегенција. Ете го примерот со ОИ, и со таков дрим тим, премногу беа блиску шпанците.
Едноставно неможам да го погледнам овој тим и да кажам да, сигурно ќе освојат, пошто со исклучок на 2-3ца, јас тука неможам да препознаам родени победници, играчи што попрво ќе умрат на терен него ли да изгубат, играчи какви што се горенаведените, учесници на ОИ.

Ова го зборам чисто како споредба за шпанците, пошто очигледно е дека другите европски тимови се премногу слаби.
Шпанците беа тие што можеа да ги поразат, ама очигледно нешто се случи, дали толку им беше силата, дали несериозно си ја сфатија работата...

Европската кошарка е ретардирана? Enough internet for today.
Па ретардирана е, што се чудиш. Никад не ми биле јасни луѓето што гледаат и европска кошарка и америчка. Што читаат манга и стрипови, што слушаат Мегадет и Никелбек... итн итн итн... значи да се правите експерти во две различни философии, едноставно таквите луѓе за мене се куртони. И не ме цитирај со глупави квоти од мимови. Не сум андеркавер.

Шо се нафрливте на Харден незнам.. кој е подобра двојка од него моментално во нба?
Сите двојки во НБА.[DOUBLEPOST=1410393726][/DOUBLEPOST]
Па ретардирана е, што се чудиш. Никад не ми биле јасни луѓето што гледаат и европска кошарка и америчка. Што читаат манга и стрипови, што слушаат Мегадет и Никелбек... итн итн итн... значи да се правите експерти во две различни философии, едноставно таквите луѓе за мене се куртони. И не ме цитирај со глупави квоти од мимови. Не сум андеркавер.
Океј е друже, терај.

Ај ако сакаш објасни ја болдиранава глупост што ја кажа.
Вие се изнатрескавте глупости не јас. Стефан горе пишал Казнс бил анти талент лол, Kaзнс лани завржи со 22.7 и 11.7 рибаундс, хаха ќе се отрујам ејј ај што не ни глеал утакмица од Сакто бар статистика да погледнеше... За фарид исто, според мене најдобриот физичко-атлетски спремен играч моментално во нба, За Харден исто се изнчитав глупости хаха а бе неам коментар, уште прочитав дека тренирал деца таму,тешко на нив...

Вие се изнатрескавте глупости не јас. Стефан горе пишал Казнс бил анти талент лол, Kaзнс лани завржи со 22.7 и 11.7 рибаундс, хаха ќе се отрујам ејј ај што не ни глеал утакмица од Сакто бар статистика да погледнеше... За фарид исто, според мене најдобриот физичко-атлетски спремен играч моментално во нба, За Харден исто се изнчитав глупости хаха а бе неам коментар, уште прочитав дека тренирал деца таму,тешко на нив...
Не дечко ти се праеш експерт,ако не моеш да ја видиш убавината на Европската кошарка,ти си тотален дудук не останатите.

Не дечко ти се праеш експерт,ако не моеш да ја видиш убавината на Европската кошарка,ти си тотален дудук не останатите.
А бе знаеш како викаат, мајка родила два сина, едниот бил паметен, другиот навивал за Лејкерс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom